Fy, fy med stora pekpinnen

Om en vecka ska niorna på min skola ha bal. Väldigt uppklätt och påkostat tydligen. Två tjejer i min nia berättade att de hyr limousine tillsammans med 12 av deras kompisar. Det var tur att de var så j-a många för bilden kostade tydligen 10.000 kronor!

Nu är det ju så att ledningen på min skola är strama och strikta och gör allt för att få utöva lite makt. Det senaste steget i klättringen mot att ta över världen, är att hota niorna med att de inte ska få gå på balen om det gör si och så. Vi lärare, främst de svenska, har ojat oss och tyckt att de är ju helflänga, men att det nog är just hot och att de inte kommer göra något av hoten. Men nu är det tydligen så att en elev har blivit avstängd från balen. Detta fick vi reda på igår. Och vad kan eleven då ha gjort som är så hemskt, undrar ni kanske. Kan han ha slagit ner någon av de andra eleverna, mobbat någon, vandaliserat och förstört? Nej, det är till och med värre än så! Blunda och fortsätt inte läsa om ni är lättupprörda. Det är nämligen så förskräckligt och ovanligt jättekonstigt att den här eleven var tillsammans med en grupp av sina skolkamrater på skolresa till Spanien och eleven... nej, jag kan knappt skriva det här, det är så hemskt. Jaja, nu kommer det... Eleven drack alkohol!

Kan ni förstå något så fruktansvärt? Det var visserligen inte bara den här eleven som drack, men den här eleven drack mest, och fick till och med åka till sjukhus. Och visst, det är jättehemskt att eleven blev så här full och fick köras till sjukhus, men eleven blev inte magpumpad, och har inga men så här i efterhand och alla andra drack också. Och eleven är 16 år! Nästan alla har väl drukit när de är 16 år, och nästan alla har någon gång drukit för mycket, speciellt när de är unga och inte vana. Kanske har inte alla åkt till sjukhuset men det tror jag inte beror så mycket på hur fulla de varit, utan snarare att det inte funnits något vuxen där på festen som skjusat in dem. De har helt enkelt fått sova ruset av sig, vaknat upp dagen efter med fel skor på fötterna, ingen jacka och en rejäl Alfons-skalle. Och sen har det varit bra med det.

Jag förstår inte hur man kan tycka att ett sånt här straff ska hjälpa den här eleven. Det enda det säger är, "ja nu har du gått här i fyra år. Du söp dig full när du var utomlands och nu vill vi inte ha dig här längre. Alla dina klasskamrater kommer ha kul på balen, ett minne för livet, ta kort dansa och åka svindyra bilar. Men inte du. För du var full. Hej då och kör försiktigt!"

Kommentarer:
Postat av: Anonym

vad konstigt det är. tur att du ska sluta där.


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits