Nu drar jag

Eftersom Palten fortfarande inte har fått något bredband, och jag antar att jag inte kommer skriva nåt i Düsseldorf, kommer jag nog inte skriva nåt på någon vecka. Hoppas ni alla får en trevlig vecka i kalla, blåsiga och regniga Sverige.
Jag hoppas även att jag och Palten får en trevlig halv-vecka i kalla, blåsiga och regniga Tyskland.
Af Wiedershen eller nåt... (jag har aldrig läst tyska och kan varken stava eller prata språket. Men det blir nog bra.) 

Pumpaskalle

Just nu är Palten och jag hos Barbasysyter och hennes gäng. 
Barbasyster och jag har handlat ett smalt, smalt skåp på Ikea, Palten och Propellerkepsen har snikrat på övervåningen och kidsen har sprungit runt och varit söta, busat och ätit snask.
När vi var på Ikea köpte Barbasyster en pumpa som vi skulle karva ur till en lykta. Ett litet tips, köp inte en grön pumpa! Det fanns inga orangea så vi köpte en mörkgrön, och den var stenhård. Det slutade med att jag och Propellerkepsen sågade ur ansiktet med sticksåg.
Men vacker blev den 11047-106

Houston, vi har kamerakontakt!

Jag har äntligen fått tag i en dator som gillar min kamera.
Detta 11047-105 är den underbara picnic-lådan jag fick av fru Bratwurst. I lööööööv it!

mrsMespropp

Jag är så himla dålig på att säga nej till saker. Trots att jag är jätteförkyld och trött och bara vill sova sa jag att jag kunde vicka för min otrevliga kollega. Min läskiga dam-rektor ringde hem till mig, på mobilen. Jag kan inte säga nej till nånting i telefonen. Det är därför vi alltid börjar prenumerera på DN eller byter elbolag när jag svarar i telefon, och det är därför jag inte svarar i telefon om jag inte ser vem som ringer.
Morr, morr morr!

Tapter i Piteå

Palten berättade att hans pitesyster köpt en vacker tapet till sitt pitehus. Med tapeten fick hon två muggar
Vilken tapet är det, Paltens pitesyster? Å i vilket rum ska den sitta?
Jag vill också ha ett hus till vilket jag kan köpa vackra tapeter.
Svanpark  (som jag bloggat om tidigare) är nog min favorit

Palten + jag = 5 år

I morgon har föresten jag och min lilla lackskos-löööver varit tillsammans i fem år.
Hurra för oss!


Just nu pratar jag med Palten i telefon. Han tvingar mig att läsa upp vad det är på TV eftersom han inte har något internet. Jag läser vad kvällens Vetenskapsmagasinet ska handla om och låtsas somna mitt i en mening eftersom det är så tråkigt.
Ha ha, jag är SÅ rolig.
Det tycker inte Palten.

Palten i lackskor - icke!

Min kära vän fru Polman frågade om Palten fick vara med och bestämma nåt i våra bröllopsplaner. Å då kan jag bara säga att det får han visst! Sen vill han nog inte bestämma så mycket. Eller vill, och vill. Det är nog biologiskt. Han bryr sig helt enkelt inte om rosorna är ljusrosa eller en annan nyans av ljusrosa. Han tycker det kvittar helt om korten är 8X17 eller 14X14 cm. Han struntar blankt i om dukningen går i vitt och grönt eller rosa och brunt.
Det enda han har haft en tydlig önskan om (förutom att bröllopet inte kostar så mycket att han får hjärtklappning och svimmar framme vid altaret) är att han ska ha frack och lackskor. Egen frack! När i hela friden ska han ha den igen, tänker jag. Å lackskor? Kom igen, han ska väl inte på julgransplundring. Lackskor, kan det bli töntigare?
Men, jag försöker vara en god, blivande hustru och låta honom ha sin frack och sina små lackskor. Det vill säga, om jag inte lyckas övertyga honom om att jaquette och vanliga svarta finskor är snyggare...

Tio, åtta, sju, sex...

Nedräckning till att jag blir mrs Pitepalt på riktigt
Daisypath Ticker
Tack för tipset I nöd och lust

Fullt upp

I dag har jag haft en fullspäckad måndag. Först har jag vickat för en av de andra (sura) svensklärarna och hennes otäcka klasser, tre lektioner, sen har jag haft min egna lite otäcka, men ganska snälla, klass. När jag tillslut kom hem stressade jag och king Lear i oss mat och gick på pysselkurs. Vi gjorde fem julkort med glittriga stämplar och embossingpulver. I lööööv embossing! Jag vill ha en egen fön som man embossar med. Så roligt!
Nu ska jag fylla min dagliga dos med internet och sen ska jag gå och lägga mig.

Fick föresten reda på att jag inte kommer vara ledig några dagar i december som jag först trodde. Niorna skulle ha prao men nu kommer de inte ha det. J-a skit! Jag svor lite i arbetsrummet ända till min hat-lärare kom in och stönade "här skriks och svärs det!" "Ja, det gör det din självupptagne f-n. Vill du att jag ska svära lite om dig så du känner att du står i centrum?" ville jag säga men jag sa bara "ja det gör jag". Jag är en mes.

Så fort jag får tag i kamerakabeln får ni se mina små julkort.

Trevlig lördag

Gårdagen spenderades hemma hos Herr och fru Bratwurst. Med var även våra fina kompisar från Uppsala, doktor och doktor Snuggles. Vi hade vuxenmiddag med vuxendricka och vuxen- och god mat. Jag tog kort på den fina efterätten, men eftersom kamera-kabeln ligger hos hemma hos Palten och jag är hos King Lear så får jag visa den en annan gång. Det var mycket trevligt.
Jag fick examenspresent i efterskott. Världens vackraste picnic-låda, pastellig. Så vacker! Tack så mycket lilla Bratwursten. Eftersom de har förlovat sig fick de också en liten presen. Den röda
Kivi från Iittala.
Vi tävlade i tvserie-vinjetter och jag vann inte. Mycket besviken! Det innebär väl bara att herr doktor Snuggles är en större tv-nörd än mig.
De är så fina och bra våra vuxen-vänner. På nyår ska vi också vara vuxna. Fast förhoppningsvis lite snorfulla också...


Den fjärde lista

Såg den här listan först hos Sara och sen stal jag den från Ida, men jag kan inte lämna meddelande där för hennes blogg är så snobbig och tar inte emot mig så jag kunde inte säga att jag stulit den men jag säger det nu. Puh!

TIO FÖRSTA:
Första bästa kompis: Min dagmammekompis Staffan
Första bil: Palten och jag har fått en av hans mamma. Så fort jag får körkort ska jag köra runt i den  själv och ha musiken på högsta volym och skriksjunga. Palten gillar inte sånt.
Första kärlek: I ettan var jag ihop med Johan. Vi spelade Snövit och prinsen i en pjäs och han pussade mig på kinden. Mycket pinsamt!
Första husdjur: Jag och Barbasyster hade varsin kanin. Min hette Putte och hennes hette Bert-Arne. De rymde jämt. Tillslut fick de åka till en gård på landet där de än i dag jagar ekorrar och äter jättestora maskrosblad. Barabsyster hade en skitelak katt som hette Napoleon också. Han har orsakat min nuvarnade hat/rädsla för katter.
Första semester: Vi var alltid på Smögen varje sommar i vårt hus. Men första utomlandssemestern var nog Österike på skidresa.
Första jobb: Gick ut med varor på auktion.
Första köpta skiva: Abba Gold
Första piercing: Om hål i örat räknas var jag nog 11 eller 12. Jag grät. första och enda piercingen var i näsan. Jag ville egentligen ha i läppen men vågade inte så jag tatuera mig två gånger i stället. Klokt beslut som jag inte alls ångrar idag...
Första konsert: Gick på en hel del punkkonserter som tonåring. Folk drack folköl, hade fula spretiga frisyrer och spelade hög skrikmusik. Jag var där för ölens och en sån där  med spretig frisyrs skull.

NIO SISTA:
Sista alkoholdrycken: Rödvin
Sista bilfärden: I söndags med Palten till Ica Maxi
Sista filmen du såg: Mina jag och Irene. Rolig!
Sista ringda telefonsamtal: Palten
Sista bubbelbadet: Kanske nåt år sedan. När vi fortfarande bodde i Uppsala.
Sista spelade cd: Nån 80-tals rock på hög volym (men inte skrik-sjungvolym) i Paltens bil
Sista gången du grät: I går, över elaka tonåringar
Sista måltiden: Pastasallad med fetaost, i skolans matsal

ÅTTA HAR DU NÅNSIN:
Dejtat en av dina bästa kompisar? Nej
Blivit kär vid första ögonkastet? Nja, inte kär men lite småförälskad kanske
Varit på tv? När jag var liten var min mamma (som var lågstadielärare) och hennes klass med på ett program på utbildningsradion tror jag att de var. De och en anna klass spelade in en film som skulle vara en skolklass för hundra år sedan. Mamma var sträng lärare med knut, eleverna var elever som stod i skamvrån och gick barfota och jag var en lillasyster som satt i gräset och matade höns. Jag var med i kanske 15 sekunder.
Fått ditt hjärta krossat? Jo, det kändes som det då i alla fall.
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Nej
Haft ett one night stand? Eftersom mina systrar läser detta och även nån liten svägerska ibland vill jag inte utsätta dem för något obegagligt. Jag tänker därför inte svara.
Busringt till nån? Ja förr, nu törs jag knapp ringa en vanligt samtal till min bank.

SJU SAKER DU HAR PÅ DIG NU:
1. Svarta byxor
2. Döskallepuffblus
3. Underkläder
4. Förlovningsring i vitt guld
5. Berlockarmband i fusksilver från H&M
6. Hårsnodd
7. Smink

SEX SAKER DU GJORT IDAG:
1. Åkt tunnelbana
2. Varit utklädd
3. Sett Mark Levengood
4. Druckit kaffe.
5. Gjort Sudoku
6. Köpt en förlovningspresent

FEM FAVORITSAKER (Ingen speciell ordning)
1. Min Barbasparbössabarba
2. Min tårtaffich
3. Stringkakfatet 11047-61
4. TV
5. Pappelina-mattan (Mira)

Fyra personer du kan berätta allt för:
1. Palten
2. Barbasyster
3. King Lear
4. Diverse kompisar, kan inte välja bara en

Tre val:
1. Svart eller vit? Svart
2. Sommar eller vinter? Just nu vinter
3. Choklad eller chips? Put your hands togheter

Två saker att göra innan du dör:
1. Skaffa barn.
2. Skriva en bok eller designa en pryttel

En sak du ångrar:
1. Att jag var jobbig tonåring och inte sa vissa saker till vissa personer innan de försvann

Na na naa na na

I´m lööööving it!
Idag är det fredag.
Jag älskar fredagar.
De är mycket trevlig och härliga och alldeles, alldeles underbara.

Den där åldern

Det märks att man börjar bli äldre. Man börjar bli vuxen. Man börjar komma upp i en viss ålder när det är mer förvånande om man åker på suparresa till Kos än om man köper en lägenhet.
Tre av mina gamla klasskompisar har fått barn den här månaden. En från gymnasiet som är ett år yngre än mig, alltså 24, en från lågtstadiet = lika gammal och en från universitetet, två år äldre. Snart är man vuxen och äter kli och vaknar pigg på morgonen.
Dessutom trodde en av mina sjuor att jag var 31.  Fast hon ångrade sig faktiskt sen och sa 24...


I hate tonåringar!

Varför är man så in i h-e dum? Hur kan man välja att utsätta sig för det här? De enda människorna som är värre än tonåringar är väl kanske sinnessjuka, eller nej jag vet inte. Jag förstår inte vad jag tänkte på.
Jag vill ha ett nytt jobb! Jag vill ha ett annat jobb! Jag vill jobba med små ,små barn eller stora, stora nästan-vuxna som läser på komvux..
Jag hatar tonåringar!


Överlägsenhet + självupptagenhet = Aaaaarrrrrrggghhh!

Två av de värsta egenskaperna en människa kan ha är, enligt mig, självupptagenhet och överlägsenhet. Överlägsenhet är nog allra, allra värst. För en självupptagen människa kan man stå ut med, men en överlägsen människa klarar jag bara inte av.

Jag tror att alla människor är lite självupptagna. Vissa kanske bara är det ibland och vissa kanske bara är det ytterst lite, men alla har nog en gnutta självupptagenhet i sig. När folk låter bli att fråga hur man mår när man precis fått barn eller hur ens tre månaders semester till Sydamerika har varit och istället berättar att de har köpt en ny dräkt som de bara måste få berätta om i 20 minuter, eller att de minsann har städat hela huset och en speciell garderob som innehöll just dessa detaljer (en ny 20-minuters historia), då blir deras självupptagenhet ganska irriterande. När samma människor som är så självupptagna att de kan få alla diskussioner, till och med de som startar vid dammråttor eller hårnålar att sluta vid sig själv, den egna personhygien eller den halvtimme man just promenerat i rask takt i höstsolen, även är överlägsna blir de faktiskt helt j-a outhärdliga att vara omkring.

Jag har en sådan person på mitt jobb. I hate den personen!

Ursäkta mina långa, krångliga, invecklade och röriga utlägg. Men jag är MYCKET irriterad!

Nytt jobb, icke!

Jag fick inte det där andra jobbet. Men idag var en ganska bra dag så jag gråter inte blod.
Fast vem vet vad som händer i morgon...

Pärlplatta vs. Haiku?

Hela kvällen har gått och jag har inte rättat en enda diktanalys. Mina nior kommer skälla på mig i morgon.
Jag tänker bli förskolelärare och bara göra pärlplattor hela dagarna.

Alltså inte så att jag tror att förskolelärare bara sitter och pärlplattar. De gör ju mycket annat viktigt också. Brer skogaholmslimpmackor, snyter snoriga näsor och medlar i diverkse kudd- och sandkrig. Men ibland känns det som ett trevligare och skönare alternativ än att stå inför 24 finniga och krävande tonåringar.

När man är vuxen...

När man är vuxen har man byxor med pressveck som aldrig försvinner.
När man är vuxen vill man inte köpa sju hekto smågodis och äta upp det i bilen hem.
När man är vuxen tittar man på vuxna program som Agenda, Rapport och A-ekonomi.
När man är vuxen går man också på konferans.
Jag har alltid trott att när man är på konferans åker man till ett hotell, äter mycket mat, någon super sig väldigt full och säger pinsamma saker och minst tre stycken har sex med folk de inte borde haft sex med. Jag hade därför höga förväntningar inför den stundande konferansen.
Döm av min förvåning när konferansen ägde rum i vårt bibliotek. Det är i och för sig ett fint bibliotek men det finns inte precis plats för nåt fuffens. Vi bjöds inte på nåt alkoholhaltigt, inte ens kaffe faktiskt. Å när det sedan inte ens bjöds på en endaste liten kanelsnäcka kände jag mig grundlurad. Vad var det här för en
j-a konferans?
Det visade sig att konferansen, om man nu kan kalla den det, bestod av ett långt möte där vi satt runt ett bord och upprepade sånt vi redan skrivit ner på papper. Ingen diskussion, inga samtal, inte en endaste liten dry martini. Klockan halv sex satte jag mig på tunnelbanan hem.
Är det så här trist att vara vuxen vill jag nog inte vara med.

Typ tusen vuxenpoäng

Palten vill att vi åker till Düsseldorf, men jag är lite skeptiskt. Dusseldorf verkar inte så kul. Är det någon som varit där som kan berätta?

Jag känner mig inte sugen på att gå till jobbet i morgon. Vi ska ha konferans till klockan sex. Hur vuxen är inte jag?


54 minuter senare, hjälp nu har vi köpt en resa till Düsseldorf! Billiga flygbiljetter men inget hotell än. Jag tycker det är lite läskigt!
Okej, jag bad som kommentarer, ni som har varit där och hatar det, skriv inget är ni snälla. Ni andra, ljug lite tack!

Giftasringen

I går var Palten och jag och tittade på giftasring. Inte en ring som är baserad på August Strindbergs novellsamling, utan en ring man har om man är dam och gifter sig. Palten kan ju också få ha en ring om han vill förstås, men det vill han inte säger han.
Vi har inte riktigt samma syn på pris och storlek. Jag vill ha en smal ring i vitt guld med en sten som har samma storlek som en kastanj, och Palten vill att jag ska ha en ring som inte får honom att se vita prickar framför ögonen när han tänker på hur mycket den kostar.
Vi hittade i alla fall en som vi båda gillade och affären skulle ta fram lite olika pris och storleksförslag åt oss. Kanske kan jag ha en lite billigare klänning och sen ha en större sten.... Tål att tänkas på.

Ps.  Förlåt mitt nörderi ovan, men jag håller på med August Strindberg med mina nior. Det är inte roligt.

Storebror Lejon

Dessutom har vårt lilla lejon äntligen fått en storebror. 11047-104 Den kommer på posten om några dagar hoppas jag.
Lill-lejonet kommer bli så lycklig!

I som i Ikea

I morgon ska jag och Palten till Ikea.
Vi ska inhandla små, små saker till vår lilla, lilla lägenhet.
Därefter ska vi åka hem i vår stökiga, stökiga bil.
Men jag säger så här mycket, har de inte julsaker på Ikea i västerås -
then there´s gone be hell to pay!

Jag vill pyssla...... men jag har inte tid

Rubriken ska läsas i samma takt som i Sällskapsresan (Jag kan flyga, jag är inte rädd) annars faller hela poängen bort.
Bara så ni vet.

Jag vill pyssla en massa saker. Man jag har inte riktigt tid, och inte plats heller. Ska man pyssla hemma hos någon annan måste man ju plocka upp efter sig, vilket ofta kräver att man blir färdig, vilket jag ofta inte blir. Börjar jag pyssla förvandlas det till evighetsprojekt och sen vet man inte vad som händer.
Mitt enda pyssel just nu är sjalen, som faktiskt snart börjar vara färdig. Men härom dagen när jag var inne i en
pysselbutik för att flukta lite på vackra papper och små, små stämplar, slutade det faktiskt med att jag anmälde mig till en pysselkurs. Eftersom det verkar lite läskigt med andra främmande människor som kanske sitter i klunga och pratar och viskar tvingade jag med King Lear.
Det ska bli mycket trevligt!
Julkort med artstamps, vad sjutton det nu är...

Lägesrapport

Har haft en trevlig men fullspäckad helg. I fredags tog vi det i och för sig lugnt. Men lördagen spenderades hos ett par kompisar. Det var trevlig, vi fick god mat, gott att dricka och dessutom fick jag lite bröllopstidningar av fru Nygift. Tack för det! Vi var alla fyra väldigt chockade när vi upptäckte att klockan var halv tre när vi skulle gå och lägga oss. I vanliga fall går man ju och lägger sig klockan elva med bettskenan på plats.
I dag har vi passat Paltens systerdotter när hennes mamma och pappa har homestyleat deras lägenhet. Vi var på Nationalmuseum och tittade på Stig Lindberg utställningen. Dyrt inträdde för sånt vi redan sett och sen köpte vi ännu dyrare fika som inte var särskilt gott. Det är alltid lika kul att bränna pengar på saker som lämnar en helt oberörd.
I morgon ska jag på intervjun och jag vet fortfarande inte var jag vill. Morr!


Hjälp och fy och grubbel!

Jag sökte ett annat vikariat för typ en månad sen. Å nu ringde de och ville att jag skulle komma på en intervju. Jag vet inte vad jag känner. Det ligger närmare Palten så jag skulle kunna bo där, men det är lång pendlingstid. Hjälp och fy och grubbel!
Det är svenska och hemkunskap och dessutom lite mentorskap på toppen. Jag tror det är en heltidstjänst och den sträcker sig till sommaren. Hjälp och fy och grubbel!
Det skulle vara väldigt praktiskt om jag inte var en tonåring som hade låtit bli att ta körkort för då skulle jag kunna köra till skolan på lite drygt en halvtimme, men nu är jag ju tonåring och jag har inget körkort så så var det med den saken.
Dessutom måste jag gå på en intervju och det är alltid läskigt. Å skulle jag sedan få jobbet och bestämma mig för att ta det så måste jag säga till min nuvarande rektor att jag inte tänker vara kvar här efter att mitt kontrakt har gått ut och det verkar ju nästan ännu läskigare. HJÄLP och FY och GRUBBEL!

De onda människorna

Jag vet nu vilka de onda människorna är. De onda människorna som anstränger sig extra hårt för att såra oss och göra vårt liv svårt. De onda människorna som producerar tv-serier.
Det är bara riktigt onda människor som kan komma på att säsongen ska sluta med att dottern står och gråter i dörren samtidigt som hennes snygga kille haltar iväg till London. Det är bara riktigt onda människor som kan komma på att mamman ska gräla med sin kepsbeklädde fästeman och sen gå iväg och ligga med sitt X (som om man inte kunde förutse det?). Det är bara riktigt onda människor som säger att "Å det här var de sista avsnittet av Gilmore Girls för den här säsongen" å sen säger de inte när nästa säsong börjar.
Så slutsatsen är alltså att de onda människorna är tv-producenter och programledare på kanal 5.

Inrednings-önskelista

AhhhhhhiiiiIkea, this is comfortable!
Eftersom jag ska följa med Paltens syster och hennes söta, runda dotter till Ikea och sen ska jag och Palten dit och shoppa, så måste man ju vara lite uppdaterad.

*Dessa var roliga
*Dessa var också lite fina, inte riktigt min stil men värsta Josef Frank-känslan
*Åhh, vacker!
*De här är också bulliga och härliga. Två röda som kan få stå framme ända till jul.
*Den här vill jag också ha, även fast jag inte riktigt vet vad jag ska hänga på den.
*Oh-oh, ett sånt här också! Faller möjligtvis in under kategorin onödiga prytlar (till skillnad från allt annat jag räknat upp här) men det blir ju så vackert...


Ah, hösten!

Höste är här nu. Löven regnar ner från träden och lägger sig på trottoaren som en blöt matta. Först är det fint och sen halkar man och bryter lårbenshalsen när man springer till tunnelbanan. Då är det inte så roligt längre. Jag har inte så där jättegod koll på var lårbenhalsen sitter, men det är väl den som gamlingar bryter, och jag börjar ju bli en sån nu. Fast så länge jag kan springa till tunnelbanan är jag nöjd.
När det är höst får man ha många kläder på sig, så man kan dölja allt det mjuka. Dessutom får man sitta inne hela dagarna och fika te och muffins. Eller kaffe och chokladbit. Eller varm choklad och kanelbulle. Å väntar man bara nån månad så kan man fika glögg och pepparkaka. Barnglögg alltså, spritglögg smakar ju alko-tomte.
Dessutom är hösten pysselårstiden framför andra. Många bra tv-serier har startat igen och julen är redan på Ikea (även om jag ju fortfarande inte sett den...) vilket betyder att den bara är några månader bort, vilket betyder att det snart är dags för julpynt och julkort. Jag kom på hur mina skulle se ut i mars och jag har velat göra dem ända sen dess. (Hur går det för dig, Barbasyster? Några idéer än? Moahaha!).
Idag var jag också och köpte garn för att sticka mig en sjal. Gammelrosa vackert ull-garn. Jag kommer ha den vackraste sjalen i hela skolan. Inte så svårt i och för sig eftersom majoriteten där är tonåringar och de går ju runt i t-shirt och stringtrosa hela året runt...

Dö spisdjävel, dö!

En fråga som nästan alltid fanns med i såna där "Mina vänner"-böcker man hade när man var liten, och som även är flitigt förekommande i diverse listor och annat man kan göra på bloggen är "Vad är det värsta du vet?". När man var liten svarade man typ blodpudding eller att städa, och nu svara man saker som världskrig, orättvisor och svält (om man kandiderar i bikini) och överlägsenhet, ogynnsamhet och pedofili och man är vanligt människa. Men från och med nu vet jag vad jag ska svara. På alla sådana frågor överallt, oavsett om jag får frågan ställd av någon tidning som tänker lägga ut bild och namn. Jag tänker stå för mina åsikter. Det värsta jag vet är nämligen - att flyttstäda!
Det är så tråkigt så klockorna rymmer med en cirkus och lämnar vägen tom och fläckig. Det är så tråkigt att man önskar man visste vem man skulle behöva slå ihjäl för att slippa. Det är så tråkigt så det går inte att säga hur tråkigt det är.
Jag hatar det!
Dessutom tyckte min kära fästeman, "Jag-gör-ingenting-innan-jag-gör-det-nu", att det var en smart idé att sortera papper i en hel timme i lördags när vi flyttade. Jag hade föreslagit att han skulle sortera dessa papper tidigare i veckan, men han sa då (likt en tjurig femåring) "nä, jag orkar inte, jag gör det senare". 
Så medans jag var i den nya lägenheten och försökte rengöra vårt nya kylskåp (eller nya och nya, manicken är ju äldre än mig) så satt Palten och vände och slängde papper. I en hel timme! Det hade ju varit väldigt enkelt att bara ta med de två kartongerna till den nya lägenheten och göra det en annan dag. Då hade vi kanske inte behövt städa halva natten. Men detta kom ju min kära Palt inte på förrens han sorterat klart. 
Då ringde han mig med ömklig röst och sa "du... jag tror inte jag hinner klart. Kan inte du hjälpa mig?"
Så det var denna incident som ledde till att jag insåg hur mycket jag faktiskt hatar att flyttstäda. Kvällen slutade med att jag stod lutad över spisen i en väldigt o-ergonomisk ställning och skrek "Dö spisdjävel, dö!"
Efteråt var jag mycket arg, och Palten hade lite dåligt samvete för att han förspillt en timme på papperssortering så när jag stod och lagade kvällsmat kom han ut i köket och sa att vi nog var tvugna att köpa en del saker till lägenheten så vi kunde ju åka till Ikea snart. Om man vet hur trist Palten tycker det är på Ikea och med tanke på att vi var där för en vecka sen så säger det ganska mycket om hur hårt han ansträngde sig för att jag skulle bli glad igen.

hits