Några timmar senare...

Den här torsdagen gick snabbare än jag hade trott. Lektion i ett fram till lunch och sen lektion med mina mentorselever där de fick information inför kommande år. Nu skulle jag haft en lektion till men klassen hade tydligen varit på någon skolfest igår och en femtedel var "sjuka", så då struntade vi i att ha någon. Känns lite poänglöst att ha lektion med fem stycken och sen få upprepa allt nästa lektion igen.

Så nu är lektionerna slut för idag. Kanske borde jag planera upp hela nästa vecka innan jag går hem. Eller så går jag bara hem. Svårt beslut...


Torsdagskänslan

Idag går jag in i vecka 23 och jag har börjat märka att med torsdagarna följer alltid en viss känsla. Precis som det med söndagarna följer ångest och det med fredagarna följer glädje följer det med torsdagarna numera trötthet och brist på motivation.

Dagen är så gott som planerad. Jag har en liten lektion som jag måste planera klart, och sen har jag tre till som är färdiga och där eleverna arbetar själva och jag bara behöver finnas till hands. I morgon har jag en lektion och även den är planerad, och sen är det ju helg. Men ändå känner jag mig jättetrött och uttråkad och skulle helst gå hem och lägga mig. Och så här brukar det vara på torsdagar nu när jag tänker efter. Mina onsdagar är lugna, bara två lektioner och desssutom jobbar Palten hemifrån då, så vi brukar alltid sova lite extra länge på morgonen, men sen kommer torsdagen och då blir jag helt slut. Tänk hur det ska bli sen när man har en Kotte som inte ligger i magen och sprattlar, utan en som springer omkring med tjocka hobfötter och kräver uppmärksamhet, lekkamrater och korvsmörgåsar. Hur ska man då orka med torsdagarna?


Tråk-SM i simning

Efter att än en gång ha läst på familjelivs hemsida och där bara stött på människor som är i vecka 30 - 35 och gått upp två kg, var jag tvungen att gå och simma nu på morgonen. Och återigen slås jag av hur trist det är att simma. Ibland har de radio på i badhuset, och då blir det lite bättre. Men nu var det helt tyst. Bara jag, en pensionär och mina tankar. Och det blir så jobbigt. Jag har så många tankar. Tankar som jag redan tänkt förtielva gånger. Tankar om Kotten. Hur mår h*n, vad gör h*n, vad är h*n för sort, vad ska h*n heta, kommer allt gå bra, är det inte femte juni snart? Tankar om skolan. Ångest, ångest, planering, borde man vidarutbilda sig till lärare för lägre åldrar nu när de snart ska lägga ner var femte gymnasiekola, ångest. Tankar om hem. Var ska vi bo, kan vi få bo där, hur ska vi inreda Kottens rum, vilka tapeter ska vi ha i köket, hur ska vi göra så att ingen annan bjuder på vårt hem?
Å dessa tankar snurrar runt, runt tills jag simmat mina 30 minuter och får gå upp. Och det är så trist. Bara fram och tillbaka, fram och tillbaka och sen upp.
Men nu när jag har varit så duktig, borde jag väl få äta en semla? Eller jag kanske ska börja med att gå till personalrummet. Det var visst någon som fyllde 60, då brukar det vankas tårta...

Man kan bli sugen på kubb

Idag är det tolv år sedan mamma dog.
Därför har jag bakat mandelkubb.
Mamma gillade mandelkubb.
image228


Lilla mamma, hoppas du har det bra var du än är. Hoppas du är någonstans där det finns mandelkubb och Toy och semlor och jordgubbar med mjölk. Hoppas du får lyssna på Lars Roos örongodis och Elvis. Hoppas du ha en trädgård att sköta om och fåglar att titta på. Hoppad du kan se mig och Barbasyster och King Lear och alla barnen.

Pysselsuget är tillbaka!

Fredag igen och bara två lektioner kvar till ledighet.

För att undvika att mina veckor bara består av dagar när jag längtar till helgen, och dagar som är helg när jag inte längtar till vardag, har jag börjat pyssla igen. Mest kort, eftersom folk fyller år och föder barn på löpande band, men jag är lite sugen på att sy nåt också. Något till Kotten kanske. Man Palten är lite orolig. Han tror att våra barn bara kommer få hemmasydda och stickade kläder och bli alldeles utstötta och mobbade i skolan. Jag försökte trösta honom med att han också kunde få ett hemmasytt plagg, men han verkade inte bli gladare över det.

Men man får ha i åtanke att det här är mannen som en gång försökte föra in en egengjord stubblampa i vårt hem, så han har väldigt liten talan när det kommer till hemmagjorda saker och kritik.

Hur är det möjligt?

Saker man inte ska göra efter att ha varit och fikat semla och varm choklad med Palten - läsa på familjelivs forum om hur mycket folk har gått upp när de är gravida. Går varenda människa upp tre kg när de är gravida eller? Jag lär ju gå upp bra mycket mer än så, det har jag nog redan gjort.
Morr!
Bäst jag slutar läsa på familjelivs sida och tar några finskorpor med mjölk. Då blir nog Kotten glad.

Men kottefisken gillar jag!

Sen dagar tillbaka känner jag nu det jag antar är kotten. Jag har hela tiden gått och väntat på den där fisken som ska sprattla förbi, men jag tycker inte riktigt det känns så. Fast hur vet man hur en fisk känns? Men nu inser jag att de små rörelserna därinne måste vara vår kotte. Det känns så märkligt att något rör sig och lever inuti ens mage. Märkligt, men härligt!


Jag gillar inte silverfiskar!

Vi har silverfisk i vår lägenhet. Jag gillar inte silverfiskar. Jag gillar inte ens guldfisk, men silverfisk - usch!
Jag vet inte varför det är så mycket silverfisk, det är inte så att vi inte städar. Man jag antar att det har att göra med lägenhetens ålder att göra. Den är inte så nyrenoverad precis, och badrummet är ganska svårstädat. Det går inte att plocka bort framsidan på badkaret så man kan städa bakom, vilket väl är tur i och för sig, för tänk vad mycket snusk men kunde hitta där bakom om man gjorde det. 40 år av snusk, och silverfiskar. Då kanske jag hittar den där som Palten trodde jag såg härom dagen.

Jag stod och borstade tänderna, och då såg jag i spegeln att någonting rörde sig på väggen bakom mig. Jag vände mig om och såg en jättestor silverfisk, typ en cm stor. Så jag ropade in till Palten som var i vardagsrummet "Palten kom, en en centimeter stor silverfisk", varpå han skrek med förskräckt röst "va, en en decimeter stor silverfisk!!" och sen kom han galloperande ut i badrummet. Han blev dock lugnad när silverfisken bara var en centimeter och inte tio. Men jag blev mest chokad över att han trodde jag skulle stå där så lugnt och hojta ifall det krälar omkring en miniorm på badrumsväggen. Så cool är jag inte. Icke!

Ännu en måndag

Måndag igen och jag sitter som vanligt trött på jobbet och längtar efter eftermiddagen så jag kan få gå hem. Helgen spenderade vi i Sthlm hos King Lear och hennes familj. Det var trevligt. Vi åt mycket och gott och jag gick på stan. Palten lekte pojklekar med sina pojkar, typ gick på krigsamuseum och drack öl. Sen på lördagen kom pappa och hans sambo, samt sambons dotter och hennes man, och då åt vi ännu mer. Plus att jag fick en första present till Kotten. Presenter är trevligt! Det var ett par små, små tossor för små, små fötter.

I går var vi på tennisträning med Blonda-My. En flock sexochetthalvt-åringar som sprang runt med raket och mjuka skumgummibollar. De sköt bollar över nät, ibland i nät och ibland på varandra. Sen kastade de bollar och balanserade på raketen. Blond-My var mycket duktig, såklart! Å sen var vi tvugna att åka hem. Söndagsångesten blir alltid ännu värre när man måste åka tillbaka hit. Det är inte särskilt trevligt! Men nu är det måndag, och sen tisdag och snart är det helg igen. Och sen sitter jag här och har måndagsångest som vanligt...

Hur tänkte jag...

... när jag bestämde mig för att skriva det där inlägget och söka efter läskiga bilder?
Nu är jag jag ju sketarädd ju!
Palten lär ju få följa med mig på toaletten i natt om jag vaknar. Sorry, Palten!

Iiiiiihhh!

Det är med skräckblandad förtjusning som jag tittar på skräckfilm. Jag tycker om det, men det är så läskigt, och eftersom jag är en av världens mest mörkrädda människor som alltid sover med låst dörr till både garderob, trapphus och arbetsrum (i alla fall nästan) så är jag ganska korkad som tittar på dessa läskiga filmer. Detta inser jag också ungefär fem minuter in i filmen, och sen får jag ligga tryckt mot Paltens axel och försöka hålla för både ögon och öron samtidigt som jag upprepar för mig själv "varför utsätter jag mig för detta?"

Nu har jag slutat titta på skräckfilm,
The ring tog knäcken på mig. Men jag har upptäckt ett nytt program som ger mig samma känsla av "vad har jag gett mig in på?", nämligen Singing Bee på TV3. Det är helt förskräckligt pinsamt. Jag förstår inte vilka människor som ställer upp i programmet? Jag tycker det är lagom att sjunga med till musik på radio, men då hörs det ju knappt att man sjunger fel. Men sjunga fel på en scen inför publik om tv-tittare... Jag skulle hellre spendera julhelgen på the Overlook hotell med Bob och den där läskiga ungen från ni vet vad.

PS. Barbasyster, titta inte på den där sista länken!! DS


You make my day - award

Jag har fått pris, jippie jippie! Det är alltid roligt att få pris, och särskilt ett sånt här fint pris som jag fick av Skolfröken. Å självklart ska ju jag också dela ut pris då.

Give the award to up to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel so happy about blogland! Let them know by posting a comment on their blog so that they can pass it on. Beware! You may get the award several times!

Jag måste dock hålla med Skolfröken om att det är svårt att gallra i bloggdjungeln. Det finns så många bra. Men de som jag läser varje dag och som alltid gör mig på bättre humör är.

Elin & Erik. Gammal barndomskompis och hennes fästman som skriver om sin vardag.

Skolfröken her self. Hon är fröken, hon gifte sig i somras och nu ska hon få en bebis. Låter bekant...

Evasleva. Ett fynd som också gjordes i samband med bröllopsplaneringen, skriver om träning (vilket i och för sig är lite ångestframkallande för en sån icke-tränare som jag) sin man och deras lägenhet.

Jojo. Skriver och ritar roligt och fint om sin kille och deras nya lilla dotter.

Ewa. Kaffereps-Ewa. Den blogg jag har läst längst och min egna vän i Piteå, ingen jag lånat eller fått på köpet med Palten. Hon skriver om bra tantsakeer, som pyssel, mat och fika. Hon är bara för bra!

Kitchenbloom. Bloggerskan med det vackraste hemmet, precis i min stil. Det är inte utan att man blir lite avundsjuk.

LindaK. Bibliotekarien med störst garderob som bloggar om sitt jobb, sin familj och sin vardag.

Lindas (b)loggbok. Skriver om sin familj, sitt nya jobb och sitt fina hus.

Minna. Som skriver ofta och roligt, om sin familj och saker hon ser i vardagen.

Får jag gå hem snart?

Sitter här och väntar på att min första lektion ska börja, och jag känner mig så omotiverad och trött. Jag vill bara gå hem och lägga mig framför TV:n i mjukisbyxor. Bara dona och fixa och titta på bebispryttlar på nätet. Inte jobba och ha lektioner och behöva prata med människor. Varför känner jag så här? Jag har aldrig tyckt att det har varit världens roligaste att vara på jobbet, men när man väl är här får man ta dagen som den kommer och sen gå hem. Men nu har jag verkligen ingen ork överhuvudtaget. Beror det på graviditeten, eller är det bara jag?

Kottens första plagg

Palten och jag är ju inte helt överens om när och hur och hur mycket pryttlar och kläder man får köpa till Kotten. Palten tycker vi ska vänta, och jag tycker vi har väntat länge nog. Kompromissen har varit dessa två inköp:
En body med ugglor på, måste varje Kottebebis haimage226
och image227 en mjuk pyjamas med djur

Pust och stånk!

Idag har jag haft en sån där dag när man inte hinner andas mellan lektionerna.
Dagen började klockan 8 med möte som höll på till klockan 9 när min första lektion började, den slutade 10.10 och då planerade jag fram till 11.20, när jag gick bort till personalrummet för att äta ett äpple. 11.30 började min nästa lektion som höll på till 12.30, då hade jag tio minuter på mig att äta två smörgåsar, som var min lunch, och sen körde nästa lektion i gång 12.40, och den slutade precis. Nu har jag som tur är inga fler lektioner eftersom min sista lektion har utgått eftersom de skriver prov i aulan lektionen innan, men jag måste planera upp morgondagen, och helst även en lektion till på torsdag. Fast helst skulle jag bara vilja gå hem och lägga mig. Men eftersom jag är helt värdelös på att jobba hemma, måste jag jobba här, annars blir morgondagen likadan som den här. Pust och stånk!

Helgen som gått

Ännu en helg har flutit förbi. Vi gjorde inte så mycket, det bästa sättet att spendera en helg nästan. Fast i och för sig hann vi med en hel del. Fåtöljen inhandlades och om ungefär fyra veckor ska den levereras till vår dörr. Vi får väl se hur ungefärligt det blir. När den väl kommer tänker jag aldrig lämna den, och eftersom jag har graviditetskortet att spela ut så kommer jag kunna sitta i den hela tiden och Palten får ligga i soffan. Stackers Palten. Fast den dag han får foglossning, då får han också sitta i fåtöljen.

Vi var också hos pappa och hans sambo. Vilket betyder att man blir servad med fika, frukost och middag hela tiden och man behöver inte göra nåt. Mycket lyxigt! Som ett väldigt, väldigt billigt hotell. Dessutom hann vi med ett snabbt besök hos mormor, vilket innebar mer fika.

På söndagen åkte vi förbi en babyaffär och kollade vagn, så nu vet vi exakt vilken sort vi ska ha. Mycket bra. Sen var vi inne på Lindex och jag var bara tvungen att köpa en liten pyjamas. Fast Palten tycker vi ska vänta. Men en liten pyjamas måste man ju kunna få köpa. Det tycker i alla fall jag... och kotten!

Härliga helg!

Fast det bara gått en vecka är det skönt att ha helg. Det är alltid skönt att ha helg.

Vi ska köpa en fåtölj som jag kan gunga runt i med min tjocka mage, och sen även med min tjocka kotte. Nu har vi bara en soffa som man ligger i, mycket skönt förut, men nu med foglossning - icke! Varje gång jag reser mig upp måste jag gå som en pensionär. Det vill säga väldigt långsamt, lite vaggande och ackompanjerad av små läten och stånkningar. Därför behöver vi nu en stor och skön fåtölj. Och det är lättare sagt än gjort. Antingen är fåtöljerna snygga eller så är de sköna. I några fall är de sköna och snygga, men då också dyra. Men oftast är de faktiskt bara fula, ibland även fula, osköna och dyra. Den vi har hittat är inte helt oful, men om jag var en annan fåtölj skulle jag nog inte gifta mig med den. Den är skön och lagom dyr (det vill säga inte billig). Dessutom kan man gunga och fälla upp fotstöd och fortsätta gunga, me like!

På söndag ska vi och kolla barnvagn en gång till. Vi har nästan bestämt oss, nu handlar det bara om hårdlift vs. liggdel. Några åsikter?


Varför är jag så knasig?

Varför envisas jag med att titta på hus och lägenheter på Hemnet? Vi ska inte flytta någonstans förrän till sommaren, och då vet vi knappt var vi ska ta vägen. Men ändå sitter jag var och varannan dag och gluttar på fina lägenheter med originalkök med sneda köksluckor, öppna spisar i hörnen och fiskbensparkett i vardagsrummet eller alldeles för dyra radhus med samma innehåll. Och varje dag inser jag att detta är ännu ett hem som vi inte kommer bo i. Så varför, varför kollar jag?

Jag uppmuntrade dock mig själv (även fast jag köpte dem till Palten) med en bukett tulpaner idag. image225
I löööv tulpaner. Det känns alltid lite vårigare med tulpaner.

Trött

Jag har inte varit så där gravidtrött på flera veckor nu, nästan så jag glömt bort hur det känns. Men så idag kom jag på varför. Det är ju inte så ansträngande att luffsa omkring i mjukisbyxor, äta julgodis och läsa böcker. Att vara på jobbet däremot, iklädd hårda arbetskläder, fullt med tonåringar och massor av saker att göra - det är ansträngande. Jag är trött och vill gå hem, men det är fem timmar kvar. Gråt-gråt!

Damfröknar + gravidmage = oh my god!

Nu har jag jobbat första dagen efter jullovet, utan tonåringar dock, men med flera poänglösa möten och mycket fika. Och något jag märkte ganska snabbt var oh my god vad damer gillar att prata om graviditeter. Så fort någon kom tillräckligt nära för att kunna fråga mig något tystnade alla damer runt bordet och började lyssna och fråga och berätta att de minsann anat innan jul vad som var på gång, men inte velat fråga. Bara det att så många damer blev tysta samtidigt är ju lite ovanligt, och att det sen hände med dam-fröknar i ett fikarum, det är ju för sjutton ett mirakel. Det är väldigt trevligt att de frågar och är så intresserade, men det känns lite mysko också. Typ som om jag precis kommit i puberteten och alla äldre damer börjar diskutera mina nya tuttar, man känner sig inte helt bekväm. Dessutom vet jag inte vem jag ska titta på när sju damer är vända mot mig samtidigt och åtminstone tre pratar.

Herrarna är inte lika intresserade. En av mina kollegor verkade inte förstå att jag var gravid, han trodde bara jag hade ätit för mycket julmat. Fast han kan ha skojat, men jag tvivlar på det....

Jullovets sista timme

Nu sitter jag här och försöker njuta av den sista timmen jullov, innan jag ska gå i säng och sedan försöka gå upp fyra timmar tidigare i morgon än jag gjort någon annan dag på hela lovet (nästan), och det går väl så där. Jag borde ha rättat två klassers arbeten under lovet, men jag har verkligen inte orkat eller hunnit.

Eller jo hunnit skulle jag väl kanske ha gjort, men då hade jag fått gjort det hemma hos systrarna, och det känns inte särskilt trevligt, eller troligt, så den enda tiden som fanns var från fredag eftermiddag och sen nu i helgen. Fredagen ägnades åt att komma hem, vara glada över att ultraljudet gått bra och gnälla över att lägenheten luktade gammal fot. Lördagen ägnades åt att få lägenheten att inte lukta fot och idag.... Ja, det började bra, eller det började. Kanske lite senare än jag hade tänkt. Jag ställde klockan på åtta, men eftersom jag låg vaken i natt i vad som kändes som flera timmar orkade jag inte gå upp åtta, så jag gick upp halv elva istället, mycket bättre.

Efter att vi ätit frukost och internetat lite fick Palten för sig att gå och simma. Eftersom jag ju faktiskt har simkort tänkte jag att det var bäst att jag gick med. Det var trevligt. Jag har simmat lite mer än Palten de senaste åren så han tyckte det var jobbigt och blev helt utmattad, vilket jag inte blev, vilket är trevligt eftersom det inte sker särskilt ofta. Sen handlade vi, kom hem och åt, läste lite och sen är det helt plötsligt kväll. Och jag har inte gjort någonting. Ångest och morr, och ett jättelångt och ointressant inlägg som inte ens jag orkar läsa igenom igen. Läs det inte ni heller.


2008 - the year of the Kott

Det finns en barnbok av Lena Andersson som handlar om en igelkottsdam som heter Kotten och hon har en hemglighet, nämligen en kottebebis. I slutet av boken avslöjas hemligheten för alla Kottens vänner och Kotten säger "min hemlighet är underbar". Förstår ni vart jag vill komma?

En liten kotte växer i min mage, as I blogg. I går var vi och tittade på den med ultraljud. Den sparkade med sina små smala ben och sprattlade med sina små smala armar. Sen tog den spjärn mot min urinblåsa och kliade sig lite på hakan. image224En liten person som gör små saker växer i min mage, det är lite surrealistiskt. Men härligt eller som Kotten skulle säga, underbart!

Dessutom ska två av våra goda vänner också få en kotte, plus en av mina gamla kursare från lärarprogrammet, så det här är egentligen the year of the kotts.

hits