I väntan på bilderna...

Eftersom jag fortfarande väntar på bilderna från fotografen kan jag inte redogöra riktigt så utförligt som jag skulle vilja. Men jag kan säga att det var en helt perfekt dag. Även fast det regnade ända fram till vi gick in i kyrkan. Även fast min underkjol var lite för kort så jag nästan gick och klev på klänningen. Även fast dj:n var lite skum och ville sitta med under middagen och äta han också. Även fast en av mina gamla barndomskompisar bestämde sig för att delge vissa pinsamma minnen från vår tonår under sitt tal. Allt var perfekt och inget blev som vi planerat och allt blev som ci hoppats och det gick inte att förbereda sig för något och vi har helt förberedda på allt.

Dessutom tror jag alla som var med på bröllopet hade trevligt också, och det känns kanon. Alla vi har träffat har pratat om hur kul de tyckte det var, och speciellt på de i familjen verkar det ha gjort intryck. Lilla-Orange kan inte sluta prata om när jag var prinsessa och hade stor klänning och Palten han var en sån som räddar prinsessor. Gång på gång har jag fått berätta för henne att det där man har på sig när man räddar prinsessor heter frack. Hon berättade det också för Barbasyster häromdagen. "då när Palten hade sån där... va heter de nu? Ja just de, fläkt!"
Även tioåriga systersonen Ålle-Bålle är rörd sedan bröllopet. Han hade tårögt berättat för King Lear att jag nog var den vackraste brud han sett, för att sedan snabbt inse att han inte sett någon annan brud i hela sitt liv. Men även om han hade gjort det hade jag nog varit vackrast! Mina fina syskonbarn och deras fina bild av hur vi såg ut.


Italien vs. hemma?

Just nu sitter jag pa vart andra hotell i Italien och skriver. Vi har solat och badat, dock har badet haft en del kvar att onska. Forsta veckan blev det bara poolbad eftersom vi var pa landet i Toscana och det fanns inget vatten i narheten, och den har veckn har badet mest bestat av steniga/smutsiga/dyra strander fulla av manniskor och solstolar. Vi som inte gillar att sola och som vill kunna rulla mellan skuggan fran parasollet och vattnet har val inte varit helt nojda. Men forutom det har allt varit kanon. Italienarna kor som galningar och nar vi hade bil forsta veckan satt man bade en och tva ganger och tankte att  "nu att det dags, nu ar det over, farval varma svettiga varld!" Men vi klarade oss igenom alla kurvor och den har veckan har vi varit valdigt glada over att vi inte har varit tvugna att kora bil. Maten ar god och vinet ar ocksa gott, aven om vi inte kanner nagon storre skillnad pa 22 euros vinerna och 7 euros. Vi har inte shoppat sa mycket eftersom det mesta ar ganska fullt, och resten ar ganska dyrt. Jag lyckades dock kopa ett exemplar av den sista Harry Potter boken pè flygplatsen i Rom som jag har plojt igen de senaste dagarna. Tur att man har solglasogon pa stranden for jag har gratit en hel del, men oj sa bra den var!

Nu ska vi snart ga ut och ata, fira var forsta manad som gifta, och pa mandag bar det av hemat igen, och det ska faktiskt bli ganska skont. Inga odlor i badrummet, inga dryga italienare som trangs med en pa stranden, ingen sol som steker vara vita runda axlar till bacon. Bara hemma.


Italy, here we come!

Okej, nu har vi internetat alldeles för länge. Vi måste köpa några sista pryttlar och sen hem och packa. I morgon 11.35 lyfter flyget mot Italien. Det ska bli så härligt med bröllopsresa.
Och självklart kommer jag spendera den med min man, och inte bara med Harry, oavsett hur det lät i föregående inlägg.

Harry Potter and the Italian Honeymoon

Harry Potter var precis så bra som jag trodde, dock gick allt lite väl snabbt. Men det är är väl svårt att få ihop det, boken är ju så tjock. Salongen var full av tonåringar och jag och Barbasyster satt inklämda högst upp i högra hörnet. Innan filmen började satt de och kastade popcorn och tjoade och hälsade med fåniga handslag till höger och vänster, och jag var tvungen att blänga med arg frökenblick på några slynglar som kommenterade en rund tjej med pannband och en tunna popcorn som kom in i salongen några minuter innan filmen skulle börja. Men när det väl satte igång blev alla tysta. Ja, förutom Barbasyster som skrek högt en gång i början. Men hon är förlåten.

Nu är vi hemma för en kort mellanlandning. I morgon bär det av till Italien. Två veckor med värme, sol och bad. Bakelser och kaffe till frukost, hyrbilen full med AC (till skillnad från vår egen bastubil) och förhoppningsvis massor av shopping. Dessutom sista Harry boken. Jag kommer att gråååååååta. Jag bara vet det.

Nu när jag läser rubriken så här i efterhand blir jag lite tveksam. Är det bara jag eller låter det som en porrfilmstitel?


Finally, Harry Potter is here!

På torsdag natt klockan 00.01 ska Barbasyster och jag på Harry Potter and the Fenixorder. Så Bra! Och förhoppningsvis inte en massa barn och skit, för de borde ju sova då. Ingen som pratar högt och frågar vad Voldemort säger, ingen som prasslar högt med sina godispåsar och sparkar en i ryggen, ingen som petar på en med sin låtsastrollstav. Eller vänta nu.... allt det där kanske sker ändå. Tänk om salongen är full med tonåriga Harry Potter-fan. De skulle faktiskt kunna göra allt det jag skriver om ovan, eller inte det där med att fråga kanske, men annars. Det är bäst att de är tysta och snälla och håller sitt godisätande tyst och sin trollstav för sig själv. Annars kommer jag titta på dem med sträng lärarblick som jag gjorde med en kille på Harry Potter and the Goblet of Fire. Han oahde i vinjetten. Inte bra. Men efter min mördarblick satt han stel och tyst och hysjade åt sina polare när de försökte prassla lite med en dumlekola. Respekt!

Goodbye Bridezilla...

... and hello wifezilla!

Nu har jag varit gift  i exakt fem dagar och 20 timmar, och det känns mycket bra. Bröllopsdagen inleddes med regn vilket höll i sig fram till vigseln och efter det var det solsken, och det var en helt underbar dag! Allt klaffade, maten var god, vi överlevde bröllopsvalsen och folk sjöng sig blå på karaoke. Så fort vår superduktiga fotograf har skickat över skivan med de 500 bilderna han tog ska jag visa lite mer hur bra allt var, och även beskriva lite. Just nu har jag semester och det känns väldigt konstigt att inte behöva tänka på eller planera för bröllopet. Ingenting att köpa, vika eller göra. Bara ledighet och semester, fast snart ska ju tackkorten skickas ut så...

hits