mrsPitepalts bästa tips!

Tips för människor som behöver lite mer livsglädje!
Flyttstäda en trea på 67 kvm på en och samma dag!

Dagen inleds lite lätt med två sovrum. Putsning av snickerier och garderober, samt två fönster, inuti och utanpå. Humöret borde fortfarande vara på topp, du känner att det här kommer nog gå ganska kvickt. Om du har en eventuell fästman eller städpartner kanske denna fäller kommentaren, "detta tar nog bara tre timmar till!"

Nästa etapp är lunch och städning av vardagsrum. Samma procedur som med sovrummen, minus garderober. Det känns fortfarande ganska bra.

Efter detta börjar dock den riktiga prövningen. Ni delar upp er - dåligt beslut, man är alltid mer sårbar en och en - och tar itu med badrum och kök. Badrummet från h-t med kalk och damm och ....  ja jag vill inte bli alltför detaljerad. Å så köket. Det där j-a köket. Du minns hur glad du var över alla praktiska skåp och lådor. Dessa samma skåp och låder som nu vänder sig emot dig och försöker förgöra dig. Det är som att vara med i ett krig.

Timmarna går och det blir allt mörkare. Folk går förbi med systemetpåsar och du känner kanske doften av en grill. Vid denna tidpunkt borde du ha kommit till ded sinnestillståndet där du sparkar din strumpbeklädda tå in i den hårda betongväggen. Återigen skrattar dock lägenheten rått och din fästman eller städpartner kanske går till macken och köper en TipTop för att muntra upp dig.

Timmarna efter det kommer vara en dimma. Du minns inte så mycket: kalkborttagning, mr Muscle och Yes, ångorna bränner bort dina tankar och du har nu lystnat på alla de senaste låtarna på Rix och RadioCity och spelar de Marie Serneholt en gång till så kommer ditt huvud att explodera!

Men så tillslut, är du äntligen klar och när du moppar dig ut ur lägenheten och klockan är halv tolv på kvällen, då känner du att du är glad att du har överlevt denna kris! Du andas med nya friska tag och du ser fram emot morgondagen, då du inte behöver städa en enda j-a lägenhet!


Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits