The talanted mr Kotte

Vi har spenderat några trevliga dagar i skåne hos King Lear och hennes familj, i deras sommarstuga. Det har varit idel god mat / fika, sitta i skuggan och tutta samt träffar med Kottens fanclub.

Det är ganska bra jobbat att ha en egen fanclub när man bara är sex veckor, men tänk ändå vad begåvad han är:
* Han ler och skrattar så hjärtat smälter ännu mer i bröstet, något jag inte trodde var möjligt.
* Han kan rulla runt från rygg till nästan mage, om inte den lilla armen kom i vägen. Borde inte det ske när de är flera, flera månader? Men, men - begåvad!
* Han kan ligga med benen i kors när han tuttar
  Dessutom brukar han också täcka för ansiktet med ena handen när han äter, så han är en Kotte med integritet. Han vill ha lite privacy.
* Han kan kräkas

hjärtan så han är även väldigt konstnärlig.
Detta tyckte vi i fancluben var extra märkvärdigt, så vi firade med jordgubbstårta 
och lite nya kläder


Det är skrämmande att detta bara är början. Var ska det sluta? Nobelpris eller Oscarsgala?


Kotten protesterar

Vi köpte vår vackra vagn för ganska många månader sedan och sen dess har den stått uppställd både här i lägenheten och i den förra. Jag har tittat på den lite då och då och fantiserat om hur det kommer vara att köra runt min lilla bebis i vagnen. Och det visar sig nu att jag får fortsätta fantisera om detta. Kotten gillar inte att ligga i vagnen.

Om vi går ut med honom försöker vi alltid göra det när han sover. Några gånger har det fungerat, men ofta tar det ungefär två sekunder och så ligger han där och gluttar med sina små sköldpaddsögon. Han är tyst hela väggen ut i trapphuset och ner i hissen, oftast också ut på gatan. Men sen börjar det. Skrik och protester som ju tydligen säger att han inte tänker vara utomhus om inte någon bär honom eller han har en tutte i munnen.

Så vi får väl se hur många gånger jag kommer kunna köra runt honom i vagnen. Om han får bestämma blir det nog väldigt få.


Mitt inte så jätteintressanta liv

Det skrivs väldigt lite här nu, men det enda som händer i mitt liv är tuttning och upprepande konstateringar av att Kotten nog är den sötaste Kotten vi sett. Det är nog inte så spännande att läsa om för andra människor, så därför skriver jag det inte, och dessutom blir tillfällena vid datorn ganska få, och ibland enarmade och då tar det så lång tid att skriva.

Vi har försökt lite mer med nappen och det funkar om man håller i den, men så fort man släpper så släpper han också. Ingen present har heller anlänt till den inte längre lika nyförlösta och ömma modern. Eller jo, från Barbasyster, tack så mycket! Kotten och jag kommer tutta bra framför ännu en säsong av Vänner.

Just nu sitter Palten i vår härliga fåtölj och läser för Kotten som sover med öppen mun och utsträckta små aparmar på Paltens axel. Mina söta pojkar!

Bloggarens bästa tips - någon?

Vi har försökt lura i Kotten en napp eftersom han är snutteprinsen som bara vill snutta på saker hela tiden. Med saker menar jag mina tuttar. Ibland när han inte har hunnit till tuttarna snuttar han på sina fingrar eller helt enkelt det som finns i närheten. Detta innebär att han tuttar väldigt mycket, vilket också innebär att han kräks väldigt mycket. Jag har fått för mig att det är för att han får i sig för mycket mat. Eller så gillar han helt enkelt att kräkas. I alla fall så tyckte vi det skulle vara praktiskt ifall han vill snutta på napp ibland. Men icke! Han anade på en gång att detta var en låtsastutte och inte äkta vara och han spottade ut den gång på gång. Jag har inte riktigt gett upp än, så jag ska köpa en annan sorts napp och prova ifall det går bättre. Men jag tror inte han kommer vilja ha den heller. Han är helt enkelt tutt-prinsen, bara äkta vara duger.

Finns det några knep hur man får en bebis att vilja ha napp?

Dessutom undrade Palten om det är brukligt att man köper en present åt den nyblivna mamman. Alltså som far. Jag har ingen aning, men presenter är ju alltid trevligt. Ni som är mammor, har ni fått presenter av era karlar när ni fått barn, och i såna fall, vad fick ni?

Första skrattet

I morse skrattade Kotten högt i sömnen. Självklart otroligt sött, man såg båda hans smilgropar, Men man kan ju inte låta bli att fundera. Vad drömmer man om vid två veckors ålder som får en att skratta högt?

hits