Hurra!

Hurra! Hurra!  Den har äntligen blivit min.
Jag var tvungen att ringa varenda Cervera i mälardalen, men tillslut hittade jag en. I Helsingborg av alla ställen. Men eftersom stora systern råkade befinna sig där kunde hon köpa en.
Tack så mycket, snälla syster!
I löööööv it!

Men jag upptäckte ju också att det fanns skål till.
Jakten går vidare.

En börs till vår bebis

Bilderna av fynd från Piteå och av mitt nya nyckelband var ju självklart tagna med vår nya bebis Sony. För att inte kameran ska bli ledsen har jag gjort en liten väska åt honom.

Denna 11047-70

Jag får nog göra några till. En färg kombination till varje årstid. Eller en till varje månad. Eller vecka. Eller ja kanske en till varje dag. Hm, nytt pyssel.... härligt!

Extra, extra! Palten handlar självmant!

Idag har vi åkt runt lite kring Västerås. Palten suktar efter gamla ruiner och marmorstatyer. Jag längtar efter IKEA. Fast när vi var på H&M hittade jag ingenting och Palten köpte prytlar för 500 kr. Väldigt mysko. Helt plötsligt kom han promenerande med hela famnen full av kalsonger, t-shirts, strumpor (med veckodagarnas namn på, roligt!) och två snygga skärp. Sen spontan-köpte han en skjorta och en fin slips på rea.  Jag vet vad som for i honom. Men sen fick han nog lite ångest och sa att nu fick det minsann inte köpas med.
Jag köpte ioch för sig ett litet halsband på H&Ms barnavdelning i går. Men det var pärlorna jag ville åt. Mitt senaste pyssel är nyckelringar. Jag köpte på mig en del pärlor när jag var i grekland och sen hade jag köpt några små fina pärlor när jag var i Huvudstaden senast. Rosa och grönt.
Så här blev det 11047-74 
Å sen slutresultatet.
Efter det gjorde jag tre stycken till av bara farten. Roligt!

Inredningsfynd från Piteå

Måste ju visa mina fynd från Piteå.
Vi brukar alltid åka till Reprisen där folk får lämna in sina gamla grejer och sen kan man köpa dem billigt. Ofta finns det bara skit där, men ibland gör man små fynd.
Denna
 hittade jag i ett hörn. 20 kronor. Den är lite på gränsen men jag tror den kommer se fin ut på rätt vägg.
Några dagar senare var vi på loppisjakt i Älvsbyn och Boden. Vi gjorde inga loppisfynd men denna  vackra muminmugg hittade jag på en liten hylla. Jag tror att den är gammal variant för jag känner inte igen den. De andra muminmuggarna kommer bli så lyckliga när de har fått en liten kompis. (Har i efterhand upptäckt att det är en gammal variant. The office heter den. Härligt!)
Paltens pappa har fullt med prylar, överallt. I källaren hittade vi en fin teakskål . Jag vet inte riktigt var vi ska ha den. Kanske får den flytta in bland julsakerna och sen får det bo nötter i den i december. Men teak är alltid bra, så välkommen välkommen till vårt hav av prylar.
Paltens pappa brukar även vara med i en massa märkliga lotterier. Ofta vinner han bara skräp, typ konstiga badlakan med stora emblem och plastiga smycken som han ger bort i julklapp till intet ont anande svärdöttrer. Men i ett skåp i köket fann jag dessa . Palt-pappan hade vunnit dem och skulle inte använda dem, så nu är de våra. De är av den lilla modellen, till exempel för små såser eller flingsalt. Vackra!
Man blir lite trött på Piteå ibland och Pitebor...
Men fynda kan man allt!


Djungeltrumman

...går inte bara varm, jag tror den har exploderat av hetta.
När man befinner sig på små, små orter får man räkna med att folk har koll. Men man blir ständigt överaskad. När Palten och jag förlovade oss, på en fredag, berättade jag det för min far - 16 mil bort - på lördag eftermiddag. Dagen efter fick jag ett sms av en av mina närmaste vänner. Hon är också från den lilla bygden och hennes föräldrar bor cirka fem "kvarter" från min far, men de umgås inte egentligen. Hon hade då hört ryktats via den berömda trumman, var det sant, var ringarna i vitt eller gult guld? Hon bor i Hufvudstaden, 16 mil från lilla orten och cirka sju mil från mig och Palten. Ett dygn tog det.
Nu går vi i giftastankar, med tyngdpunkt på tankar. Det är apeslut inget bestämt säkert. Men eftersom man måste boka allt miljoners år i förväg bokade jag kyrka nu med tanken att man alltid kan avboka ifall det inte blir av. Den här gången tog det en vecka.
Ikväll när Palten och pappa var nere i garaget för att byta någon stor och skitig manick på bilen stötte de ihop med någon som arbetar som vaktmästare i kyrkan. Glad i hågen börjar han skrövla om att "å jasså, dottra ska gifta sig det och det datumet, jasså till och med det här klockslaget om jag inte minns fel!" Såna ska väl ha tystnadsplikt?
 Nu kommer det dröja tre dagar så står det på plakat utanför ICA.

40-talistpappan

Min far är en man född på 40-talet. Detta innebär att han inte vet hur han ska uttrycka känslor. Har ens yngsta dotter till exempel fått toppbetyg i alla ämnen utom naturkunskap och dans (jävla showdans när man ska gå på diagonalen framför en massa spegelväggar och slänga med benen), då säger 40-talistpappan inte "å, vad duktig du är som fick högst betyg i klassen!" Nej, 40-talistpappan säger  "ja, naturkunskap och dans var du ju inte så duktig i..."
Har ens yngsta dotter inte lyckats ta körkort fast hon är 25 säger inte 40-talistpappan "jag kan övningsköra med dig så du kan ta ditt kort nån gång. Nej, 40-talistpappan säger "Ska du inte ta körkort snart, till och med idioter har ju körkort".
Har ens yngsta dotter träffat världens finaste Palt och tänkt gifta sig med honom och funderar över var man ska ha festen säger inte 40-talistpappan " Å, vad bra att du är lycklig och får en bra man!" Nej, 40-talistpappan säger "Varför ska du bjuda alla kusiner och släktingar, du kommer ju aldrig bli bjuden på deras bröllop? Varför ska man slösa bort 100.000 på en sån sak?"
Han är inte en hemsk människa egentligen, även om man måste påminna sig själv om det när man ligger instängd på rummet och lovar sig själv att aldrig nånsin åka hem igen. Han är helt enkelt en pappa född på 40-talet. De är känslomässigt handikappade. Det finns inget botemedel. Deras sätt att visa känslor är annorlunda från normala människors sätt. De säger inte snälla saker och uppmuntrar en. De ger en pengar. Eller rättare sagt så ger de en pengar på ett snabbt och diskret sätt. Eller snabbt och lite lätt agressivt. "Här har du en tusenlapp", säger 40-talistpappan och kastar den hoppknycklade slanten på en. Har de riktigt tur träffar den i ögat och man ser ingenting på fem minuter. Men det är bara om 40-talistpappan känner sig extra kärleksfull.


mrspitepalt is back in town!

Eller åtminstone landet fast med bredband.
Min systerson har en affisch från Toy Story 2 och då står alla leksakerna uppradade och så står det "the toys are back in town!" Mycket roligt!
Vi har varit i Båstad där vi brände oss och blev röda som kräftor. Tydligen räcker det inte med att man åker till Grekland i en vecka och smörjer in sig som stollar. Man måste nämligen fortsätta smörja in sig när man kommer hem. Palten och jag struntade i det och låg på stranden en hel dag. Dåligt beslut. Do not try that at home, kids!
Jag låg mest på mage och läste, så jag har läder-rygg nu. Palten låg på rygg så han fick en stor röd tomtemage. Men nu har det lagt sig. Efter en kort visit till diverse pensionärer i området ska vi spendera några dagar själva i Paltens knarkarkvart (=en etta på 32 kvm som han spenderat veckodagarna i det senaste året) Det kommer bli intressant. Jag måste i alla fall tvinga med mig honom på nya Pirates filmen. Å sen nåt litet litet besök till en eller annan affär....
H&M, here I come!

Ingen globetrotter precis

Nä, bara 4 %  Jag vill resa mer. Jag vill att världskartan ska vara helt röd.

Denna fick jag i alla fall här -
http://douweosinga.com/projects/visitedcountries


Alvöra

Upptäckte denna sida av en slump och drabbades återigen av avundsjuka. Jag känner att mina öron kliar, snart kommer det växa ut såna alvöron som  Nanne Grönvall hade i 98-års melodifestival.
Jag vill också ha eget företag som gör vackra, vackra smycken. Dessutom har hon en bra blogg.
Åh, nu känner jag att öronen växer

Min far har inte närt en kommunist vid sin barm

"Ett väl utfört arbete ger en inre tilfredsställelse och är den grund varpå samhället vilar". Han är så god, Karl-Bertil Jonsson.
Jag är inte alls lika god.
Jag bekymrar mig över i-landsproblem som hyresrätt vs. bostadsrätt och blir upp över öronen förälskad i och lycklig över prytlar och ägodelar.
Skulle jag få ha denna mumin i min ägo skulle jag vara lycklig varje gång jag såg på den, drack ur den, dukade med den osv. osv.


mrspitepalt - utan rätt att bestämma

Min käre Palt och min käre far kom överens om att vi nog borde vänta ett halvår eller ett år innan vi köpte en lägenhet. För det vet man ju att räntorna ska gå upp. Ja, det vet man ju. Ja, för man vet ju, att man vet.
Jaha, så nu blir det ingen lägenhet. Eller ingen sån fin med egna väggar som vill bli målade och en egen öppen spis som vill bli eldad i. Det kommer säkert bli en sån där trist med hyrda plastmattor och teracotta-tapeter. Jag hatar plastmattor och teracotta-tapeter. Om lägenheten har valv istället för dörröppningar så självdör jag nog av avsmak och ilska!


Känner för att reta upp folk ännu mer

Å  därför tänker jag yppa denna åsikt:

Så in i bomben skönt att fotbolls-VM är slut!
Äntligen!

Det är ni som är de konstiga, det är jag som är normal!

Jag hoppas att detta jag skriver nu inte upprör allt för många Pitebor. Men varför är det så att just ert val är det rätta? Jag inser ju självklart att inte alla tycker så, men om jag jämför Paltens bekantskapskrets med alla andra "kretser" jag befunnit mig i, så är personerna i denna krets de som verkar ha svårast att acceptera att folk gör andra val än dem. Bara det att vi möjligtvis inte kommer bo i norrland är ju helt befängt, enligt dem. "Varför ska ni bo där? Varför inte här? Varför är det stället så bra? Aldrig något om varför Piteå är så bra. Det är helt enkelt det som är normen.
Samma sak med smak vad gäller diverse saker, allt i från musik, politik och inredning (om man nu kan kalla furumöbler, skinnsoffgrupper och takfläcktar för inredning). Å i går fick vi svara för varför vi skulle gifta oss. Varför i hela friden ville vi göra det, förklara nu genast! Personen som ställde frågan skulle apselut inte gifta sig och det var ju helknäppt att göra det. Så varför, varför i hela friden skulle vi göra det? Varför i hela friden skulle inte han göra det? Det hade ingen betydelse för det var han som var Pitebo och jag var den utomstående sörlänningen. Så därför var hans val den rätta åsikten, normen, och mitt val skulle förklaras och motiveras. Morr, morr, morr!
Min snälla Palt försöker lugna mig genom att säga att det inte spelar någon roll och att jag ska strunta i dem. Men det som irriterar mig mest är att man knappt får försvara eller förklara sig. Jag tycker inte att jag ska behöva förklara varför jag och Palten ska gifta oss eller varför vi ska bo i Mälardalen när jag för det första är född och uppväxt och har all min släkt och bekantskapskrets där och Palten för det andra har släktingar, familj och vänner där och har bott hela sitt vuxna liv i Uppsala. Det är ju jättekonstigt att vi då vill bo där. Vi borde ju självklart flytta till Piteå där jag inte har några egna vänner och Palten endast har barndomskompisar. Ta inte i beräknande att Palten har jobb i Mälardalen, att man knappt kan få jobb som lärare i Piteå vad det verkar och att han och hans kompisar endast verkar prata gamla minnen. Gamla minnen som har ältats så ofta att jag till och med kan dem nu. Självklart ger vi upp våra liv och drömmar bara för att kunna flytta hit. Vi måste ju gå in i ledet och inte bryta mot reglerna. Samma kompis som uttalade sig om bröllop fastslog i går att Palten och möjligtivs en till, som han egentligen inte räknade eftersom han inte pratat med honom på flera år - att vi umgås ganska ofta med han och hans blivande fru hade tydligen ingen betydelse, skulle vara de enda som inte bodde i Piteå om tio år. Ursäka mig, men big fucking deal?!

Förlåt, förlåt
Ewa och bekantskapskrets. Jag menar ju inte att alla Pitebor är sådana men nästan alla jag träffat (främst killarna), vilket ju inte är så många förstås. Men tillräckligt för att man ska bli irriterad...

Dessutom hoppas jag att alla inser hur mycket min citerade rubrik dryper av ironi.


Morr!

Jag vill ha ett jobb NNNNUUUuuuuuuuuuuuu!

Min kompis Pulver-Eva har fått jobb, vilket är jätteroligt. Men självklart blir man ju lite avundsjuk. Jag vill också ha jobb. Men jag vill ju inte att hon inte ska ha jobb. Jag vet inte om jag tycker avundsjuka är så farligt. Det enda avundsjuka säger är att man tycker nåt någon annan har är bra och att man vill ha samma sak. Det säger ju inte att man vill ha det istället för den andra personen. Missunsamhet däremot, det är inte särskilt trevligt. Men avundsjuka... Jag vet inte, har jag fel?

Grattis i alla fall, Pulver-Eva! Du kommer lyckas jättebra på ditt nya jobb och alla små tonårskillar kommer bli kära i dig och alla små tjejapor kommer avundas dig för dina snygga kläder.

Önskedrömmen fortsätter

I väntan på den perfekta lägenheten fortsätter drömandet och inredandet.
*En vägg av
detta i vardagsrummet, kittlar skönt i kistan. När jag och Palten någon gång sedan blir vuxna och köper hus skulle jag vilja ha detta bakom glas i köket, i stället för kakel.
*Här finns det också fullt med vackra tapeter, speciellt 50-tal och en del på 70-talet.
*Det här tyget är jag också lite kär i, men det får nog vänta till vi får egna små hobbitar.
*Då skulle jag även vilja ha en sån här, helst i rosa. Men jag vet inte mina tjocka barn skulle få sitta på den. Men den är ju så vacker.
*Marimekko kan man alltid lita på. Det här skulle jag vilja klä en sänggavel med, det här vet jag inte vart det skulle passa, men passa skulle det och det här skulle jag gärna ha i ett badrum.
*En sån här skulle gärna kuna få svälja allt vårt badrums-smuts. Men jag antar att Palten inte skulle acceptera en vacker rosa, så en cremefärgad blir nog bra.
*Oh, my god! Om jag sparar riktigt, riktigt länge på min lilla lärarlön kanske jag någon gång i pensionstid skulle ha råd med en sån här. Gul som solen, I'm dying here! Ja skulle nog kunna tänka mig en sån där mönstrad ljusblå också, eller en klassiskt röd. Det är helt okej med mig.

Nä, nu blir jag deppad över alla orealistiska drömmar. Dags för film med Palten och hans syster+familj.

Äntligen!

Vi har äntligen blivit ägare. Det har dröjt länge, alldeles för länge. Jag har längtat och suktat och funderat och jämfört priser och utformningar. Men så till slut har det då blivit dags. Vi har äntligen köpt en digitalkamera!
Jag är mycket nöjd. Hela dagen igår gick jag runt och okynnesfotade saker. Palten blev ganska trött på mig till slut. Å som alla bra saker i livet inbjuder även detta prytel till pyssel. Så jag är just nu i färd med att virka en liten väska åt vår nya bebis. För inte kan den bara existera i det tomma, i riskzonen för slag, sandiga fötter och kladiga barnfingrar. Bilder kommer snart. Bilder tagna med vår nya bebis, Sony DSC-W50.

Fantasi-inredning

Det värsta med att jaga lägenhet är att man på en gång börjar planera och möblera i tanken. Så när man väl inser att man inte kommer köpa just det där huset med mysig trädgård och fina trägolv, eller flytta in i just den där lägenheten med fint kök med shackrutigt golv och sneda skåp, vet man exakt var soffan skulle stå eller precis hur fint julgransbelysningen skulle lysa mot just de där tapeterna varje jul.
Självklart är det samma sak nu som alltid annars.
Dessa saker kommer jag ha i någon av de två lägenheterna som vi ska köpa:
*
Lampa från le Klint i vardagsrummet
*Stringhylla för alla våra dvd-filmer, troligtvis i vardagrummet, eller i det tredje sovrummet som kommer vara arbetsrum/mysrum/pysselrum. En svart till filmerna, och helst också en tomatröd till alla mina pezar.
*Plastmatta i hallen, eller möjligtvis i tre i ett rummet ovan.
*Trefärgad picnic-låda i köket, kommer passa mycket bra ihop med mitt kakfat
*Jag har alltid varit, och är fortfarande, lite allergisk mot vitrinskåp. Men när jag och Palten såg detta när vi var i Himmelriket, i mörkare trä och med klart glas, var det kärlek vid i alla fall andra eller tredje ögonkastet. Det är inte så mycket glas så man skulle lätt kunna gömma spritflaskor och annat. I hate när man ser spritflaskorna.

Så, lägenheterna börjar bli färdiga snart. Men lite fler möbler kan nog drömmas in, eller vad tror ni?


Jag vill bo i en svamp

Nu är jag och Palten på jakt. Vi har sniffat upp två passande offer (=lägnheter), som vi gärna skulle sätta klorna i. Förstås bara ett av dessa offer och inte båda samtidigt....
Treor med balkong, badrum med badkar och öppen spis. Sådana fina sneda-i-hörnet-spisar, som för mig bara skriker 50-tal. Den ena spisen är dock lite finare än den andra och den lägenheten har en månadsavgift som är cirka 1000 kronor billigare än den andra. Den andra har dock ett mycket finare badrum och är 13 kvm större.
Vad göra?
Plus att jag inte ens vet om jag får jobb i höst, och om jag får det så kanske det inte blir där vi vill bo, där lägenheterna ligger.

Buhu, buhu, jag har lägenhetsabstinens!

En äkta djurväska

Här kommer slutligen väskan jag gjorde åt min systerdotter, stora-orange.11047-67

Jag är mycket sugen på att sy flera väskor. Men eftersom symaskinen strular och jag är på resande fot blir det nog illa med syendet. Tur att jag har med mig min stora, stora pyssellåda med allt småpyssel.
Man får ersätta ett beroende med ett annat.

Ett fynd i bloggdjungeln

Rolig bloggerska med den coolaste tatueringen någonsin.


I´m back!

Det var jätteskönt att vara på semester. Men det är bara att inse att man är en hemmatjej. Det var fantastiskt  skönt att ligga under parasoll och kunna slänga sig i badet om man bara tog ett steg. Atta läsa bok efter bok och inte fundera på något annat än var man ska äta lunch och om man ska bad nu eller om en liten stund. Det är underbart att bli serverad all god mat, grillad halloumiost och grekisk sallad - smask! Å så en frostychino till efterrätt, det vill säga något som påminner om en milkshake med kaffesmak.
Men vad jag inte kommer sakna är hårda sängar och kuddar, varma nätter som man inte kan sova igenom utan att gå upp mitt i natten och dusha, otrevliga greker som fnyser åt en när man försöker betala med för stora sedlar och högljuda grekiska insekter som ser ut som flugornas belgian blue och låter som syrsor i målbrottet.
Underbart att vara hemma i Sveriges sommar med isglass, kalla nätter och pyssel.


hits