Hmpf!

I morgon ska Palten och jag spa-a oss. Mycket härligt! Men som med det mesta så finns det även här en baksida. Nämligen man måste ha bikini. Jag har ingen bikini. Eller jag har tre överdelar och två underdelar, men ingen hör ihop och av någon outgrundlig anledning så får alla olika delar mig att se ut som barbamamma, vet inte riktigt om jag kan skylla på binikin men.....
I alla fall, jag var ju tvungen att ha en bikini, så det har jag gjort nu. Stått i trånga, lysrörsupplysta provhytter och provat diverse färgglada och bältesbeklädda bikinis. Å även dessa får mig att se ut som Barbamamma, eller åtminstone buttugly!
Tillslut lyckades faktiskt Palten hitta en som var fin. Jag skickade iväg honom för att leta efter en annan storlek på en sak i brunt och rosa, från G(igantisk) til E(norm), men istället kom han tillbaka med en ny. Förvånande nog tyckte även jag den såg fin ut, och jag skulle just sticka ner en knubbig fot i ena benhålet när jag såg en liten lapp som hängde ihop med de andra. En rund vit lapp med tre bokstäver på. MOM.
Det var en mammabikini! Å det värsta av allt var att den passade!
Gråt-gråt. Jag vet egentligen inte vad som gjorde den så mammig. Det var ingen hög midja för att dölja en bebismage, och inga kupor som gick att lyfta bort för att dra fram en jättestor tutte, det var bara avtagbara axelband, men de kan man ju bara låta sitta kvar. så nu har jag inhandlat en stycken mammabikini.
Jag försökte övertala Palten att vi skulle köpa ett par bebisbyxor med bruna elefanter på, bara så att kassörskan verkligen skulle tro att jag var en mamma, men det gick han inte med på. Han är så sträng.

26 big ones

Jag fyller år idag!
11047-136Grattis till mig!

Jag har fått snask och slant av pappa och hans sambo, Spa av Palten och hans mamma, en trisslott av mormor. Resten av dagen ska jag bara födelsedaga. Najs!

Uppdatering: Tack för alla fin kort, meddelanden och sms jag fått från mina fina kompisar! Ni är så rara.

Fram med whiteboard-pennan, Palten!

Okej, nu får snart Palten måla på mig med tuschpenna och hugga mig med en spruta rakt genom bröstkorgen. För jag har överdosat på husbloggar.
Folk köper hus, folk flyttar in, folk lägger ut fula före-bilder och vackra, vackra efter-bilder, folk renoverar och piffar, möblerar om och köper nytt, tapetserar och målar om och klär in både det ena och det andra med vackra papper och tyger.
Jag. Är. Så. Avundsjuk.

Jag vill ha ett hus NNNUUUUUU!

Sportlov - bra eller anus?

Sportlov, hm...
+ledig
+födelsedag i morgon
+nio dagar i sträck med Palten
+sova på morgonen
+göra ingenting alls, helst framför TVn
+slappa och lata oss och åka runt i vår lilla bil
+förbereda och dona inför bröllopet

Sportlov, hm....
-dunderförkyld
-tusen saker att rätta, läsa igenom och bedöma
-fem klasser som behöver saker att göra efter lovet = planering
-allt förberedande man inte gjort inför bröllopet som borde göras
-ont om tid och massor man vill hinna göra
-ångest inför att sportlovet snart är över och jag måste tillbaka till min monsterskola

=Sportlov - bra eller anus?

Spa

Nu har sportlovet börjat, och som vanligt när man har lov har jag blivit sjuk. Hoppas det går över till på torsdag för då ska jag och Palten på spa, en heldag med massage och grejer. Så härligt! Palten (och även hans mamma) gav mig det i födelsedagspresent. Jag tror det är tur att jag inte vet hur mycket det kostar för då skulle jag få dåligt samvete tror jag. Min fina, fina Palt!

Dessutom har jag fått för lite i lön från min skola. Igen. Min skola suger ju, på alla sätt!


Kom nu Gucci, så går vi

I dag när jag gick hem från tunnelbanan mötte jag en fånig, spinkig tjej med en fånig, spinkig hund. Hunden hette Gucci. "Kom nu, Gucci!"
Jag tror inte jag är någon bra stockholmare.
Jag vill att folk inte ska vara spinkiga och ha spinkiga klackar på sina spinkiga stövlar och spinkiga fåniga hundar som heter Gucci.
Jag vill att folk ska ha olika form och olika skor och olika hundar som heter olika saker. Dock inte Gucci utan mer Svante, Rosa och Emma.
Jag borde nog bo på landet egentligen.

Men säg inget till Palten...

Tredje gången gillt

Idag skulle niorna på min skola ta spexkort till yearbook. Jag hade lektion med en av mina andra klasser och hade bara gått ner för att hämta några papper. På väg tillbaka till klassrummet gick jag förbi två av mina snäll kill-elever från nian. De satt i kostym och väntade på att få ta spexkort.
"Vad tjusiga ni ser ut!" sa jag.
"Tack!" sa båda två och log lite generat.
Jag fortsatte gå mot min lektion när jag hör en annan elev som ropar efter mig:
"Jag önskar jag kunde säga samma sak om dig!"

Det var en kille som också går i nian, men inte samma som mina fina elever. Han satt inte med dem, jag tror inte ens att de är kompisar. Jag gav honom inte en blick och han har aldrig tidigare haft någonting med mig att göra. Det var HELT oprovocerat.


Så, om någon håller räkningen är det här tredje gången på mindre än en månad som jag blivit påhoppad av en elev. Tre gånger på tre veckor av olika elever från tre olika klasser.

Att vara lärare, det är roligt nästan jämt...

Kära systrar, vänner och blivande herr Palt

Jag hoppas och ska försöka se till att jag inte blir sån här innan bröllopet.
Men jag kan inget lova...

Toppen-tisdag

Det här ser ut att bli en bra tisdag:
Hemlagade
+Inhandlat
+På TV...
*+... tätt följt av
=Najs!

Tumårov, tumårov aj lööööv ju, tumårov

jår ånly a deeeeeej öööööveeeeej 11047-135
I morgon är den stora semeldagen.
Dagen för semlan.
Dagen när man får äta smaskiga feta gräddiga bullar bara för att. De försökte gömma dagen genom att inte skriva ut datumet i min trista frökenkalender, men jag googlade lite och - tada! Fettisdagen är här! Den 20 februari! Så i morgon ska det banimej ätas semla!

Can you blame me?

Jag måste erkänna en sak.
Jag har ju redan berättat om mitt frutansvärda
beroende, och nu ska jag bekänna ännu en detalj angående detta avskyvärda beteende.
Palten och jag har ju ännu inga barn, och det är inte heller några planerade inom den närmsta framtiden. Jag tänker vara fnittrigt nervös hela bröllopsdagen, och dricka massor av goda viner hela bröllopsresan. Dessutom passar det inte så jättebra in i vår levnadssituation just nu. Jag här, Palten 12 mil bort i en liten etta med sovalkov och minikök. En liten tjock bebis får liksom inte plats någonstans.
Men snart, när vi blivit lite mer stabila (i fråga om jobb och bostad, vi som vi är nog så stabila som vi kommer bli tror jag) så skulle det ju vara trevligt med en liten, eller några kanske.
Så till min bekännelse...
Jag handlar ju ibland på Tradera som sagt. Å när jag snubblade över denna    11047-133ljuvliga klänning, kunde jag helt enkelt inte låta bli. Men ni behöver inte säga det, jag vet att det är heltokigt. Vi har inga barn är, vet inte om och när vi kommer få några och om det ens blir en sån som bär klänning (Palten var inte helt med på idén att sy om den till en liten väst om det blev en pojke.) Men den var ju bara så fin....
Både Palten och King Lear har skällt på mig och tyckt att faktiskt så ligger det ju väldigt långt fram i tiden och då kanske man inte allt tycker det där är fint längre och faktiskt så kan det ju bli dåligt (Palten är rädd för att saker ska bli gammalt, jag tror det har något att göra med att hans far äter allt som inte självmant traskat ut ur kylskåpet) å sen så kan ju inte jag bara köpa kläder själv utan att fråga honom (eh, nej så kommer det ju verkligen inte bli...)
Jag lovade ingenting men jag låtsades lite. Fast i hemlighet hade jag redan köpt denna     11047-134 också. Jag tänkte att jag inte skulle säga till Palten vad det var när paketet kom och sen när vi väl fick barn kunde den bara smyga ner i klädlådan och så var det ingenting med det. Men icke! Palten ringde nyss och frågade mig om jag hade köpt en till bebiskläd. Tydligen hade säljaren varit så vänlig så hon hade skrivit på paketet vad det innehöll. Det var ju väldigt snällt.
Verkligen.

Härligt, härligt men farligt, farligt.

Nu sitter jag på Paltens jobb och bloggar. Känns lite som när man surfade på lunarstorm på datalektionerna på gymnasiet. Härligt, härligt men farligt, farligt.
Palten verkar inte tycka man ska okynnesinterneta på jobbet. Bara hemnet, det är det enda han gluttar på. Men nu är det ju ändå lördag och skolan är stängd, så lite okynnesbloggande ska man väl kunna unna sig. Jag har precis skrivit ut bilder på ringarna och sen ska vi åka till guldsmeden. Så spännande!

Fredag, aahhhhhh!

I nyinhandlad skjorta promenerar jag snart iväg till skolan. Sen ska jag genomleva två lektioner och sen tåg till Palten. Patlens och "min" alla hjärtans dag. Spännande. Fast han är nog lite nervös att jag ska ha höga förväntnignar. Lite mat och vin och kanske nån liten blomma, sen är jag nöjd. Jag gillar alla hjärtans dag. Jag skiter i att folk tycker det är för att alla ska köpa saker och bla bla bla man kan ju fira när som helst svammel svammel. Jo, visst allt det stämmer ju. Men det skadar väl ingen att man köper en liten tulipan eller skickar ett litet kort. Det är ju ändå något positivt och glatt man gör. Sen att man gör det en spciell dag det kan väl kvitta. Men man är ju vanligtvis ganska dålig på att göra det andra dagar. Så om det finns en dag tycker jag man ska ta tillvaro på den.

I morgon ska vi åka och titta på ringen. Vår guldsmed skulle göra en stomme och sen skulle vi komma tillbaka och prata om fattningen. Först ville jag ha en rund sten, men sen hittade jag den här11047-132  princesslipade11047-131vacker va?

Fast min sten kommer ju inte vara så där stor eftersom varken Palten eller jag äger några guldbyxor. Så undra om det blir fint med en mindre sten också?

Jag är en Traderist

Dessutom jag har blivit Traderaberoende igen. Hej jag heter Mrspitepalt och jag är traderist.
Jag har (bland annat) köpt tre vackra tallriker.
Den här11047-130, den här11047-129 och sist men inte minst 
den här11047-128
Vackra va?

Lugna puckar

Lugn och skön kväll.
Bra avsnitt av
Veronica Mars, men kan de någonsin bli ihop?
Läskigt avsnitt av Medium, scary Harry.
Dessutom, kokbokspyssel. (Dammsugaren ska representera att kokboken endast innehåller fikabröd och efterrätter. Bara så ni vet.)
Najs!


Förövrigt - När jag googlade dammsugare kom jag in på den här sidan. Punchrolls på Ebay, är inte det ganska jättesnuskigt? Vem säljer dem? Ä en ännu klurigare fråga, vem köper dem?

Snart så...

I morgon vid den här tiden är det helg.
Härligt!

Snutt snutt snutt

I går var jag i Najftaoun hos Barbasyster och hennes klan. Propellerkepsen var på väg på tråkig jobb resa och tyckte det var en bra idé att inte leta efter passet innan taxin skulle åka, det vill säga halv sex på morgonen. Stora-Orange och Benny hade ny fina tröjor och gav mig vackra teckningar och alla hjärtans dags kort (kul att man fick av någon, inte av Palten. Han påstår att fredag kommer vara min privata hjärtans dag. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det än). Lilla-Orange hade ny frisyr och tomtetröja under klänningen. Hon gav mig hårda pussar och tvingade mig bära runt på  henne, mycket trevligt. Barbasyster skrev pm om sår och lagade goda köttbullar. Fast det där kanske jag borde berättat i omvänd ordning. Vi åt i alla fall innan hon läste om sår. Den gamla döende labradoren var ovanligt pigg och luktade inte så illa. Marsvinen var uppe hela natten och snuttade på sin nappflaska. (Ett litet tips: om ni vill ha något som stör er nattsömn - dela rum med sju marsvin, varav en gravid. Hon såg mycket rolig ut, som en groda med tjock rumpa och små korta ben rakt ut åt sidorna. Men iaf, snutt snutt snutt hela natte = icke rogivande!)

Trots allt var det en trevlig kväll med min fina Barbasyster och hennes fina familj. Synd bara att den var så kort.

Mobbningsskolan

Läste om skolan som hade stängt idag på grund av att vissa elever blev mobbad och trakasserade i samband med alla hjärtans dag. Bra tycker jag.

Min skola å andra sidan, de sålde rosor hej vilt. Å inte nog med det, i vår yearbook som vi tydligen ska ha, ska det inte bara vara med bilder på eleverna i olika "naturliga" situationer. Det ska även vara bild och namn på olika framröstade elever. Så som eleven med "best smile", sweetest couple", best personality" osv. Är det inte helt sjukt? Inte konstigt att eleverna blir elaka mobbare när skolledningen är det.

De är ju tonåringar, trots allt.....

Idag hade jag lunch klockan elva. Jag var lite sen ner från min lektion så mina kollegor hade redan gått. Jag gick i godan ro till matsalen, tillfreds med dagen och utan att prata med eller störa någon. Plötsligt kom en klass dundrande ner för trappan, jag antar att deras lektion precis slutat. Samma klass som jag vikarierad i när de sa elaka saker i höstas. Jag har inte haft klassen sen dess. Jag har inte pratat med någon av elever eller haft något med någon av dem att göra. Jag tittade inte på dem, och jag sa ingenting till dem. Jag var precis på väg genom en dörr för att gå och äta min lunch när jag hörde att två av killarna som gick längst fram ropade något. Jag försökte undvika men mina öron spetsades. Jag förstod att de ropade till mig. Innan jag hunnit springa efter dem, tackla omkull dem och sätta ett välförtjänt knä  mellan deras beniga tonårsspiror hade de hunnit halvvägs enom korridoren och var glada i hågen på väg till sin näst lektion, eller kanske deras lunch som de skulle inta glada och nöjda. Utan att ägna en tanke åt den främmande oskyldige lärare de precis mobbat och sårat. Den lärare som spederade sitt förbannade medarbetarsamal med att gråta införsin rektor som hon knappt gillar. Lyckligt ovetande tonåringar. De är såna, det är såna de är, de är bara tonåringar. De har ingen framtid och de vet om det. De har kanske haft en svår uppväxt eller kommer från svåra levnadsförhållanden. Kanske någon läskig förort. Vem vet. Kanske är de bara ena riktiga skitskallar.


Vad de sa?

Flodhäst

Kamera, icke!

Jag har tittat på ER och pysslat alla hjärtans kort. Tyvär funkar inte vår digitalkamera och Palten och jag är tydligen inte pensionärer som jag skrev tidigare,  utan tonåringar, så vi har slarvat bort kvittot. Kameran är bara nio månader gammal, men inget kvitto...
Morr, morr, morr!

Men Palten är ju en sån kunnig Palt som tittar på så trista saker, så han kunde berätta för mig att någon (antingen han med mustaschen och soptunnorna) hade gjort ett program om kvitton och garantier och då sa de att man kunde komma med ett kontoutdrag som visade att man köpt varan i affären och sen skulle allt lösa sig. Vi får hoppas det. Nu ska vi bara komma oss för att få tag i ett sånt där kontoutdrag.....

Annars ska jag nog berätta vad jag tycker om den där jävla skitmustachen!

Blombekymmer

Jag funderar ju lite på att göra en bukett själv. Jag vet inte om det är så "lätt" som jag tror, eller om jag kommer sitta där och slita mitt hår dagen innan. Hoppas man kan göra bukettens dagen innan.... 11047-127Den här hittade jag hos en tjej via Bröllopstorget. Mycket fin tycker jag.
Dessutom gillar jag den här 11047-125från Bernzonz blommor. Fast de röda blommorna passar inte riktigt ihop med färgtemat (bridezillan går och väntar runt hörnet. Snart bryter hon sig lös och välter ner hus och sprutar eld)
Dessutom är den här 11047-126coursagen fin. Men hur svårt är inte det att göra??

En lugn, lugn, lugn helg...

Helgen har ägnats åt detta:
*Film:
Legenden om Bagger Vance - sådär; Lady in the water - inte alls lika bra som vissa av hans tidigare; Nära och kära - rätt okej, men såna där slut fattar inte jag poängen med och Capote - helt okej men inte så där så man svimmade i TV-soffan.
*Ätande och drickande: Två flaskor vin på två dagar och två personer = najs, och ingen baksmälla. Mycket bra. Varför ska man gå ut och frysa arschlet av sig när man kan sitta inne i mysbyxor, äta gott och glo på film. Alkisvarning, närå! Dessutom, smågodis och naturgodis tills det sprutar ur öronen. Nu har jag kommit i min klänning  a storlek 36. Nu kan jag äta vad jag vill, eller?
*Latande och sovande: mjukisbyxorna har jag redan nämnt, men det är värt att nämnas igen. Så fort jag kommer innanför dörren åker de på. Det är bara SÅ bra. Dessutom sova hur länge man vill. Fast eftersom Palten och jag tydligen har blivit vuxna nu vaknade vi klockan halv nio och nio, av oss själva.  Fast det var ganska praktiskt, för då kunde vi se klart filmerna som vi inte orkade se klart kvällarna innan. Vi är ju bara SÅ panchis.

Men nu är det måndag igen.
Bara fyra dagar kvar till fredag.
Najs!

Inte tlevligt!

Det värsta med att titta på tonårsprogram alternativt damprogram, är att så fort det blir något slags sportevanemang som visas på TV så är det första (braiga) programet helt utbytbart. Å i stället blir man tvingad att titta på en massa skit.
Inte sjutton skulle de ställa in nåt trist bilprogram eller han med muchen som slänger saker i sopptunnor, om det tillexempel var stick och virk-VM. Nej, bara program som riktar sig till damer och tonårsdamer och sen ersätter de dem med en massa sportskit!
Om det inte är diskriminering, då vet inte jag.


Tacke mycke

Läste precis några av mina gamla inlägg. Från den tiden när livet var lättare och boendet var större. När plånboken var tunnare men fritiden var rikare. Eller ja, alltså från när jag var student. Det känns som väldigt långt borta. Ett helt år. Eller inte ens det. Men i juni blir det ett år.
Dessutom har jag läst lite inlägg om diverse syskonbarn och insett att jag bara måste åka och hälsa på Barbasyster och alla hennes knasiga och fina familjemedlemar.
Läs bara här.
"Tacke mycke" - jag dör!


Bravo, you did it!

Idag hade jag en av mina fina klasser. Mitt i lektionen frågar en av mina elever:
-Mrspitepalt, får jag ställa en personlig fråga?
-ja, svarar jag med viss tvekan.
-Har du någon pojkvän? undrar samma elev.
-Ja, men hallå! Hon har ju ring på det här fingret, tjoar en av elevens bordsgrannar och sticker upp vänster ringfinger.
-Va?! Är du förlovad? undrar den första eleven.
-Ja, svarar jag.
Varpå en annan elev sträcker upp båda händerna i luften, börjar applådera och tjuter:
-Bravo!


Eh, jaha.....   varför bravo? För att jag lyckats övertala någon att fria till mig. Eller?
De är för knasiga ibland.

Mrspitepalt hjärta stora Åhléns

Okej, I löööööööv stora Åhlens. Det är ju bara så bra. Som ett köpcentrum fast man behöver inte gå från affär till affär utan bara rulltrappa upp, rulltrappa ner. Stora Åhlens är bäst! De har allt.
De har världens vackraste muminmuggar, fat och skålar. De har margrethe-skålar i alla regnbågens färger. De har vackra tyger, både apdyra och trevligt odyra. De har pappelinamattor, många olika. De har mina fina
tallrikar som jag gärna vill ha. De har fina äggkoppar som jag också vill ha, fast inte Palten (morr!) De har Baglady och Snö och Pilgrim. De har parfymer, både smaskigluktande som jag gillar och tantparfymer som Palten gillar och köper i julklapp (I'm sooooo sorry!) De har filmer och papper och smink. De har ALLT.
I lööööööv stora Åhlens!

Min nya önskelista innehåller bara en sak.
*Presentkort till stora Åhlens.


Eller ja vilket Åhlens som helst, men vi vet ju alla var jag kommer handla......

Fulgråt

Inget får mig att fulgråta så som när folk dör på TV eller film.
Djur är också ett säkert kort.
Eller när folk, speciellt mammor, dör i cancer. Då fulgråter jag så snoret rinner.
Säsongsavslutning på Grey's Anatoym = fulgråt.
Ett hund dog, en flicka var döende i cancer och en av huvudpersonernas kille dog när alla var lyckliga och snart skulle gifta sig. Lägg på lite svulstig bakgrundsmusik och resultatet är en MrsPitepalt sittande i en fåtölj, fulgråtande.
En helkväll helt enkelt

Klänningen med stort B - check!

Den.
Är.
Inhandlad.

Klänningen.
Med.
Stort.
B

Bröllopsklänningen.


Ahhhhh....

Attack of the girlmonkey

Idag när jag hade avslutat en av mina lektioner och gick ner för trappan, började en elev som satt i trappan sjunga. Precis efter jag gått förbi. Hon sjöng "I like big butts". Å det var tydligt att hon sjöng det för att vara elak mot mig. Jag har aldrig sett den här eleven förut, och jag hade inte sagt ett ord till henne när hon började sjunga.

Så anonyme läsare, vad skule du som är en sån tonåringsälskare gjort i min situation? Sagt Gud älskar alla, och klappat tjejapan på huvudet. Eller börjat gråta över att en människa är så rakt igenom elak helt utan anledning. Va? Vad skulle du ha gjort? Skulle du kanske, bara kanske, ha blivit lite förbannad på tonåringen?

Ät skit!

MrsPitepalt goes MrsLevengood

Ursäkta, detta barniga inlägg, men Blonda-My sade just en rolig sak som fick mig att komma och tänka på andra roliga saker. Som när min äldsta systerdotter Benny var litan och kallade alla delfin-liknande djur för öl. Eller när Palten ringer och Stora-Orange säger "Det är Palten, du vet han som du ska gifta dig med"
I somras var King Lear och hennes familj på sitt landsställe. De grävde i rabatten när helt plöstligt en tusenfoting kröp upp ur jorden. Blonda-My blev förskräckt och utbrast: "Blä, en hundring!"
Å för kanske en halvtimme sen var vi på övervåningen och jag la ner Blonda-My på golvet efter att ha hållt henne upp och ner. Hon började genast oja sig om att hon fick så ont så ont. Jag förstod ingenting. Jag la ner henne jätteförsiktigt och hon landade inte på någonting. "Var har du ont då?" undrade jag. "Åh, i min pungkula" stönade Blonda-My. "Va, nej det tror jag nog inte att du har." "jo, här" sa Blonda-My och tog sig för ryggslutet. På sin svanskota.
Punkgkula - svanskota, nja...

hits