Trippelmorr!

Jag har tidigare skrivit om vår kissiga tant och vår stinkiga trappuppgång och mitt modiga, modiga samtal till Läskiga farbrorn. Trots att han sa att något skulle hända, så har det ju självklart inte gjort det. Och eftersom vi ska få besök i helgen, och eftersom vi faktiskt måste leva i den där stanken, så bestämde jag mig för att ringa igen. Jag gjorde det när jag gick, då har jag mest argt i mig och kan inte titta på mig själv i någon spegel som jag ibland gör annars när jag pratar i telefon med snälla oläskiga människor. När jag slutligen fick tag i Läskiga farbrorn påstod han att hans kollega hade varit i trapphuset tidigare under dan och inte känt någon doft. Istället för att fråga med vilka kroppshålor han doftade, försökte jag förkara att den värsta stanken är på vårt trapplan där både vi och kattkisstanten bor, och om man bara går in i huset känner man inget. Han påstod då att de båda skulle åka dit senare idag efter ett möte. Men jag vet ju hur de kommer bli. Antingen åker de inte ens dit, men säger att de gjort det, eller så åker de dit och bestämmer att det minsann inte luktar ändå.

Dumma Läskiga farbrorn! Dumma Rumpnäse-mannen. Dumma, dumma kattkisstant!


Skynda, skynda, sju nycklar!

Vår lägenhet är så full av lådor och saker sen vi hämtade våra sista grejer hos Paltens moster att det känns som om man bor i ett av rummen på Fort Boyard. För att ta sig ut i köket måste man runda den stora kassen med miljardes VHS-band som jag tänker slänga, bara för att hoppa över en snowboard som Palten fått av sin syster, sedan får man rulla som en skalbagge under fyra skrangliga gavlar från IKEA som väntar på att bäras upp på vinden. Väl i köket får man akta sig för att inte kliva på några av de nymålade hyllplanen som ligger på golvet och väntar på att torka och sedan får man se upp så man inte har ner något av alla de glass vi fick i förlovningspresent av Palten andra syster och som har diskats och väntar på att få en plats i något av skåpen. Och hur kan skåpen nästan vara fulla redan, vi har bott där i typ en kvart och alla våra saker är inte ens uppackade?! Väl framme vid diskbänken får man sedan slaloma sig fram mellan all odiskad disk för att äntligen ta nyckeln.... eller jag menar ju ett glas vatten.

Jag får krupp!

Check, check!

I morse gick jag upp i ottan för att gå och träna. Prova på, på Nautilus med instruktör, 6:30 var jag där. Det är ju sjukt tidigt. Men det sjukaste av allt var att andra människor också var där! Hur orkar man gå upp klockan 6 för att gå och träna. Sån disciplin vill jag också ha. Hur får man det? Och hur får man såna där starka lår som instruktören hade? Okej, antagligen är svaret träna. Men jag undrar om mina slappa, svaga lår någonsin kommer bli så där starka. Eller axlarna. De är små och veka.

Dessutom har jag hunnit med att gå till optikern och få nya linser. Jag har varit så produktiv och klockan är bara 11. Eller det kanske inte var så tidigt. Men det känns som jag har gjort tillräckligt mycket saker för resten av veckan. Nu borde jag bara planera upp nästa veckas lektioner i religion så är dagen perfekt. Det är mitt mål. Först måste jag bara kolla Tradera, och Facebook och min mail och planera meny till helgen och... och... och...

Pryttlar och pinaler

I helgen var vi I Najftaun och umgicks med Barbasyster och hennes possey, och sen hämtade vi lite mer av våra never ending things hos Paltens moster. Det var trevligt att träffa syster och gänget och skönt att få hit lite möbler. Men oj, så mycket pryttlar! Just nu får man leka hela havet stormar när man ska hämta ett par strumpor i garderoben längst in i arbetsrummet. Och i helgen får vi besök, så tills dess måste det vara undanplockat. Tur att jag satte igång projekt-måla bokhylla och sy gardiner också. Dessutom måste vi komma på vad i hela friden vi ska äta. Plus att vi ska städa ur den gamla lägenheten för vi kunde bli av med den redan den här månaden visade det sig, men oj vad ont om tid det blev, och va, sen ska man tydligen jobba också?!

Varför får man inte bara vara hemma och pryttla och dona hela dagarna?

Studiedag.

Idag är det studiedag. När jag var elev betydde det ledigt, och när jag nu är fröken betyder det en skola helt fri från tinäjers. Vilket är ganska trevligt det också. Tyvär tycker alltid rektorerna att vi borde gå på en massa poänglösa konferanser och möten, istället för att få planera eller prata med kollegor om upplägg och elever. Men det är ju trevligt ändå. Ibland bjuds det till och med på fika. Tjoho!

Tapetserar-arsle!

Den dumma tapetseraren kom inte idag, utan "nej, han skulle ju komma i morgon och göra klart alltihop" visade det sig när jag ringde honom och frågade. Jag hade snäll, snäll flickröst och inte arg papparöst som jag skulle vilja ha "var f-n ä ru, ditt j-a archlä?"

Varför sa han när jag pratade med honom i telefon att ja, då vill ni väl ha det gjort på en och samma dag och jag sa ja, tack. Och nu står vi här och det har gått två dagar och rummet är inte tapetserat, bara spacklat och alla våra saker står ihopträngda i arbetsrummet eller mitt i vardagsrummet.
Ebbe står och hänger i hörnet bredvid vår säng.   
 image210

Stackers Ebbe!

Snart så

I morgon kommer tapetseraren hit och gör klart vårt vardagsrum. Det ska gå från bajsbrunt med trist, ful bård (vilket inte säger mycket. Alla bårder är ju trista och fula)
till det härimage208

Nu inser ju jag att det här, inte ser särskilt roligt ut heller. Men det var det bästa vi kunde hitta i
Boråstapeters trista hyreslägenhets-kollektion och den ser mycket roligare ut i verkligheten. Vit eller äggskal eller utspilld mjölk eller vad alla nyanser heter nu förtiden, och så lite strukturkänsla. Den här ser ju faktiskt jättetrist ut här på nätet. Tänk om den gör det på väggen också?!

Nej, det blir nog bra. Kan inte bli sämre. Men den där trista kollektionen, Borosan. Är det någon som frivilligt köper de tapeterna? Om man får välja vad man vill och ändå måste betala? Det är ju inte möjligt.

Söndagsångest

Gillar någon egentligen söndagar? Det kunde ju vara ganska trevligt, man är ledig. Men hela tiden hänger ett litet, litet orosmoln över en. Ungefär som de i Super Mario. Som kommer tillbaka oavsett hur många gånger man skjuter ner dem. Kommer tillbaka och kastar taggiga sköldpaddor på en. Dumma moln och dumma söndag och dumma ångest över att i morgon är det måndag.

Egentligen är det nog jag som är dumma. Hade jag bara planerat alla mina måndagslektioner i fredags hade jag inte behövt sitta här nu och ha ångest. Jag hade kunnat titta på tv och plocka i köket och pyssla med tackkorten. Men icke! Här sitter jag och grymtar och pustar och oavsett vad jag gör är det fortfarande söndag och om några timmar kommer det vara veckodag igen och jag kommer vara tillbaka på jobbet. Morr!

Tur att det bara är fem dagar kvar till fredag, och helg, och.... söndag.


Någonstans under en korkek...

Idag har Palten och jag varit på the mothership. Det är alltid trevligt där. Men extra trevligt är det när man vet att man ska/får köpa något dyrt och fint. Och det var just ett sådant besök vi var på idag. Vi skulle köpa en matta till vardagsrummet.
 
Paltens ömma moder tyckte att hennes yngsta barn och hans fru borde ha en fin matta, och de höll med. Därför gav hon dem ett bidrag till mattan som en födelsedagspresent.
Dennaimage207
fick följa med oss hem. Nu ligger den på golvet i vardagsrummet, alldeles stor och rund och röd. Och den är sååååå lycklig!

It´s like he has a wife in the fifties

Idag fyller Palten år, och jag har varit en sån god hustru att jag nästan svimmar. Först lagade jag kåldolmar. 
image205 Det tog väääääldigt lång tid. Men de blev nog helt okej tror jag. Jag har aldrig ätit kåldolmar förut, eller åtminstone inte så jag kan minnas. Men Palten sa att de var goda. Sen lagade jag blåbärstårta, som inte alls såg ut som den brukar göra på konditori. Min såg mer ut som en gräddtårta som blödde och hade blåbär på sig. Palten var dock artig och sa att han gillade den. Men den blev alldeles för ful för att visa här.

Efter det tittade vi på porr. Och jag vill inte chockera er men det var det sämsta jag sett på länge. Och jag vill inte chockera er så därför måste jag berätta att det var våldsporr i form av
300, inte vanlig porr. Inga nakna damer som kråmade sig, alltså. Bara halvnakna spartaner som sprang omkring och hoppade i slowmotion och kastade spjut på intet ont anande perser. Det var blod och smet och klet och svärd som högg av huvuden och konstiga mutantmonster och jättestora guldiga gudar med herrsmink. Det var det sämsta jag sett på länge.

Palten tyckte inte heller det var bra. Men han är ju historienörd och oroade sig mest över vad spartanerna skulle sagt om de sett filmen och att perserna nog inte heller var så nöjda. "och den var ju faktiskt inte särskilt trogen historien!" 

Jag oroade mig mest över spartanernas kung och hans fåniga lilla legofigurs-skägg.

Oj, ursäkta! Jag hade tydligen fel. En halvnaken dam var med och kråmade sig. Vilken våldsfilm behöver inte lite omotiverat visande av bröstvårtor?

Jag bara undrar, hur god hustru kan man behöva vara på en födelsedag egentligen??

Ha-ha-ha den äran, Palten!

I morgon fyllar Palten år. Hela 28 år. Han börjar bli så stor min lilla man.
Bara eftersom han aldrig läser min blogg kan jag skriva allt om hans födelsedag.
Han gillar inte pryttlar på samma sätt som jag gör, så det är ganska svårt att köpa en present till honom. Men eftersom tv-serier på dvd är så väldigt, väldigt bra, så köpte jag en sån. Seinfeld säsong 5, de andra har han redan fått. Plus en box med tre Monty Python-filmer. Vi har inte riktigt samma smak. Men han är ju fin ändå.

Dessutom ska jag göra en blåbärstårta till honom. En sån med geleiga blåbär på. Det är hans godaste tårta, ever!
image204 Ick!
Men som sagt. Han är ju fin ändå...

Gilmore Girls-maraton

Nu har jag lämnat över TVn till Palten efter tre avsnitt i rad av Gilmore Girls. Tv-serier på dvd är det bästa någonsin! Precis när ett avsnitt tar slut och man vanligtvis tänker "nej, inte redan! Nu får jag vänta en hel vecka innan jag får reda på vad som händer!" kan man bara trycka next och nästa avsnitt börjar. Och på GG kan man nexta förbi vinjettmusiken (om det nu heter så, vem bryr sig? Jag bara next å så är den historia)
Jag älskar maraton. Bara det inte har någonting med sport att göra, och allting med tv-serier på dvd att göra. Avsnitt efter avsnitt efter avsnitt....

Tonårspojkar, ick!

Är det möjligt att tonårspojkarna är mycket jobbigare och fånigare nu än vad de var när jag var tonåring? Eller är det så att man som tonårstjej tycker stön och bröl och fåniga kepsar är supercoolt och sexigt? Det är inte möjligt. Jag vill skälla ut dem så deras fåniga spretfrisyr slickas bakåt av luftdraget och deras enorma Beckham-örhängen flyger all världens väg. Väx upp, för f-n!

Men var inte orolig, du anonyma mamma där ute. Jag gör inte det.

Jag låter din jättebebis fortsätta vara coola-killen och försöka imponera på alla brudar genom att dra de fåniga jeansen ännu längre ner och köpa ännu ett par enormt stora gymnastikskor.

Du kan vara lugn.

Hur är det möjligt?

Jag frågar mig gång, på gång.

Hur kan jag vara så trött när det bara är måndag. Jag känner mig matt och lat och skulle helst ligga hemma framför min nya säsong av Gilmore girls som jag hämtade ut från posten igår. Istället måste jag sitta här och ha två lektioner kvar och ett helt j-a tema att planera. Suck!

Oh, my god!

Hittade en underbar sida via en kanonblogg. Fullt med vackra tyger och pryttlar. I löööv! Men läskigt med utländsk sida. Hur funkar det med frakt och så? Någon modig själ som brukar handla från utländska sidor? Tips och råd, tack!

Bring it on, kattkiss-tanten!

Nu är det krig!
Vi bor ju i världens knasigaste och sunkigaste trappuppgång, för er som missat det. Vi har diverse knasiga grannar, framförallt kattkiss-tanten. Hon är den främsta orsak till att trappuppgången är så sunkig. Doften från hennes kissiga katt har nämligen krypt ut och bosatt sig i trappuppgången. Eller snarare så att det svämmat över i lägenheten och nu även bor i trappuppgången. I alla fall så luktar det väldigt illa. Så illa så en kollega till mig som inte ens bor  i huset frågade. "jaha, så ni har flyttat in i huset där det luktar så j-a illa i trappuppgången?"

För att försöka bekämpa denna stank, ställer vi alltid upp ytterdörren när vi går eller kommer hem. Och nästa gång vi passerar dörren har någon (läs kattkiss-tanten) stängt dörren. I går hade det dykt upp en lapp från fastighetsvärden "Det är förbjudet att ställa upp dörren, bla bla bla". Jag blev jättearg på en gång och bestämde mig för att ringa. Palten tyckte vi skulle flytta så kattkiss-tanten inte blev tokig och började slänga in kattkiss-indränkta tussar och bajskorvar i vårt brevinkast. Men så i morse ringde jag. Jag ringde självmant till en läskig okänd person, så ni förstår kanske hur ilsk jag var. Det visade sig att han jag pratade med aldrig vart i trappuppgången och han visste inte varför lappen åkt upp. Men jag sa att det luktade så illa där och att det var därför vi ställde upp dörren. Han skulle se vad han kunde göra åt stanken, men han påstod att det inte skulle lukta så där. Så nu får vi se vad som händer...

Ditt drag, kattkiss-tanten!


En påse bridgeblandning, tack!

Och så en gubbkeps till Palten. Sen är vi färdiga för ålderdomshemmet. För nu är vi SÅ vuxna.
Idag har vi varit på banken, och inte bara öppnat gemensamt servicekonto och sparkonto, utan även börjat pensionsspara. Jag kände hur jag blev äldre och äldre för varje minut jag satt på banken. Men bankkillen tyckte nästan att vi var lite väl gamla. "tja, 200 i månaden är ju kanske för folk som är lite yngre än er, ni kanske skulle spara lite mer..."
Så det gjorde vi. Spar, spar away!
Är man panchis, så är man!


Jag är på nätet!

Nu har vi äntligen fått internet hemma, kanon! Plus digital-tv. Igår tittade jag på specialprogram om My little pony och sorgliga kvinnor som samlar på dem. Hela rum. Fulla av My litte ponys i olika serier och årgångar. Jag är lite avundsjuk och lite sorgsen. Stackers kvinnor, hoppas de är gifta!

Sen tittade jag på Bridezillas. Och oh, my god! Hur normal var jag innan vårt bröllop?! Barbasyster och King Lear, titta på programmet och säg till mig om jag inte var väldigt normal?


Brand

I morse halv sex vaknade Palten och stormade ut i hallen. Jag trodde först han hade försovit sig, men snart upptäckte jag vad det var han var på jakt efter. Det luktade rök. Ganska mycket också. Och vi har ju vår granne Kanel-mannen, som är full redan vid frukost, så jag tänkte direkt att det säkert var han som hade lyckats sätta eld på huset. Men så var inte fallet visade det sig.
Det var ett annat hus som brann. Jag såg det när jag gick till jobbet. Stackers människorna i det huset.

hits