Vi har närt en illbating vid våra barmar!

Kotten blir snart 11 månader. Man märker mer och mer att han är en individ som kan och vill saker. 
Det här är vår Kotte:

*Han kan säga mamma och pappa. Eller snarare mamamamama och papapapapa. Men man tar ju allt man kan få. Han säger ofta mamama när han ska sova och papapapa säger han extra mycket när han sitter i matstolen och ska äta middag. Det brukar vara vid den tiden som Palten kommer hem. Kotten ser ytterdörren från sin stol och när Palten sen kommer så sprattlar han med hela kroppen och flinar.

*Det första ord han sa var dock tutte, vilket jag tycker säger en hel del om hur mycket han gillar att tutta. Han tuttar fortfarande hela nätterna igenom känns det som, och gärna en eller två gånger på dagen. Vi försöker antagligen sluta i sommar. Just nu orkar vi inte ens tänka på att sluta nattamma. Jag orkar knappt skriva om det här.

*Han är lite harig av sig. Han tycker vissa saker är väldigt läskiga. Till exempel höga ljud, något som visade sig redan i den ökända
spargris-incidenten. Han trycker igång vår stereo och blir sedan skitskraj när radion slår igång. Då kryper han iväg som en liten snabb iller och sen piper han högt. Men efter inte allt för lång tid är han tillbaka vid stereon igen. Han blir också väldigt rädd för en hel del saker som känns helt obegripliga. Idag åt jag till exempel ett päron och Kotten var mycket skeptisk. Han är alltså väldigt glad, men väldigt harig av sig. Något som får mig att inse att han inte bara liknar sin far till utseendet utan även till sättet. Palten påstår dock att han inte är harig alls. Bara ibland när plötsliga och oväntade saker sker. Typ om jag kommer in i badrummet när han duschar och så säger jag hej. Ja, ni hör ju själva. Scary!

*Han är ganska våldsam i sina kärleksyttringar. Han vill gärna pussas. Med tänderna. Han vill gärna klappa. Hårt. Och han är fortfarande den vildaste av alla bebisar i samma ålder i vår bekantskapskrets. När han träffar kompisar vill han alltid dra dem i kläderna och håret och sedan flinar han glatt. Jag befarar att vi närt en illbating vid våra barmar.

*Han gillar teknik. Det är inte bara stereon han lärt sig bemästra. Även TVn och DVDn är roliga att trycka på. Han kan stänga och och sätta på TVn och han kan sätta på DVDn och sen även sätta på inspelning.

*Han har lärt sig gå. Idag! Han har gått ganska länge med sin lära gå vagn och med stöd av dörrar och skåp. Men så idag tog han sina första stapplande steg. Mot TVn, såklart. Jag är så stolt!


Kommentarer:
Postat av: Skolfröken

Kotten är en superbebis! Helt klart! Det är klart man går mot tv:n!

Postat av: Jenny

Åh, de första stegen! Vad härligt!

2009-05-12 @ 22:17:50
URL: http://jenzzzan.blogspot.com/
Postat av: Snäckan

Härliga busiga lille Kotten! Och tänkar att han börjat knata. Nu kommer livet för honom och er aldrig mer bli detsamma. Det är det som är så häftigt med barn och all den där utveckligen.Kram

2009-05-13 @ 11:38:48
Postat av: Västmanländskan

Vilken härligt liten kotte! De första stegen - det är stort!

2009-05-13 @ 22:54:09
URL: http://vastmanlandskan.blogspot.com/
Postat av: mrs Pitepalt

Vad härligt att ni instämmer och liksom jag tycker det är helt otroligt begåvat att Kotten nu lärt sig det som alla någon gång lär sig!

2009-05-14 @ 11:37:32

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits