I natt igen...

I natt igen har vi legat och lyssnat på tonårskräket. Han spelade i och för sig bara fram till klockan tolv, men för oss som går och lägger oss tio, Palten gick till och med och la sig halv tio, så är det ganska irriterande. Vi ringde på numret som vi fått, men det gick inte att komma fram och när jag tillslut gick upp och ringde på så dröjde det fem minuter och en väldigt lång ringning för att någon skulle komma och öppna. Dock inte kräket utan ett syskon, men syskonet sa ja och okej och log lite försynt när jag så trevligt som möjligt försökte säga att de gärna fick sänka volymen eller använda hörlurar, men ingenting hände.

Vad ska vi göra? Är det någon som har några konkreta förslag? Ally, du som har koll, hur länge får man spela musik och väsnas på kvällarna? Finns det någon bestämd tid?

När jag kollade på hyresgästföreningens hemsida står det att man måste acceptera ljud som hör till normalt liv, men om man blir kontinuerligt störd så kan man säga till hyresvärden. Men vår hyresvärd är ju helt värdelös, så jag antar att det inte har någon verkan. Det är så irriterande att inte kunna sova om nätterna.

Kommentarer:
Postat av: M

Hej! Jag lider verkligen med dig. Har själv en granne (kille på 27) som spelar musik de mest olämpliga tider.. med en bas som ibland gör att glasen i vitrinskåpet skallrar. Nä usch så jobbigt det är!

Postat av: M

Vi har varit ner och knackat på två gånger när han har levt om och haft fest (efter kl 02) Annars försöker vi härda ut. Som tur är så är han bortrest ganska ofta! Annars hade det varit extremt jobbigt. Låter hunden leka med pipleksaker tidigt på lördagmornar när han har haft fest på fredagar som hämd..hehe..

2007-12-13 @ 10:15:38
URL: http://norrlandsliv.blogg.se
Postat av: ally

ok, lite trista juristråd,
tillskriv hyresvärden och påminn honom om att det är hans ansvar som hyrsvärd att se till att en hyresgäst inte blir störd i sitt boende. Skriv även i brevet att "ni förbehåller er rätten till hyresnedsättning på grund av men i nyttjanderätten". Börja skriv dagbok, när stör han, hur länge, hur mycket. Efter ett tag (tex tre veckor) ta en kopia på detta och skicka till hyresvärden. OM han fortfarande inte gör något, flytta och kräva pengar tillbaka i hyra för at ni inte kunnat nyttja er lägenhet fullt ut!

lycka till!!!

2007-12-13 @ 13:18:58

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits