Lista nr 3 i ordningen

Denna lista stal/lånade jag för några veckor sedan, men sen när jag skrivit hela, vilket tog lång lång tid gick det inte att publicera. Då orkade jag inte göra om det men nu så kanske....
Jag hittade den i alla fall hos
Linda K.

Skulle du kunna tänka dig att delta i en dokusåpa? Nej, jag tror varken jag eller tittarna skulle uppskatta det. Jag har ingen önskan att visa tuttarna och  jag skulle säkert längta hem och gråta hela tiden.
Vilken årstid tycker du bäst om? Just nu sommaren, men framåt hösten så ändrar det sig nog
Brukar du sjunga i duschen? Nej, Palten sjunger jämt så det behövs inte. Han sjunger dock alltid fel text också, så ibland får jag sjunga bara för att berätta för honom att Mors lille Olle inte gick i skogen och träffade på en järv.
Vilken sport tycker du är roligast att se på tv? mrsPitepalt+sport på TV= är du tokig eller?
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Nja, jag tror på gillande eller ogillande vid första ögonkast. Jag kan ganska snabbt se på folk om jag kommer gilla dem eller inte, och ofta ändras inte den uppfattningen. Fast det kanske beror på att jag är så envis så jag inte kan se bortom det första intrycket...
Vad är viktigast för dig? Palten, familjen och kompisarna.
Laddar du hem musik och film från internet? Vet inte hur man gör, och tyvär är Palten inte heller så haj på det där.
Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor? Köpa stort och fint hem
Vad är det bästa med julafton? Julpynt, julgodis, julmat, julgran, att ge julklappar, Karl-Bertil Johnsson, Julmust, att få julklappar osv. osv.
Tänker du mycket på ditt utseende? Jo det gör jag nog.
Vad får dig att slappna av? Pyssel, TV, film, sova
Är du mörkrädd?  Super-duper. Se min rutin
Vilken färg är snyggast? Just nu, rosa och eventuell tomatröd.
Tycker du matte är svårt? Nja, på gymnasiet var jag ganska duktig. Fast jag läste ju bara upp till matte B, så det kanske inte ens räknas?
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Skulle gärna ha men jag har dels inte råd och är alldeles för ombytlig. JAg vill inte köpa en tröja för 900 kronor om jag ändå kommer tröttna på den inom några månader.
Vad skulle du helst vilja vinna i en tävling? Som den Harry Potter-geek man är skulle det ju vara lite coolt att träffa Joanne Rowling.
När går du upp ur sängen en typisk helgmorgon? Ganska sent. Är ju för sjutton fortfarande student, nästan i alla fall.
På vem/vad avreagerar du oftast din ilska? Palten, eller diverse dörrar som faktiskt vill bli igenslängda hårt.
Tycker du rökning/snusning borde förbjudas i lagen? Nja, det vet jag inte om det skulle funka. Det är lite upp till var och en.
Har du piercing? Hade förr, när jag var alternativ tonåring.
Bråkar du och dina syskon ofta? Inte så ofta numera. Men när vi var mindre bråkade ofta jag och Barbasyster. Hon ville ha axelvaddar och snattra med sina permanentade kompisar och jag ville höra och se allt som hände i hennes rum. En gång fastnade jag till och med i stegen upp till våningsängen så att jag verkligen skulle få vara kvar i hennes rum.
Vem är den viktigaste personen i ditt liv? Palten, min familj och kompisarna
Läser du ofta böcker? Ja, men mest på sommaren då jag inte har massa skolböcker att läsa. Det enda som jag kan läsa när jag har en massa annat att läsa är Harry Potter. Om och om och om igen
Vad föredrar du för sorts filmer? Alla sorter. Dock helst inte sådana med realistiska slut (vem f-n vill se såna? Hela poängen är ju att det ska vara filmslut och alla ska vara lyckliga och kära och inte dö) eller skräckfilmer (p.g.a. min mörkrädsla)
Vad slösar du mest pengar på? Pyssel, kläder, prytlar.
Vill du gifta dig? Apselut! I augusti är det ju ett år sedan vi förlovade oss. Brukar man inte säga att inom ett år, eller?
Vill du ha barn? Två eller helst tre.
Vilka tvprogram som går just nu har du fastnat för? Nu har de flesta slutat för sommaren, men annars ER, Gilmore Girls, Desperate Housewifes, OC, Veronica Mars, osv osv.
Vilka länder har du varit i? Tyvär inte så många de senaste åren, men inna dess blev det en drös. Det mest spännande är nog Thailand, innan det blev så turistigt.
Vilka husdjur har du haft innan? Hundar, labradorer och en ponny när jag var liten. Jag var ett bungalow-barn.
Är du bra på att laga mat? Nja, det beror nog på rätten. Tycker bättre om att baka.
Var badar du helst? Smögen. Eller badhuset. Jag gillar att se vad som finns i vattnet
Vad dricker du för alkohol? Vin, cider, sprit
Vilka djur är du mest rädd för? Allt med för många ben och sprötr. Jag avskyr insekter!
Vad tycker du om monarkin? Ja du, jag vet inte om jag funderar så mycket på det.
Vilka språk kan du? Svenska och engelska. Jag brukar tro att jag kan prata danska när jag är full (och norrländska), men det kan jag inte.
Har du någon gång skadat dig allvarligt? Nej
Vilken kändis är hetast? Matt Czuchry som spelar Logan i Gilmore Girls är ju väldigt fin.
Gillar du att dansa? Nja, bara när jag fåndansar med syskonbarn eller Palten.
Vad har du för klädstil? Jeans, linne, tröja/kofta och converse. Gärna nåt smycke till. Pilgrim eller Baglady
Är du flygrädd? Nej det skulle jag inte säga. Jag gillar starten
Vad tycker du om rökförbudet på krogen? Helt ok.
Vad dricker du helst när du är törstig? Vatten
Vilken är din favoritglass? Pannacotta Rasberries från Hägendaz (tror jag att det är) och alla sorters mangosorbet.
Tror du på ett liv efter döden? Jo, det måste vara så
Vilket kaffe sörplar du helst? Latte eller vanligt kaffe med mycket mjölk
Vilket mobilmärke föredrar du? Ericsson eller Nokia
Vill du gå ner i vikt? Alltid
Vad har du för personlighet? Är oftast glad men blir lätt väldigt arg, men det brukar gå över snabbt. Är envis men även lite lat. Är slösaktig men också (jag tror det i alla fall) ganska generös.
Har du varit deprimerad? Ja
Tycker du om sushi? I löööööv sushi!
Tror du på livslång kärlek? Jo man hoppas ju på det.
Vad äter du helst när du ser på film? Smågodis.
Lever dina föräldrar tillsammans? Pappa bor i mitt barndomshem med sin nya sambo. Mamma bor i Nangijala.
Skulle du vilja träna någon typ av kampsport? Jo det skulle nog vara kul. Fast helst skulle jag vilja träna boxning.
Har du tandläkarskräck? Nja, mest borrskräck.
Har du någongång haft självmordstankar? Inte egentligen
Vilken hårfärg har du naturellt? Vanligt svenskt råttfärgat
Biter du på naglarna? Nej
Är du beroende av något? Jo, mest godis och TV, men säkert mycket annat också.
Vilka internetsidor besöker du varje dag? Tradera, hotmail och diverse bloggar, bland annat Pysselochsyssel, Husmusen och Caisa.
Hur ofta motionerar du? La la la * hålla händerna för öronen och nynna högt*  Nu hörde jag nog inte riktigt frågan tror jag...

Decoupage

Jag och brudarna har decoupageat.  Vi är mycket nöjda!

Mitt mostershjärta

Till slut somnade den lilla-orangea i alla fall. Hon somnade först i min famn framför en Vänner-dvd och på sin Bamsekudde. Sen när jag bar in och la ner henne vaknade hon till lite, tittade sömningt på mig och sa "tacka mycke". Tack så mycket!?
Kan man vara sötare?
Jag känner mig som Mattis, "med dina små händer håller du redan mitt mostershjärta!"

Buhu, buhu!

Är hemma med lilla-orange idag, hon har feber.
Ringde precis till den där ångest-tjänsten och tackade nej. Insåg igår att det var närmare 1½ timmes pendling enkel väg, och det är inte riktigt värt det på en halvtidstjänst.
Så nu är jag tillbaka på noll. Jag kommer blir arbetslös för första gången i mitt liv.
Ångest!

Morgonpromenad med mördarsniglarna

Var upp tjugo i fem i morse och gick promenad med Barbasyster. Det hade nog varit mycket trevligt och motionsigt om det inte varit för lilla-orange i vagn och världens mest korkade hund, som dessutom är så gammal så han blivit döv, eller så väljer han bara att inte lyssna när man skriker på honom när han går ut i gatan när det kommer lastbilar.  Nu var det mest stressande, men trevligt också förstås.
Vi såg säkert sjutton vinbärssniglar (heter de så??) och ännu fler mördarsniglar. Uuuiiiii! Mördarsniglar är ju vidrigast! De kom i alla storlekar, stora grankottstjockisas till små tunna som försökte maskera sig som barr. Alla lika äckliga.  Barbayster berättade att när vi var små brukade skogssniglar krypa in i träskorna och gömma sig, och sen när man skulle ta på sig skon så... ja ni förstår själva.
Tur att jag inte har träskor.

mrsPitepalts bästa tips!

Tips för människor som behöver lite mer livsglädje!
Flyttstäda en trea på 67 kvm på en och samma dag!

Dagen inleds lite lätt med två sovrum. Putsning av snickerier och garderober, samt två fönster, inuti och utanpå. Humöret borde fortfarande vara på topp, du känner att det här kommer nog gå ganska kvickt. Om du har en eventuell fästman eller städpartner kanske denna fäller kommentaren, "detta tar nog bara tre timmar till!"

Nästa etapp är lunch och städning av vardagsrum. Samma procedur som med sovrummen, minus garderober. Det känns fortfarande ganska bra.

Efter detta börjar dock den riktiga prövningen. Ni delar upp er - dåligt beslut, man är alltid mer sårbar en och en - och tar itu med badrum och kök. Badrummet från h-t med kalk och damm och ....  ja jag vill inte bli alltför detaljerad. Å så köket. Det där j-a köket. Du minns hur glad du var över alla praktiska skåp och lådor. Dessa samma skåp och låder som nu vänder sig emot dig och försöker förgöra dig. Det är som att vara med i ett krig.

Timmarna går och det blir allt mörkare. Folk går förbi med systemetpåsar och du känner kanske doften av en grill. Vid denna tidpunkt borde du ha kommit till ded sinnestillståndet där du sparkar din strumpbeklädda tå in i den hårda betongväggen. Återigen skrattar dock lägenheten rått och din fästman eller städpartner kanske går till macken och köper en TipTop för att muntra upp dig.

Timmarna efter det kommer vara en dimma. Du minns inte så mycket: kalkborttagning, mr Muscle och Yes, ångorna bränner bort dina tankar och du har nu lystnat på alla de senaste låtarna på Rix och RadioCity och spelar de Marie Serneholt en gång till så kommer ditt huvud att explodera!

Men så tillslut, är du äntligen klar och när du moppar dig ut ur lägenheten och klockan är halv tolv på kvällen, då känner du att du är glad att du har överlevt denna kris! Du andas med nya friska tag och du ser fram emot morgondagen, då du inte behöver städa en enda j-a lägenhet!


Farväl farväl!

Nu packar vi ner datorn. Den ska få stå i ett rum hos Paltens släktingar hela sommaren, tillsammans med alla våra andra kära ägodelar. Farväl farväl, små saker! Farväl stringhylla och pappelinamatta! Farväl fina kökstavla vars ram jag hade sönder igår! Farväl sköna stora soffa där jag gärna pysslar och tittar på TV! Vi ses ihöst, då vi förhoppningsvis har ett fint eget hem där ni komemr trivas så bra, så bra! Hädanefter skriver jag från Barbasyster och hennes man Propeller-kepsen, och deras tre barn, Benny, stora-orange och lilla-orange. Plus hunden, gammal-och-illaluktande.

Hör upp, Barbasyster!

Direktmeddelande till Barbasyster!

Om du råkar ha en lillasyster som är lite knubbig men ganska trevlig och som eventuellt tar examen här om några dagar, då kan det möjligtvis vara så att hon vill ha en
sådan i examenspresent.
Om det skulle vara så att du har en sådan syster kan du ju föra detta rykte vidare ifall någon skulle fråga dig vad en sådan syster skulle kunna tänkas önska sig. Alltså bara ifall all att.

Föresten Barbasyster, det var körsbär!
Inte växer väl äpplen två och två på skaft och har ett grönt blad högst upp.
Om du inte passar dig måste jag nog laga spottsoppa och krusbärskräm till dig!

Å å, jag var tvungen att lägga till en sak.
Kan vi inte skaffa en sån här  att ställa i er rabatt.
Då kan herr Barbasyster gå förbi och smaka om han blir sugen.

Bild från Inreda

SugerPalten

Väskan är inte klar än.
Jag måste sy på axelband och det kändes tråkigt och besvärligt i går framför Homestyling.
Så istället tog jag två slatt-bitar och sydde den här
11047-59
Jag vet inte riktigt vad jag ska ha i den än.
Kanske min mobil, eller nåt litet smink.
Eller mina små, små slantar som jag kommer ha på min fattiga, fattiga semester.
Tur att min rika fästeman, SugerPalten, kan försörja mig.
Alltså SugerPalten som socker, som Sugardaddy. Inte som suger, som suger på nappflaska.

Idag har vi packat och flyttat hela dagen lång. Pust och stånk!
Min snälla svåger, herr Barbasyster, har hjälpt till och burit och lyft och haft VCT-overall.
(Det måste man tydligen ha om man är villaägare)
Sen har han tagit armkrok omkring mitt och Paltens huvud och skällt lite på oss för att vi packat så dåligt och har så mycket saker.
Sen gick vi ut på balkongen och tjuvrökte varsin gammal cigarett som vi hittade i köksskåpet.

Nu ligger Palten framför TVn i en gammal säng utan sängkläder och tittar på trista pojkprogram, och jag sitter här och suckar tungt över allt som forftarande är kvar att packa


Nils-Karlsson

Pyssling pågår


Snart är det en väska!

Regnbåge

Ännu ett pyssel som jag gjort när jag borde göra annat.11047-48
Om jag får det där ångest-jobbet som jag inte är utbildad till kommer jag kunna använda många såna här.
Jag kommer bli tvungen att sy ett förkläde för varje dag i veckan, eller åtminstone ett som matchar till alla olika outfits. Nej, det är nog bäst att jag gör flera, så jag kan variera förkläde efter kläderna.
Hm, tål att tänkas på...

Jag vill vara liten igen

Åh, det är så mycket som måste fixas med när man ska flytta. Jag tror nästan att det har varit extra mycket fix den här gången eftersom det nog kommer ta några månader innan vi flyttar in i nåt nytt. Palten har ju sin övernattningslägenhet men den blir ju till och med ratad av knarkande uteliggare, så där kommer vi nog inte vara så mycket. Vi är hemlösa över sommaren. Tur att det är så varmt ute...
Man önskar nästan att man skulle var liten igen, så man slapp fundera över adressändring och uppsägning av telefon och el.
Morr!
Jag vill inte behöva tänka på allt!!

Mysteriet med pyssel

Varför blir man alltid mest inspirerad att pyssla när man har ont om tid och borde göra nyttigare saker.
Till exempel packa och skriva ett förbenad individuella studieplan som jag måste lämna in på fredag. Typiskt min skola att hitta på bullshit-uppgifter bara för att, morr! Tur att jag är färdig och aldrig, aldrig måste dit igen.
Jag har i alla fall sytt väskan till mitt syskonbarn, stora-orange, nu.
Av detta tyg
11047-36
Bilder följer!

AAAaaa!!!

AAAAAAAaaaaaaaa!
Jag har fått min första intervju!
AAAAAAAAAAaaaaaaaaaa!
Det är bara 50% och en timmes pendling enkel väg!
AAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaa!
Det är inte mina ämnen och inte rätt åldrar!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Jag vet inte vad jag vill!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaAaaaaaaaaaaaaAaaaaaaaaaaaaaAAA!!

Rockabilly

 
I går pysslade jag faktiskt lite. Jag har haft en massa röda glaspärlor i flera år nu utan att riktigt veta vad jag skulle göra med dem, men efter att ha funnit inspiration
här, köpte jag gröna blad i glas för 15 kronor och gjorde dessa Mycket nöjd!
Vanligtvis ser mina pyssel-smycken ut att vara gjorda på lekis eller möjligtvis dagis.
Men dessa tror jag till och med att jag kommer ha på mig.
Kanske skulle jag skaffa hela Rockabilly-stilen med stora kjolar och kort lugg.
Hm, men jag borde nog ha en cool bil också, och körkort kanske...

Jag döper dig i den helige Barbas namn

Min kära mellansyster kräver ett coolare namn i min blogg.
Därför döper jag nu henne till Barbasyster efter 
Barbafin 
 
Dels för att hon ser ut som en Barba. Det är nämligen så damerna i vår familj ser ut.
Dels för att hon  förhoppningsvis kommer ha en sån  där hatt när hon är färdig sjuksköterska.
Och sist men inte minst för att hon är så fin!

Baglady

Ett av mina bästa pyssel är väskor. I lööööv väskor! På sista tiden har det  dock mest blivit väskor till andra. Den här barbafick min systerdotter, lilla-orange, i två-årspresent.
Hon blev mycket nöjd eftersom hon liksom mig är Barba-fantast.
Håller även på och syr en väska till hennes storasyster, stora-orange.
En skolväska eftersom hon är stor tjej och börjar nollan i höst.
Nyss var hon liten och skrynklig och fick rum i min ficka.
Nästan i alla fall...


Ret ret, PulverEva!

Äntligen! mugg tuutikki.
Eller Too-ticki som vi vanliga dödliga säger. Men PulverEva förbjuder mig att säga så eftersom det är det finska namnet som är rätt. Men jag säger från och med nu Too-ticki, enbart för att reta PulverEva.
Moahahaha!

Ännu en lista

1.VAD HETER DU?
mrspitepalt.

2.VAD ÄR DET FÖR FÄRG PÅ BYXORNA DU HAR PÅ DIG?
svarta velour

3.VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU?
PulverEva i köket och nyhetsmorgon på TVn

4.VAD GJORDE DU IGÅR KVÄLL?
Satt och pluggade/skrattade åt fula ord och fåniga namn med PulverEva till klockan 6, tvingade iväg mig till Statoil och köpte en mjölk, internetade och började sy en väska åt min systerdotter

5. VAD VAR DET SISTA DU ÅT?
kaffe och youghurt med krossat linfrö

6. HUR ÄR VÄDRET HOS DIG JUST NU?
soligt

7. DEN SISTA PERSONEN DU TALAT I TELEFONEN MED?
Palten. Igår kväll när vi sa god natt
8. DET FÖRSTA DU LÄGGER MÄRKE TILL HOS DET MOTSATTA KÖNET?
Vill säga ögonen, men då låter det som jag skriver för Mitt livs novell, så jag vet inte vad jag ska skriva

9. GILLAR DU PERSONEN SOM SKICKADE DETTA TILL DIG?
Jag hon är så fin och bra, även om vi inte träffats på typ fyra år

10. HUR MÅR DU IDAG?
Lite lagom uttråkad, har ångest och känner mig otränad

11. VILKEN ÄR DIN FAVORITDRYCK?
kaffe och champis

12. FAVORITALKOHOLBASERAD DRYCK?
någon som inte smakar sprit, men som man blir gode-full på

13. FAVORITSPORT?
mrspitepalt+sport=icke!

14. HÅRFÄRG?
rött (fudk)

15. ÖGONFÄRG?
gröna

16. SOLUPPGÅNG ELLER SOLNEDGÅNG?
Solnedgång

17. SYSKON Å DERAS ÅLDER?
mellansyster, 34 och storasyster, 40

18. FAVORITMÅNAD?
februari var det när jag var liten för då fyller jag, sen älskar jag julen så december, men sommarmånaderna är ju härligast så juli-augusti

19. FAVORITMAT ?
sushi

20. SISTA FILMEN DU SÅG?
nä, jag vil inte säga. Sara hade sett Brokeback mountain och Ida hade sett Walk the lin. Jag och Palten slötittade på en film på filmkanalen. Hm, ja men det var ju inte så att vi hyrde den. Alien vs. Predator.
Så nu har jag erkänt vilken skit jag kollar på. Nä vänta, kom förresten på att jag såg Gilbert Grape efter det, så det så!

21. FAVORITDAG PÅ VECKAN?
Lördag.

22. FAVORITHOBBIES?
Pyssla, tv, palten, internet

23. ÄR DU FÖR BLYG FÖR ATT BJUDA UT NÅGON?
Behöver inte bjuda ut någon. Jag har en fästeman.

24. FAVORITLÅT(AR)?
Gud vad svårt, det finns så många. Måste fundera lite. Min hatlåt just nu är i alla fall Gilla läget med Tomas Ledin

25. SOMMAR ELLER VINTER ?
Sommar

26. KRAMAR ELLER KYSSAR?
kramar

27. FÖRHÅLLANDE ELLER ONE-NIGHT STANDS?
Förhållande.

28. CHOKLAD ELLER VANILJ?
Choklad.

29. VILL DU ATT DINA VÄNNER SVARAR?
Har inte så många blogg-vänner

30. VEM ÄR DET STÖRST CHANS ATT HON/HAN SVARAR?
se ovan

31. VEM ÄR DET MINST CHANS ATT HON/HAN SVARAR?
se ovan

32. HUR BOR DU OCH MED VEM/VILKA?
Ihop med Palten i en trea, men snart flyttar vi ut, vart vet jag dock inte

33. VAD LÄSER DU FÖR BÖCKER?
Jag har fallit för grupptrycket och läser nu da Vinci koden

34. HUR SER DIN MUSMATTA UT?
Pokémon

35. FAVORITSPEL?
Super Mario

36. KAN DU NUDDA DIN NÄSA MED TUNGAN?
Nej.

37. KAN DU KORSA ETT ÖGA ÅT GÅNGEN?
Nej, PulverEva skrattar och säger att jag inte kan det. Hon kunde lite

38. ÄR DU ROMANTISK?
Båda ja och nej. JAg vill nog gärna att Palten ska vara det i alla fall

39. SKULLE DU SÄGA SJÄLV ATT DU ÄR LYCKLIG?
Ja, om man bortser från all ångest och framtidsoro

40. HADE DU NÅGOT FAVORITGOSEDJUR SOM LITEN?
Hade typ 40 stycken. Ibland när jag skulle sova fick jag för mig att det var synd om de gosedjur som inte valdes ut att sova i sängen. Så då valde jag ut allihopa. Sedan låg jag som en liten metmask mitt i havet av gosedjur och låg väldigt väldigt still. Fast på morgonen hade alla gosedjur alltid åkt ner ändå.

41. ÄR DU LIK DINA SYSKON?
Min mellersta syster och jag får alltid höra att vi är lika. Det värsta var när hon var höggravid med den minsta orangea och jag skulle hämta de andra tvp på dagis. I dörren mötte jag en annan mamma som inte känner min syster men har sitt barn i samma grupp. När hon fick syn på mig utbrast hon glatt "Åh, har du redan fått barnet?" Till mitt försvar var det vinter och jag hade stor kappa på mig...

42. VAD SKA DU RÖSTA PÅ I VALET?
Jag vet inte än.

43. HAR DU NÅGRA UDDA KÄNNETECKEN?
SVÅR FRÅGA!? morr

44. SÄG NÅGOT HEMLIGT OM DIG SJÄLV:
När jag var yngre hade jag ganska mycket tics. Har kanske något litet fortfarande, men jag försöker dölja det.

45. DITT BÄSTA RESMINNE?
Thailand innan det blev sådär turistigt. Annars mest fylleresor till diverse ställen med en massa tjejkompisar. Har varit fattig student i så många år, så det har inte blivit några resor

46. HAR DU VARIT PÅ FESTIVAL?
Ja, Arvika och Roskilde

47. NÄR SKRATTADE DU SENAST SÅ DU GRÄT?
Igår när jag och PulverEva skrev om Peter Elbow. Vi var nog väldigt trötta.

48. BÄSTA KONSERTEN?
Suede eller Kent

49. VAD SKA DU GÖRA NÄR DU SKRIVIT FÄRDIGT?
Börja mer examensarbetet

50. VILKA FEM UTMANAR DU ATT SVARA PÅ DETTA?
Ida och Sara har redan gjort det.
Men 
pysselochsyssel kan gärna få svara...


Min kvällsrutin

Varför ska man var så mörkrädd?
När Palten är borta i veckorna har jag alltid samma rutin innan jag går och lägger mig. Jag skruvar upp volymen på båda TV-apparaterna, både den i sovrummet och den i vardagsrummet. Sen låser jag dörren till arbetsrummet, om dörren är låst kommer nämligen inte monstren och mördarna ut. Därefter borstar jag tänderna med dörren öppen. Jag ser då ut i hallen och kan hålla koll. Detta är lite jobbigt eftersom något kan dyka upp. Extra jobbigt blir det när jag måste tvätta ansiktet. Varje gång jag sticker upp huvudet förväntar jag mig nämligen att Bob eller den där äckliga ungen från The Ring ska stå bakom mig. Känner jag mig riktigt mörkrädd tar jag halva ansiktet åt gången så jag alltid kan ha ett öga öppet. Nu kanske du tänker, varför har hon inte bara dörren stängd. Men då kommer ju någon stå där sen när jag öppnar, så det går inte ser du! Efter detta går jag ut i köket där jag talar om för mig själv att spisen är avstängd ungefär tre gånger. Detta kan vara lite jobbigt för ibland är jag rädd för att någon ska svara inifrån det tomma vardagsrummet. Därefter stänger jag av TVn i vardagrummet, efter att jag kollat så det inte ligger någon under soffan. Därefter känner jag så att ytterdörren är låst medan jag säger till mig själv att den är låst och därefter släcker jag i köket, vardagsrummet, känner en extra gång på dörre+kollar spisen en extra gång. Därefter släcker jag i hallen och springer/hoppar de sista 1½ meterna in i sovrummet, slänger igen dörren, låser den och andas ut. Är dörren låst kan nämligen inte monstren och mördarna komma in.

Det börjar faktiskt bli lite jobbigt...

Vad tror ni, fungerar hypnos?

Morr!

Jag vill inte sitta inne och skriva på den här s----n längre.
Jag vill vara ute och shoppa och fika,
blommor jag vill planter blommor hos syster-yster
och leka med mina syskonbarn, jag vill pyssla och titta på tv,
jag vill till och med packa och städa ihop lägenheten. Men inte ens det får jag göra.
Morr, morr, morr!

Sitta & Längta

Ännu en dag av sittande och längtande. Sittande vid fönstret, vid datorn och längtande ut, dit ut där allt är varmt och skönt och längtande till den dag då det här förbannade examensarbetet ska skriva sig själv!

Lur-Alfons

Dagens har ägnats främst i liggande position. Sovande i sängen fram till ca halv åtta - då jag gick upp på toa, borstade bort lite dagen efter smak i munnen och drack ett stort glas vatten i förebyggande syfte eftersom jag kände att en Alfons Åberg skalle låg och lurade i bakhuvudet, tillbaka till sängen sovande till halv tio - mer vatten och insåg efter några små försiktiga steg att jag nog hade undsluppit Alfons även denna gång (moahaha, rätt åt dig Alfons!), liggande i soffan och tittande på tv - bara skit-tv, som det ska vara när man är lite bakis och skakis. Bland annat kanonfilmen "Älskling jag krympte barnen". Sedan dess har jag nästan legat i soffan hela dagen. Med undantaq för lite packning, en hel kartong full med glas och brickor, plus en promenad till godis-kiosken. Denna gjordes dock först efter lite tjat från min palt. Inte för att jag behöver tjatas på för att äta godis. Men för att gå ut. Har man legat inne en hel dag utan att ens sticka ut huvudet på balkongen känns ute som en främmande och otäck värld. Så ni förstår ju hur långt jag är bered att gå för lite godis. Nu vankas det mer skit-tv, "Alien vs. Predator" Det är skönt att slippa tänka, man vet ju aldrig ifall Alfons ligger där bak och lurar än.

Bye, bye baggie!

Nu är min väska färdig pyntad.
väskaIkväll ska den åka till sin nya mamma.
Fast hon vet ju inte om att hon ska adoptera än, det blir en födelsedagspresent.

Om 4 minuter kommer PulverEva. Examensarbetet försätter, Dam-dam-daaam (läskigt filmljud, för er som inte förstår)

Examensarbete del II

PulverEva och jag arbetar vidare. Detta har vi ägnat vår tid åt.
Kolla nostalgi. Vem minns inte Fingerglassen från -84, X-15 från -83 och Spinn från -90.
själv är jag mycket nöjd över att TipTop kommit tillbaka. Smaskigt!
PulverEva gillar endast Pomacglass, och pulverdryck förstås.

Nu ska vi jobba vidare

PulverEva och examenarbetet

PulverEva och jag har suttit med  vårt examensarbete hela dagen. Sitta med examensarbete innebär för oss att vi:
-spyr galla över våra handledare
-pratar framtids och nutidsångest
-kollar lägenheter på nätet
-dricker konstig pulverdryck (Eva - därav namnet) och kaffe (mrspitepalt)
-försöker göra 4 diagram i Excel i 50 minuter
-messar och pratar i telefon


Nu har PulverEva gått hem och jag ska pyssla.
sjalMin sjal behöver fler blommor.


Jag vill inte...

Jag vill inte gå och lägga mig.
Om jag bara ligger framför TVn och slötittar på en massa filmer som jag redan sett, kommer morgondagen aldrig komma och jag kommer inte bli tvungen att ta i itu med det j-a examensarbetet.
Djup suck!

Kalas

Har varit på kalas idag. Min systers mans syster eller min svågers syster eller min systers svägerska eller hur man nu vill se det.
 Hon hade i alla fall kalaset utomhus vid lekplatsen, så jag hängde med barnen och åkte linbana och klättrade i klätterställning. Min systers mans föräldrar var nämligen där och de är mycket läskiga.
Den här fick hon

som innehöll en sådan hemulen
Den slogs in på affären, inte så snyggt tyckte jag, men det visste jag ju inte innan jag sa att de kunde slå in den. Pappret ser lite 90-tals tjusigt ut... inte snyggt.
Dessutom hade hon redan Hemulen. Hon fick den av sin sambo.

En fråga bara...

En fråga bara, när man blir vuxen och får jobb måste man då sluta ligga på soffan och titta på OC och äta 

mango direkt ur burken tills den är alldeles tom?

Måste man istället sitta på pinnstol och titta på rapport och äta brysselkål?

Foto: Siaglass


Lat mot min vilja

Hur irriterande är det när man bestämmer sig efter mycket om och men att man faktiskt ska gå och träna och sen är passet fullbokat. Morr! Nu känner jag mig alldeles lat, och det är mot min vilja. Jaja, får gå ut och gå med Karin istället, och sen får jag göra lite sköldpaddsövningar* när jag kommer hem.

Sen måste jag städa och virka några blommor till min sjal som snart är färdig. Ah, pyssel, min favoritdrog.... alldeles efter sura godisar och tv-serier på DVD. Skulle nog även behöva packa lite. Men jag vet inte om jag orkar.

*om man sett palten göra sittups med benen upp i luften förstår man vad jag menar. Tyvär har nog inte så många sett det, vi kanske borde börja turnera, det är helt klart värt att se. Folk skulle nog betala bra, å vi kan ju behöva pengar till ett stundande bröllop nån gån i framtiden, in a place far far away...

Å de var så lyckliga!

Jag känner mig aningen stressad. Jag måste packa ihop hela lägenheten på mindre än en månad. Jag måste fixa nytt id-kort (som kostar 400 kr, tji-tjing), jag måste fixa nytt visa-kort eftersom mitt slutade fungera bara så där hux-flux, jag måste skriva en pyt som inte ens våra lärare vet vad det är så jag vet inte riktigt hur jag ska kunna veta det...
Jag önskar att jag skulle vara Barbapapa
för då kunde jag förvandla mig till 5 stycken mrspitepalt. En kunde packa, en kunde fixa id-kort och visa, en kunde skriva en pyt, en kunde pyssla tills hon stupade och en kunde bara slöa och äta praliner hela dagen lång. Fast när jag tänker på det så kanske inte Barbapapa kan dela på sig. Bara förvandla sig. Vilket ju också vore väldigt bra. Man skulle aldrig ha några problem med att hitta kläder i rätt storlek.

Gårdagskvällen var väldigt trevlig förresten. Vi damer satt i vardagsrummet och snattrade och karlarna låg i sovrummet och titta på nåt på datorn. Lite då och då stack de in sina små huvuden och försökte tjuvlyssna, men då skällde vi på dem så de drog tillbaka huvudena igen. De hade dock fått göra sitt roligaste tidigare under kvällen. Nämligen grillat. De diskuterade och debatterade och roterade på spett och blåste på glöden med varierat resultat. Å de var så lyckliga!

hits