Topp fem just nu!

1. Att PulverEva och jag fick VG på vårt examensarbete, tjoho! Grattis till oss och extra tänk på PulverEva som har nytt jobb med jobbiga elever. You go, PulverEva!
 2. Att det är torsdag och snart fredag vilket innebär helg, härligt!
3. Nötbröd 11047-89 från
Vasastans Ost (varifrån bilden är lånad också). Lika gott som fikabröd men nyttigt. I löööv it. I och för sig kostar det massor, men det är det värt.
4. Systrar och syskonbarn
5. Min nya shampokaka 11047-90 från Lush (gissa varifrån bilden kommer?)Å så var det det här med sången...

Jaha, så är det ju det här med sången. Man måste ha en sång, å den ska va fin och bra och alldeles alldeles underbar. Men hur ska man kunna välja? Många på engelska är ju fina, men det känns lite väl smörigt och vill-vara-amerikanskt. Då skulle ju lika gärna pappa give me away.
Först tyckte jag den här låten var lite fin. 
 "From this moment". 

From this moment life has begun
From this moment you are the one
Right beside you
is where I belong
From this moment on

Men sen när jag började läsa texten lite nogrannare började jag tveka.

From this moment I have been blessed
I live only for your happiness
And for your love I'd give my last breath
From this moment on

Va? Vaddå, det låter ju som att man har blivit upplyft och hedrad efterom man äntligen hittat någon att gifta sig med. Och vaddå I live only for your happiness? Snacka om osjälvständig.

I give my hand to you with all my heart
Can't wait to live my life with you, can't wait to start
You and I will never be apart
My dreams came true because of you

Det låter väl inte heller så sunt. Är inte det ett av de vanligaste råden från alla Malenor och andra skumma rådgivare. Ge varandra rum, ha egna intressen bla bla bla. Nähä, här ska man då tydligen aldrig vara isär.

From this moment as long as I live
I will love you, I promise you this
There is nothing I wouldn't give
From this moment on

Alltså det beror väl lite på. Med dagens tusen kanaler kan man ju se på fotboll, eller ännu värre, historiska dokumentärer om ditten och datten, vareviga dag. Jag vägrar! Jag måste få se på några små serier, och om han nu måste se på program efter program om diverse döingar så är väl det hans problem. Jag tänker inte vara med.

You're the reason I believe in love
And you're the answer to my prayers from up above
All we need is just the two of us
My dreams came true because of you

Jag vet inte ens om jag tror på nåt up above, och jag vet att jag inte ber ditt upp.

From this moment as long as I live
I will love you, I promise you this
There is nothing I wouldn't give
From this moment
I will love you
I will love you as long as I live
From this moment on

Så nej, denna sång blir det nog inte. Tyvärr!

Uppdaterat: Sorry Karin, glömde bort att ni hade den här sången på ert bröllop. Den är ju fin. Men då kan jag ju ändå inte ha den eftersom ni hade den.

Mera bröllopsfunderingar

Ewa tipsade mig om den här sidan. Nice!
På en sida tipsade de om hur man vek fina gröna askar att ställa på gästernas tallrikar. Men hur besviken skulle man inte bli om man fick en sådan ask, förväntade sig något smaskigt, öppnade och hittade....
en marmeladkula! IIiiuuu, iiiiuuuu, iiiuu! Marmeladkulor borde vara förbjudna enligt lag!
Jag är också lite allergisk mot sånt här skärrgårdstema. Varför vill man ha gamla snäckor liggande på bordet? Känns inte det lite ohygiensikt? Man kan ju aldrig veta vad som bor kvar där i...
Tänk om man sitter och äter och skålar och försöker komma på saker att småprata om med den främmande bordsgrannen, och så kryper en sån här ut på bordet.
Man skulle ju i och för sig få något att prata om.

Klänningen med stort B

Vissa beslut gällande bröllop får man nog bara ta. Skulle det var helt upp till mig skulle jag besluta och fundera och överväga olika lösningar tills jag blir pensionär och gifter bort mina barnbarn. Men nu är det inte upp till mig, åtminstone inte helt. Palten ska också vara med och besluta ett och annat, eller snarare titta på mina olika förslag och säga "den gillar jag inte, den gillar jag inte heller". Men ett beslut är viktigt. Även om Palten kommer få tycka till om detta beslut, och även om jag själv också inser att jag kommer få göra vissa uppoffringar vad gäller  mina öneskemål så kommer detta beslut bli ett av de svåraste besluten. Nämligen det om bröllopsklänningen.
Vad i hela friden ska man ha på sig?
Eller snarare hur ska man kunna välja ut en vacker klänning av tusen? Plus att den helst inte ska kosta multum. Svårt!
Denna såg jättefin ut (tror jag i alla fall, man ser ju knappt nåt. Tror dom att man vill se modellen göra konstiga rörelser? Man vill ju se modellen stå still och visa klänningen. Morr!) Men vart sjutton får man tag i den i Sverige och hur mycket kan den inte kosta? Gråt-gråt.
Oh oh, den här också!
I´m dying here.
Hur svårt kommer det inte att bli?


Ha ha ha den äran, Barbasyster (en dag för sent)

Igår fyllde Barbasyster år och jag skrev en lång lista över allt jag skulle vilja ge henne i present ifall jag var rik som ett bergatroll. När jag precis hade skrivit den sista punkten tog Paltens dator en ledsen suck och la av, och hela listan försvann. Mycket irriterande!
Detta är en liten, liten sammanfattning över vad jag skulle vilja ge henne om jag var rik som ett bergatroll (tänk stora tjocka guldringar)
*Denna 
 fina Barba-trädgårdtomte till hennes lilla trädgård Bild från Inreda
*Denna 11047-86 fina Barba-magnet till hennes lilla kylskåp Bild från inreda
*D e s s a eftersom hon är en cool Barbasyster som ska ha coola t-shirts
*Denna  eller denna  eftesom hon (liksom alla normala människor) gillar vackra dyra plastmattor                                                                                     Bild från  Pappelina
*Slutligen denna och denna  (minus tv-teamet) som en gemensam present till Barbasyster och Propellerkepsen. När dessa får verka på övervåningen kan Barbasyster och Propellerkepsen sitta på undervåningen och titta på tv-serier på dvd och Bibba. Jag och Palten tar hand om kidsen, lilla och stora orange och Benny. Djuren får stanna hemma.

Grattis, en dag i efterhand min bästa Barbasyster. När jag blir rik och berömd ska du få allt detta och lite till.

Senaste nytt:

Sålt - en lägenhet, check!
Inhandlat - en svart frökenkjol och en djupt uringad stickad frökentröja (med linne under blir det fröken, inte strippa) samt en hårkaka från
Lush
Upphittat - X antal boenden i närheten av vår bröllopsort som inte kostar 18.000 kronor natten.
Inte bokat än - catering. Vad ska man äta och hur mycket kostar det och vad kostar porslin och ingår det och hur många servitriser är det och varifrån ska man beställa och och och
Fixat - pendlarkort så jag kan ta mig från Palten till jobbet
Inte kirrat än - träning. Min kropp knakar och knirrar och ryggen värker och benen är trötta. Jag börjar bli gammal.

En kakform full med karameller, tack!

Trots timmar av bröllopsinternetande(skulle inte de här 11047-84 vara jättesöta som små presenter till gästerna?) och ommöblering av Paltens lilla kyffe har jag hunnit planera morgondagens och tisdagens lektioner, jippie!

Pirates of the Caribbean

What's not to like?
Slemmiga sjömonster med klibbiga tentakler och ermitkräfthuvud - good!
Svärdslagsmål, kannibaler, skitiga pirater och burar gjorda av människoben - good!
Johnny Depp, Orlando Bloom, Johhny Depp och Johnny Depp - GOOD!

Nörderi av högsta klass

Fick via min nya guru, Nöd och lust, nys om denna sida, Duni. Fullt med servettvikningar och andra bra tips. Mitt nördiga pysselhjärta slår ett extra slag. Bröllopsservetter vikta som en... eh, ja  snippa någon?
Annars är min favorit den här 11047-83 som jag också hittade hos Nöd och lust


Bild från MarthaStuart


Fram och tillbaka

Palten och jag kör skytteltrafik fram och tillbaka mellan fadern och Paltens knarkarkvart. Vi hämtar släpvagnar, slänger sängar gamla som gatan ( försöker undvika att tänka på att jag förmodligen tillverkats i dessa sängar, huvva!) samt bord och en väldigt gammal tv. I kväll vankas det bio. Men eftersom Paltens minimala lilla ursäkt till stad inte har någon bio, eller har en som visar två jättegamla filmer får vi åka till storstaden Västerås och titta på film.
Det är det värt.
I lööööv bio!

Mani

Nä, nu har jag fått bröllopsmani.
När man börjar jaga runt efter tårtställningar och hyrporslin är det ganska troligt att det hela går över styr och plötsligt sitter man där två timmar senare och har inte planerat nåt till skolan,  kroppen har fastnat i degställning och ryggen ber att få bli uppsagd. Men man fortsätter glutta och klicka och googla. För allt är ju så fiiiiint! Å rosa å brunt och små grodor och inspirerat av ditten och datten och vik själv och sy och baka och och och..... MANI!

Fast den här
kjolen frår KiK är väldigt vacker. Men jag vet inte hur snygg den är till tjocka taxben...

Å de här buketterna var faktiskt väldigt väldigt fina  .  Faktiskt!
Bilder från Akleja


Dag II

Nu har jag klarat av även min andra dag med lektioner. Det var lite läskigt, men jag dog inte. Den tredje klassen som jag inte träffade igår, och som jag var lite rädd för visade sig vara bra den också. Men man vet ju aldrig. När som helst kan de vända sig emot en och stå beredda med den ruttna frukten...
I morgon bär det av till Palten. Vi har varit förlovade i ett år på lördag och ska göra nåt kul. Det lutar nog åt bio,
Pirates äntligen! Palten, en hink popocorn och Johnny Depp och Orlando Bloom i coola utstyrslar. Kan det bli bättre?
Just nu håller jag på att välja ut tapeter till vår nya lägenhet. Bårostapeter, kollektion Astråkig. Varför måste alla tapeter ha skumma ränder, små fyrkanter eller värst av allt - diskreta blommönster, Iiiiuuuuuu!
Vilken ska jag ta, vilken ska jag ta?


Must... have... t-shirts!

Barbasyster tipsade mig om en massa roliga sidor. Det värsta är att jag inte har några pengar, men jag måste ju bara ha en massa av dessa,  My little pony - samtliga eller bara en av dem, vilken som. Jag älskar dem alla! Supermario - den eller den eller den eller...
I must have them!
Det är ju bara så det är.

Bröllop, bröllop, bröllop!

Har hittat en ny blogg I nöd och lust. Den är ju som gjord för mig. Här kommer jag kunna slösa bort många timmar av mitt liv. Härlig!


10 saker som sätter guldkant på tillvaron

Hittade denna lilla lista hos LindaK, och eftersom jag känner mig allmänt nere, fattig, nervös och hemlös tänkte jag pigga upp mig själv genom att tänka på mina små guldkanter.

*Palten som ringer på mobilen och inte har något att säga, utan vill bara prata
*Syskonbarn som inte vill att man ska åka hem (eller ännu bättre syskonbarn som kramar en hårt kring midjan och säger mrspitepalt, jag älskar dig))
*Säsongsstarter av bra program
*När man får välja nya tapeter när man flyttar in i en bostadsrätt, tyvär kanske inte någon av dessa  men ändå
*Fredag eftermiddag när man har hela helgen framför sig
*Världens bästa storasystrar som hjälper, stöttar och sponsrar en fattig och nervös mrspitepalt
*Pyssel
*Presentkort när man är fattig
*Kaffe med mycket mjölk
*Internet

Still standing

Jag har överlevt min första dag på mitt nya jobb. Eller dag och dag, två lektioner.
Det var ju självklart mycket läskigt, och den ena klassen fick gå ifrån lektionen en halvtimme innan den slutade eftersom min planering var för kort. Men men, sånt är livet. Å eleverna verkade inte missnöjda. Jag var mest rädd för att några av de andra lärarna skulle se att jag släppte klassen tidigare och gå och muttra inne på arbetsrummen om den där nya vikarien som släpper eleverna så tidigt...
Nu måste jag planera morgondagens lektioner. Pust och stånk och stön.

Arbetsförmedlningen, icke!

Jag har inga frökenkläder. Jag har egentligen inga kläder jag gillar som jag får rum i. Jag är för stor för alla kläder, eller så är alla kläder för små för mig, hur man nu väljer att se det.
Stora systern, king Lear, försökte klä mig i fröken kläder i går. Nämligen hennes kläder.
Jag älskar min syster. Men hon är 15 år äldre än mig och vi har inte riktigt samma klädsmak. Jag vill ha svart t-shirt med bild från the Shining när Jack Nicolson säger Here´s Jonny! King Lear vill att jag ska ha svart blus med liten knapp och japansk blommönster.
Det går inte ihop.
Å idag ska jag åka till min läskiga skola och planerna och gråta och planera lite mer.
Men först måste jag gå till arbetsförmedlingen, och det suger. Jag gillar inte arbetsförmedlningen.
Vov, vov, vov, skäll på arbetsförmedlningen!


Huvva och hurra!

Jag befinner mig just nu i stora systerns halvstökiga arbetsrum, som från och med nu ska bli mitt sovrum också. Jag har blivit halvtidslärare och au pair. När jag inte sitter på min skola och gråter stora krokodiltårar över alla elaka elever och läskiga lärare ska jag hämta mina blonda syskonbarn på sin skola och ge dem smörgåsar, frukt och spela playstation med dem. Som tack får jag alltså sova här och äta av min systers goda mat. En mycket bra deal tycker jag.
Min läskiga skola har redan börjat, men jag har inte min första lektion förrens på onsdag. Jag tänkte dock åka dit i morgon och fixa nyckelkort, klasslistor och dylikt. Förhoppningsvis törs jag prata med någon liten kollega också. Men det kan man aldrig vara säker på. De är antagligen mycket läskiga och har huggtänder och bruna skinnportföljer hela bunten, huva!
Dessutom har faderns sambos dotter fixat en
skål åt mig. Från Helsingborgs Muminaffär. Hurra!


Oh, my good!

Jag är nu fröken.
i och för sig på halvtid.
Fram till 15:de oktober.
I en förort till Huvudstaden.
Med lektioner varenda dag.

Buhu, vad läskigt och knasigt!

mrspitepalt goes mrskirchsteiger

Barbasyster har mani. När jag kom hit i förrgår hade hon rivit ut alla garderober i tjejernas rum och börjat möblera om. Stortjejerna har fått varsitt krypin ute i rummet och lilla-orange rumsterar numera under våningssängen tillsammans med tvåmiljarder dockor, tuggade nappflaskor och miniblöjor.
Eftersom jag är Barbasysters
Ernst  måste jag vara med och bestämma hur allt ska se ut. Det är mycket bra. Varken Barbasyster eller Propellerkepsen är speciellt intresserade av inredning och bryr sig inte så mycket om hur det ska va, bara det är snyggt (till skillnad från mig och Palten som fortfarande inte kan enas om vilket porslin vi ska ha). Därför passar jag ju på att tycka och välja när ingen säger emot.
Så jag och Barbasyster tog bilen in till Ikea där det inhandlades tyg till anslagstavla och draperier. Härligt! Bilresan piggades upp av Ernst-insirerade-ordspråk. Tillexempel, "det är bröd och korv i nån slags skön förening" och "här sitter jag och ciselerar en apelsin".
När vi sedan hittade rosa skurhinkar och disktrasor med döskallar på var dagen fulländad

The end of summer

Slog just ihjäl den femhundratjugofjärde getingen den här sommaren. Den här protesterade knappt. Den la sig under flugsmällan med benen i luften. Jag insåg sorgset att sommaren är över. Alla börjar återvända till verkligheten. Idag är Paltens första dag med elever i skolan. Han var mycket nervös. Andra jag pratar med börjar också göra sig redo för att möta sina elever eller, om de är lyckliga och fortfarande pluggar, återvända till föreläsningar, kaffedrickande och oänndliga timmar framför TV:n.
Jag å andra sidan gör ingenting. Jag bara sitter här och orkar knappt blogga. Ibland slår jag ihjäl en eller tjugo getingar. Jag dricker i och för sig mycket kaffe. Men jag anar att det enda det kommer leda till är magsår.
Jag är uttråkad.

För deppig för en rubrik

Jag är för deprimerad för att skriva nåt.
Jag fick inte jobbet. Men jag fick det inte inte.
De kunde inte säga nåt än.
Men jag vill inte ens ha det.
Jag blev jätterädd av allt hans prat om att "oj, vad duktiga de är och oj, vad deras föräldrar ställer stora krav och oj, vad tufft jobb det är!" Jag vill inte ha det.
Men jag vill inte vara arbetslös.
Jag är nu jätterädd för att han ska ringa och säga att jag får jobbet. Jag kommer s***a knäck.
Men jag vill inte vara arbetslös.
Senare under dagen ringde det en kvinna från en gymnasieskola i Huvudstaden.
Hjärtat börjar bulta och man tänker: "nu, den här gången är det rätt!" Men nej, det var från en kristen skola. Jag kan inte jobba på en kristen skola med morgonbön och andligahet och ditten och datten. När jag sa till henne att jag inte var troende frågade hon förvånat "Vad menar du? Går du inte i kyrkan?" Som om jag hade sagt "jag andas inte vanlig luft" eller "det är inte blod som rinner genom mina ådror".
Det går ju inte.
Å, jag vill inte ha det där läskiga jobbet.
Men jag vill verkligen inte vara arbetslös.

Tänk om...

Oh my good! Jag ska på en intervju i morgon. en tjänst med svenska och - ENGELSKA! Jag dör. Jag kan ju inte prata engelska. Jag är skitskraj!
Tänk om jag inte får det?!
Tänk om jag får det?!
Tänk om alla mina klasser är treor som har varit på tusen språkresor och pratar flytande engelska?!
Tänk om eleverna kastar möbler på mig för att jag låter så töntig?!
Tänk om jag inte får det?!
Tänk om jag får det?!


Jag dör. Eller snarare I´m dying!

Bröllop och fula mässtomtar

Jag har precis väckts av att världens retigaste svåger, Propellerkepsen, försökte få Palten att skeda honomm. Palten sov och var inte glad. Efter det sparkade Propellerkepsen ut Palten från hans madrass och tyckte han skulle gå på toa och bajsa, för det är sånt som män gör på morgonen tydligen.
Nu har Propellerkepsen åkt till sitt jobb i sina nya födelsedagskläder och Palten ligger fortfarande och sover. Framför oss väntar tolv+ timmar i bil med Paltens mor upp till Piteå. Hoppas bara hon har AC i bilen. Jag har laddat med min nya besattning, Sudoku. Jag är lite sen och har inte fattat tjusningen förrens nu.
I morgon ska vi gå på
Nolia-mässan och titta på fula, dyra badkar i marmor och ännu fulare, men lite billigare trädgårdtomtar som visar snoppen. Roligt.
På lördag ska vi på bröllop. En av Paltens barndomskompisar ska gifta sig och Palten och hans kompisar ska hålla tal. De har dock inte skrivit nåt tal än, men Palten verkar inte nervös. När jag var tärna förra året, började jag skriva på mitt tal två veckor innan bröllopet och sket nästan knäck hela dagen fram till talet var hållet. Det är ju läskigt! Tur att jag inte har valt ett yrke där jag måste stå inför en folksamling och prata. Men det är ju i och för sig något positivt med att jag är arbetslös...


Ha den äran, Propellerkepsen!

I dag fyller Propellerkepsen år. Vi håller på och ordnar kalas, as we speak. Jag bakar och gör smörgåstårta och Barbasyster har städmani och lyfter på hörnsoffan för att dammsuga under den. Hon får mani ibland. Ganska ofta faktiskt.
Stortjejen, Benny, lyssnar på ljudbok. Harry Potter kopia. Men sämre. Hur många författare finns det inte som rider med på Harry Potter-vågen. Men gör det sämre. Det handlar alltid om en pojke som haft det svårt och sen blir trollkarl och ofta har han två vänner, en pojke och en flicka. Han har aldrig varit i kontakt med magi förut men nu är han helt plötsligt väldigt, väldigt begåvad. Ofta har han en ond, mäktig fiende.
Dumma copycats!
Ingen är som JKR, ingen!

Jag har inte Harry Potter-mani. Bara så ni vet. I alla fall inte alltid.

Moominvalley

Såg på Mumins memoarer idag. När (om) jag får jobb ska jag helt klart ha med Tove Jansson och Mumin i min undervisning. Om eleverna inte gillar böckerna (om det nu är möjligt?) måste de ju gilla alla pryltar.
11047-56 Det gör i alla fall jag.

Muminfigurernas namn på engelska är också väldigt roliga.  Snorkfröken blir Snorkmaiden, Mårran är Groke och min favorit  är Tofslan och Vifslan som på engelska förvandlas till Thingumy och Bob. Roligt!

Har även upptäckt att det finns 14 stycken muggar som gjorts och som jag inte har.
I must have them!


Lisa Larsson avund

I fredags var vi på fest hos Paltens kompis. Festen hölls hos kompisens pappa som bor i en av de uppnästa förorterna till Huvudstaden. Huset var väldigt stort och tomten ännu större. Dessutom hade kompisens pappa en förkärlek för prytlar. Många fulla men många vackra. Palten och jag gick omkring och dreglade över Josef Frank brickor, Arabia porslin och Lisa Larsson figurer. Men höjdpunkten var ändå denna 11047-78
Ett knähögt lejon som ståd och vaktade framför altanen. Jag trodde inte mina ögon när jag upptäckte det. Eftersom jag inte hade glasögon på mig såg jag först inte vad det var, jag tyckte det såg ut som en jättestor champangekork. Vad man nu ska ha en sån till.... 
Men sen uppmärksammade Palten mig om att det i själva verket var ett lejon. Jag trodde inte ens att det fanns så stora lejon. Vi har ett av den minsta storleken som är 5 cm och drömmen har varit att ha de två andra som är 9 och 15 cm. Men det här.... Det är så ouppnåeligt. Det är som en ägget-fåtölj eller en 2-karats alliansring. Att de sen hade lejonet stod utomhus visar ännu tydligare på hur mycket pengar kompisens pappa måste ha. Om jag hade ett sådant lejon skulle jag ha det inglasat och upplyst. Försäkrat och bevakat. Omgärdat av sådana röda laserstrålar som skurkarna alltid kryper under och hoppar över i skurkfilmer.
Jag döör av avund!


mrspitepalt+skräckböcker = ja, tack!

Har äntligen börjat läsa på John Ajvide Lindqvists andra bok, Hantering av odöda. Jag tyckte jättemycket om hans första bok, läskig och bra och alldeles, alldeles underbar. Å den nya boken verkar vara lika bra och hemsk.
J.A.L är helt klart min nya favoritförfattare.
Ja, förutom Hon med stort H.
J.K.R
Förstås.


Gråt

Nu har jag och Palten våldgästat Barbasyster och Propellerkepsen i flera dagar och det är dags för oss att resa vidare. Det är ganska jobbigt att vara näst intill hemlös och åka runt mellan intet ont anande släktingar och "hälsa" på.
Ikväll ska vi alla fall på kräftskiva i Huvudstaden. Det känns inte så jätteroligt faktiskt. Dels är det Paltens vänner, som i och för sig är trevliga, men det kommer vara fyra stycken där som man känner å jag vill inte sitta och berätta vad jag gör, det vill säga inget, om och om igen. Sen vet vi inte riktigt hur man åker för att komma dit. Å bilkörning med mig och Palten i Huvudstaden brukar inte alltid gå så bra. Om ni inte tror mig så fråga Barbasysters bil. Den ville faktiskt ha nya däck fram och bak på förarsidan, så det så!
Dessutom har jag drabbats av det ständiga problemet av att inte ha någonting att ha på sig. Men den här gången kan det faktiskt stämma lite grann. Hälften av mina kläder befinner ju sig i Paltens knarkarkvart på okänd ort och resten ligger nytvättat i en tvättkorg här. Men det finns ändå ingenting, och jag har inga pengar så jag kan inte köpa nåt nytt. Gråt-gråt!
Å fortfarande inget jobb, eller någon lägenhet. Gråt-gråt-gråt!


Ångest

Jag märker att jag har avvaktat med mina framtidsplaner. Allt är beroende på hösten. Den förbannade hösten. Efter fem års studier behöver jag nu inte vara nervös över hur jag ska klara av mitt yrke. Jag har nämligen inget yrke. Varför varför varför påstår de att "oj, vad mycket lärarjobb det finn sök till utbildning!" Men sen när man står där fem år äldre och med många tusenlappar i studielån får man ändå inget jobb. För då är det helt plötsligt så himla svårt att få jobb och alla människor har av någon outgrundlig anledning utbildat sig till lärare och alla 40-talister sitter och trycker på sina små tjänster in i det sista.
Jag har ångest. Å ganska rejält också.
Jag vill ha ett jobb nuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

När jag blir stor...

När Palten och jag åkte runt och luskade lite kring Västerås och enköping kom vi via en omväg till en loppis. Där snubblade vi på dessa fina krukor 
11047-77 den röda är Bo fajans och den vita Uppsala Ekeby. Härligt! Jag vill bara ha 50-talskrukor i alla fönster när jag blir stor.
Vackra, vackra...


Allt rosa är vackert

Å, vilken vacker! 11047-76 En sådan måste jag ju ha.
Någon som vet var man kan köpa en? Kostar de miljarders eller?


Bild från
QuicKutz

Ugh, mitt namn är hököga!

Hur irriterande är det när man hittar en lägenhet som uthyres i andra hand som ligger precis vid stationen och är precis vad vi letar efter fast 1000 kronor lägre än vårt förra hyra, som sen är uthyrd.
Morr, morr, morr!
Nu sitter jag och vaktar den sidan som en hök ifall nya lägenheter läggs ut.


hits