En kotte-farbror med portfölj

Ikväll har vi varit hos King Lear. Vi har gjort julgodis, ätit lasagne och öppnat klappar. Några dagar i förväg, men vi är inte så där traditionsbundna så vi måste öppna på  julafton och dessutom ska vi ju inte fira tillsammans i år. Kotten fick många fina paket, favoriten för honom var nog mumin-väska och figurer och en film om Benny, grisen. Han tittade på den fyra gånger i rad och sen bar han runt på sina figurer hela kvällen. När vi skulle gå till bilen bar han sin väska hela vägen. Han såg ut som en tjock liten farbror i tomtekostym och brun portfölj, inte helt stadig på benen i all snö, så det kanske var en farbror på väg hem från julfesten. Min favorit var nog även tuppmössan. En utkläddningsmössa med tuppkam. Man varje gång man satt på honom den sa han nej och tog av den. Så den fick flytta till en gård på landet. Eller åtminstone tillbaka till Krabat i Gamla stan.

I morgon flyger vi upp till Piteå för att fira jul med Paltens familj. Som vanligt är vi ute i god tid med packning och annat och de sista sakerna ligger i tvättmaskinen nu och ska snart hängas upp. Varför göra saker i tid när man kan göra det i sista sekund? Dessutom skulle jag vilja köpa någon klapp till åt Kotten och kanske även kläder åt mig själv att ha på julafton. Men julshopping 23:de är väl bara skoj...

God jul på er alla!

Mumintokig

Muminfilmerna går varma hemma i dvd-spelaren. Kotten vaknar varje morgon och kräver mumin. Det första ord han säger är mumin och sen är han inte nöjd förrän inledningsmelodin börjar spela. Då vaggar han fram och tillbaka i soffan och tjuter "muuuumin!". Kan man göra annat än glädja honom med att sätta på en film? Dessutom tycker jag muminfilmerna är ganska bra. De är mysiga och fina och karaktärerna pratar roligt.

Men nu tror jag kanske det börjar gå lite väl långt. Inatt runt halv tolv när vi låg och sov vände jag mig till Palten och sa "jag pratade ju med kommunen för några år sedan om muminvärlden" "Jaha..." sa Palten en smula förvirrad och väldigt nyvaken. Vad kommunen hade svarat fick han dock aldrig veta eftersom jag toksov. Jag själv har inte heller någon aning om vad kommunen sa, men lite nyfiken blir man ju.

Om Kotten(s mamma) själv får välja

Med tanke på att julen närmar sig och eftersom jag tydligen ska vara vuxen nu och knappt få några julklappar passar jag på att skriva en önskelista åt Kotten. Han sa att det var okej.
*Han behöver en fin lampa till sitt rum. Kanske en
dyr, en ännu dyrare eller en superdyrfin. Den här var också lite rolig, men den påminner lite för mycket om en mack, som Kotten kallar den, och mackar hör hemma i blöjor, inte i fönster så icke.
*Några fina affischer för att liva upp hans vita väggar.
*Barbafigurer. De jag har är inte tuggvänliga och han har så väldans många tänder. De här var också fina.
*Djur. Hans favoriter är elefant, gris, lejon och fisk. Och ja, jag vet att späckhuggare inte är en fisk, men det fanns inga fiskar så...
*Pussel
*Åh, ännu fler djur! Om de var roliga för 23 år sedan är de roliga nu!

Gud, han kommer bli så bortskämd...

hits