Resfeber

I morgon bär det av mot utlandet.
Förhoppningsvis hittar jag mycket nytt att shoppa och Palten hitter mycket gammalt att titta på.
Jag tror vi kommer få det mycket trevligt.
Uppdatering följer om en vecka.


Inte helt enligt planerna

Hm, dagen blev inte riktigt som jag hade planerat. När vi kom till lägenheten, glada i hågen, det var nästan så vi hoppade hoppsasteg upp ur tunnelbanan, fick vi se en förskräcklig syn. En suspekt vit lapp fastsatt på framrutan av vår bil. Reklam kanske? NEJ, parkeringsbot!! Det har aldrig hänt förut och vi hade väldigt svårt att acceptera det. Inga av de andra bilarna runt omkring oss hade fått någon, vi hade betalt avgift tilloch med i morgon bitti klockan nio och det fanns ingenting som tydde på att man inte fick stå där. Jag försökte ringa till numret som stod på sidan, och den som känner mig förstår då hur arg jag var. Jag har telefonskräck och brukar ringa mina kompisar på deras mobiler ifall deras pojkvänner skulle svara på den vanliga telefonen, även ifall pojkvännerna är jättetrevliga och vi kommer bra överens. Men nu var jag alltså arg och jag skulle ringa och skälla ut den stackars människan som svarade. Som tur var svarade ingen. Efter några minuter och mycket stampande och svärande upptäcker vi en skylt som sitter ca 150 meter upp på gatan. Förbud att parkera tisdagar mellan 0-6.
Morr, morr, morr!
Efter den insidenten, som kostade 450 kronor, var jag inte riktigt lika pigg på att homestylea. Men det skulle göras i alla fall, och tillslut blev det ganska bra. Men eftersom jag är en av de få nu levande 25-åringarna som inte äger en digitalkamera kan jag inte visa några bilder än. Jag får vänta till den läggs ut för försäljning och så får jag tjuva lite från mäklarnas hemsida. 
Vi har i alla fall målat lägenheten i nyansen Lily Light från
Flügger. Den skulle se lite cremefärgad ut, men ser mest vit ut.  Sen tog jag lite småsaker från min lägenhet, eller rättare sagt från den hög med grejer som står hos Paltens moster. Bland annat denna tygtavla som vi hade i vårt gamla vardagsrum, och som jag sydde matchande kuddar till. 
Denna användes också, minus min hemmapysslade prinsessbakelse. Den står i köksfönstret hop med de här . Jag funderar på att köpa två gerberor (hm, böjer man det så?) och ställa i till fotograferingen.
Tyvär har jag inga före-bilder, men det var inte snyggt. Tydligen hade den personen som bodde där innan hyrt in en babian att måla om. Inte så smart beslut kan man tycka, men så var i alla fall fallet. Dessutom har min far ställt dit två förskräckliga stolar ifall någon behöver övernatta i lägenheten. They are hidious, just hidious! ( Vilken serie kommer repliken ifrån??)
Nu ska jag dricka kaffe, äte Pannacotta Rasberries-glass och umgås med Palten. 

Homestyling

Idag är det homestyling som gäller.
Jag och Palten ska fixa i min gamla lägenhet i Stockholm för att sedan förhoppningsvis sälja den för många, många slantar. Tillräckligt för att köpa ett slott i norrland, eller en tvåa i Uppsala.
Vi får väl se hur det går.

Herr och fru Bratwurst

Snart är det midsommar.
Vi ska fira på Lidingö med våra vänner Her och Fru Bratwurst.
De är mycket, mycket trevliga och roliga.
Herr Bratwurst tycker om att slöjda och bär gärna luvtröja, och fru Bratwurst tycker om fina saker och inredning och är alltid fin i håret.
När jag fyllde år senast fick jag denna
. How well they know me!

Dagen har ägnats åt målande. Min syster köpte en jättefin växa-säng på loppis och nu ska vi piffa till den. Den ska bli ljust grön, ungefär som päronglass, och kanske även få något motiv. Troligtvis Barbapapa.
När jag och Palten sedan får egna tjocka barn med stora platta fötter ska vi få överta sängen. Härligt! Tänk vad jag kan måla om den. En ommålning till varje tjock unge.


För bra för att vara sant!

Idag var en mycket mycket varm dag. Jag lunchade med min stolle, sista gången. Sen gick jag på stan och köpte skor, fina fina. Sen skulle jag gå in på apoteket för att köpa spray så mina fötter inte dödade mina nya vackra skor. Inne på apoteket möttes jag av en ovanlig syn. Förhoppningsvis en man som förlorat ett vad eller var mitt inne i sin svensexa.
Han var ganska lång och hade mörkt kort hår. På sig hade han en klarblå dykardräkt med två hål utskurna i så att skinkorna stack ut. På huvudet bar han en svart läderkeps med metallspännen. I ena handen hade han en slags sexredskap som man stoppar upp i rumpan tror jag, nyköpt fortfarande i förpackningen, och i andra handen hade han en tub glidmedel som han skulle köpa av den unge manlige expiditen. Som för övrigt såg väldigt sammanbiten ut.
Det var bara för bra för att vara sant, det måste ju vara fejk. Jag försökte hålla koll när han kom ut från apoteket om det stod en skara grabbar som skrattade som jultomten (d.v.s. man skrattar högt, lutar överkroppen lite lätt bakåt och håller sig för magen). Men jag kunde inte se några. Det kanske beror på att de gömde sig så eller att jag inte såg dem utan mina glasögon. (Utan dem urskiljer jag färger och former, men inte mycket mer, så...)
Jag kommer nog aldrig få veta hur det låg till. Stackers, stackers mig.
Men roligt att se var det i alla fall!


Ahhhhh

Även om jag ju inte har fått något jobb så är jag ju faktiskt fröken nu. Jag hade kalas och fick paket, och det måste väl räknas. Sen om man har ett jobb eller inte, det har väl inte så stor betydelse, eller?
Många bra paket fick jag i alla fall:
*
från Barbasyster, så himla oväntat
*presentkort på 200 kr. (hm, muminskål kanske...)
*Pilgrimring (hm, Tradera kanske. Pling gav det faktiskt med hint om att jag kunde tradera bort det.)
*Ljusrosa armband från Snö.
*Kokbok för smaskiga tårtor
*Muminfat med Lilla My
*Fröken-tavla med bok och en liten uggla
*Pilgrimarmband och ring
*Resa av Palten till liten ö.
*Slantar från mamma Palt till resan
*Slantar från lilla farmor
*Symaskin

I´m dying here!


Bloggbrist

Äntligen kan jag uppdatera bloggen. Har varit i obygden Stockholm och tydligen kan man inte göra det där. Har varit tvungen att använda min svågers dator, en Mac. Den gillade inte min blogg, eller mig, eller var jag skrev. Jag vet inte riktigt exakt vad den ogillade. Men något var det.
En snabbuppdatering:
*Inget jobb
*massor att göra, t.ex. gå på j-a arbetsförmedlingsmöte, homestylea (konstigt verb, blir det så?) min lägenhet i stockholm, träffa mäklare, fira midsommar, träffa stollar och kompisar
*Semester, liten grekisk ö, jag och Palten, om cirka 1½ vecka - härligt!
*Packar och lyssnar på radio, ska snart bege oss till Barbasyster och co.

Over and out!

Sometimes her arms bend back...

Häromdagen återupplevde jag en scen ur Twin Peaks i min systers garage. Det var mycket läskigt.
Det var scenen när agent Cooper undersöker Laura Palmer på bårhuset och petar ut en bokstav från under en av hennes naglar.
Jag och min svåger, Propellerkepsen, höll på att plocka undan lite. Vi var nästan färdiga och jag skulle ställa ner de sista brädorna bakom en stor trälår som stod i en garderob. En sådan porös historia som det bott socker i en gång i tiden. Nu stod lådan på lur och hade en liten glipa bakom sig. Brädorna jag höll i var ganska tunga och den sista biten ner till marken gick ganska snabbt. Men istället för att ställa ner den med handen precis bakom lådan, ställde jag ner dem och snuddade med tumnageln precis på lådans kant och en ½ cm lång träflisa bosatte sig under min tumnagel. Långt in under tumnageln bosatte den sig, med väskor och flyttkartongen. Möjligtvis även en liten skåpbil.
Aj, aj, aj!
Det värsta var nästan efteråt när vi försökte få ut den med nålar och pincetter. Jag höll på att svimma och var tvungen att lägga mig i soffan och sen fick jag stoppa tummen i en äggkopp med olja. Det var tydligen bra av någon anledning. Tillslut fick jag i alla fall ut jättestickan och nu bor den i stället på en tejpbit i min plånbok. Den ska nog flytta snart, men jag var tvungen att visa den för Palten.
Stackers, stackers tummen!

I övermorgon ska jag på anställningsintervju. Hjälp!


Fröken

Vi har fullt upp. I morgon är det examensfest.
Jag är nu fröken. En riktigt fröken. Vi ska bara ändra lite småsaker i vårt examensarbete och sen kanske vi får VG. Jippie! Men fröken.... läskigt!

Just nu bakar, städar och fejar vi. Propellerkepsen och Palten dricker whiskey och bär saker. Barbasyster dammsuger och ser stressad ut och jag sitter här och berättar för mina syskonbarn, Benny och stora-orange, vad jag skriver. Stora-orange vill att jag ska skriva Kikkiochmåla. Fast Benny vet inte vad hon menar.
Klart slut.
Chokladkolapajen väntar!


hits