Åtta år... hur gammal är jag egentligen?!

Idag har jag och Palten varit tillsammans i åtta år. Vi har varit ute och ätit lunch och Kotten har varit med King Lear och kidsen. Palten fick en parfym av mig som vi valde ihop och jag fick superdyra smycken som Palten köpt själv. Men eftersom jag är som jag är dvs. Rachel, fast dubbelt så tung och utan sånt där hår som alltid är snyggt, och aldrig gillar presenter någon annan valt, så gillade jag inte dem heller. Jag är lite sugen på att köpa en sån här eller en sån här istället (då förstår ni hur dyra smyckena var...) Men jag har svårt att välja modell och mönster.

Vi har börjat renovera Kottens rum också. Jag spacklar och sandpapprar och smutsar ner mig. På tisdag kommer en elektriker och drar om lite el och sen skulle jag vilja panikmåla så allt är klart till lördag när vi ska ha inflyttningsfest, men vi får väl se hur det går. Det känns en smula stressigt. Förhoppningsvis hittar jag sladden till kameran och då kan jag visa bilder.

En god nyhet är att pappa nu har opererats och de har kollat både ditten och datten och det verkar inte ha spridit sig någonstans, så förhoppningsvis är han frisk. Jippie!


Inte helt enligt planerna...

Vissa dagar blir inget som man tänkt sig. Igår var en sådan dag. Det började med att jag skulle få sovmorgon. Vi brukar turas på helgen och Palten hade haft sovmorgon på lördagen och nu var det alltså min tur. Han och Kotten gick upp tjugo över sju. Jag kunde inte somna om först, men sen gjorde jag det lagom till de kom in igen. Klockan var då åtta och Kotten tog sig in i sovrummet, tätt följd av Palten invirad i sitt täcke. Jaha, då fick jag väl gå upp då. Palten mumlade att han kunde gå upp, men eftersom han sa det med sovröst så antog jag att det var ett erbjudande mest för syns skull. När jag väl var uppe insåg jag att klockan ju inte var åtta utan sju eftersom vi missat att ställa om klockorna.

Senare på dagen skulle vi få besök av ett par kompisar och deras lilla dotter. När Palten väl kom upp från sängen (ganska sent, typ 10, j-a sjusovare...) så skickade jag iväg honom och Kotten till Coop med en detaljerad shoppinglista. En punkt på listan var *Något gott bröd, typ limpa. Vi skulle bjuda på mackor med smaskiga pålägg och jag hade tänkt mig något gott bakat bröd som de ofta säljer. Men När Palten väl kom hem hade han med sig... rostbröd. Ett grovt rostbröd. Det är väl inte bjudbröd?! Jag, som hade stressat runt och städat hela huset, var redan sur och uppstressad och började självklart skälla på honom för att han hade köpt rostmackor när vi skulle ha bjudbröd. Han skällde tillbaka och sa att han tyckte det där brödet var gott. Vi kände oss verkligen redo för besök.

Efter det skulle jag stressa ihop en plåt muffins och sen skulle jag lägga Kotten. Jag sa till Palten att muffinsarna skulle vara inne femton minuter. Kotten vägrade somna och jag var för stressad för att trilskas med honom. När jag går ut från sovrummet märker jag att det luktar bränt. En titt på ugnen förklarar varför Någon (läs den klåfingrigaste Kotten någonsin) hade ändrat gradantalet från 175 till 300. Så muffinsarna var en smula mörkare än planerat. Sen fortsatte det i samma anda resten av dagen. Och i morse gick jag upp klockan tio i sju, dushade och gjorde mig redo för att åka hemifrån klockan åtta. När jag kommer upp på övervåningen ligger Palten och Kotten framför TVn och kollar på Bolibompa.
"Vad tidigt du gick upp" säger Palten.
"Vaddå tidigt? Gå upp klockan tio i sju om man ska gå hemifrån klockan åtta, det är väl inte tidigt?"
"Tio i sex."
"Va?!"
"Tio i sex gick du upp."
Då inser jag att vi fortfarande inte ställt om klockorna i sovrummet och jag har gått upp en timme för tidigt och att jag har nu en och en halv timme på mig att fördriva.

Men om man ska se det från den ljusa sidan ska man vara Palten. Han fick i och med detta nämligen sin tredje sovmorgon i rad. Grattis, Palten...


Om jag vore köpeman...

Eftersom jag har gjort den här klassiska lärarmissen, som förhoppningsvis bara görs de första fem åren eller så, att planera flera inlämningar och prov samtidigt, har jag nu en lugn period för att sen nästa vecka få in drygt 60 prov att rätta. Därför sitter jag och internetar runt och drömmer om tapeter och inredningsdetaljer till huset. Jag och King Lear fick ett ryck i helgen och började skrapa färg och hyvla tapetskarvar. Tyvär är inte Palten riktigt lika manisk som mig och vill göra allt noooooooggrant och långsamt. Jag vill göra allt noggrant, men snabbt och snyggt förstås.

Vi har börjat med Kottens rum och trots att jag tycker den här
tapeten är superfin kommer vi nog måla rummet. Sen vill jag måla om en stringhylla vi har hemma som nu har vita gavlar och hyllplan i obehandlat trä. Kanske ljust turkos eller grön. Eller superskarp turkos. Eller gul. Eller jag vet inte. Dessutom har vi ett litet skåp i teak där sidorna är skadade. Det skulle jag också vilja måla, men kanske lämna kvar luckorna som de är. Men där vet jag inte heller vilken färg man ska ha. Antagligen samma som stringhyllan, eller?

Nästa projekt som väntar är lilla hallen. Men Palten är väldigt bekymrad över doften där inne och funderar på om det är golvet som är boven (sånt där j-a klinkersgolv, det vet man ju hur det är... eller hur Nocken??) Så då måste vi ta dit någon som kan lukta på golvet och spänna lite på hängslena eller vad såna där nissar nu gör, och sen får vi kanske lägga om det. Svart och vit-rutigt golv är ju väldigt snygg, men kanske inte så praktiskt i en hall där man kommer in med smutsiga skor och där vagnen står? Dessutom måste vi inhandla en snygg hatthylla. Den här är ju förstås drömmen, men så dyr. Annars är ju klassiskt också bra, fast med träpinnar.

Så många val, så lite tid och kanske ännu mindre pengar. Suck!

Nära men ändå långt borta.

Jag har inte skrivit på år och dar, men jag är fortfarande här. Jag läser era bloggar men jag har inte ork och tid att skriva något här. Det är för mycket annat som tar upp min tid och mina tankar just nu. Bland annat detta:
*Nytt hus med allt var det innebär. Jag går runt och packar upp lådor, drömmer om tapeter och intalar mig att jag inte är mörkrädd när jag är själv på nedervåningen på kvällarna, Palten går runt och sniffar på saker och oroar sig för att busken ska växa in under taket och oj vad saker kommer kosta (och packar inte upp lådor) och Kotten klättrar i trappan, leker några få små gånger på sitt rum och sover illa om nätterna.
*Jobb, elever och kollegor. Samma sak kanske, men ändå. 63 arbeten att rätta, en stycken personalmiddag att gå på och 15 minuters cykelväg till jobbet varje morgon. Jag har så dålig kondis.
*En stycket sjuk pappa. Har väldigt länge gått omkring och trott att man ska vara lite befriad från djävulskap med en mamma som dog i cancer när jag var 15, men så var tydligen inte fallet. Nu väntar vi bara på operationen.
*Arbetslös i januari?! Funderingar och tankar inför våren och vad som ska ske. Kommer jag få något jobb? Kommer Palten vara tvungen att veckopendla till sitt jobb eller kommer han få något nytt? Kommer Kotten få någon bra förskoleplats? Kommer han ens kunna gå på förskola om jag inte jobbar?
*Svininfluensa. Ska den j-a vacineringen komma någon gång?

Förhoppningsvis återkommer jag snart, vacinerad och klar, med bilder på radhuset.

hits