Jag, en vuxen!?

Helt plötsligt är det mycket lättare att gå ut och gå. Det har nog inte så mycket att göra med min kondition, för den tror jag fortfarande är värdelös, utan mer att göra med vårvädret. Att promenera i sol och värme och på torr och lite grusig asfalt är betydligt roligare än att promenera i kyla och snöslask där man måste slaloma sig fram mellan vattenpölarna. När jag och Kotten var ute och gick i förmiddags kom jag på mig med att njuta av det fina vårvädret, och plötligt inser jag att "Oh my god, jag är vuxen nu!". Aldrig tidigare har jag njutit av vårvädret och promenerat på förmiddagen. Bara att jag kallar klockan tio förmiddag och inte morgon är ett tydligt tecken på att mina dagar som ungdom är long gone. Att jag har en knubbig Kotte som ligger i sover i vagnen framför mig är också ett ganska klart tecken på att jag nog är ganska vuxen. Att jag har ett valnötsbröd som ligger och jäser hemma i köket är ju ett lika tydligt tecken som om någon som pratar teckenspråk skulle slå mig i huvudet med ett uttropstecken.

Tack och lov är jag inte supervuxen än. Jag tittar fortfarande hellre på inspelade program av Medium och Project Runway än Nyhetsmorgon. Den på SVT. Jag har en enorm förkärlek för barnsliga saker, typ Barbapapa och Mumin, detta borde väl försvinna om jag var en riktig vuxen, en sån med portfölj? Jag har inte med mig inneskor när jag ska på kalas. Detta måste vara det tydligaste tecknet på att jag ännu inte är helt vuxen. King Lear har alltid inneskor, och kanske inte portfölj, men ett viktigt jobb med kontor och skrivbord. Jag provade att ha med mig inneskor en gång. På ett trettioårskalas, då om någon gång ska man väl kunna vara vuxen. Men det gick liksom inte. Skorna sattes på och togs av ganska snabbt. Jag trivs fortfarande bäst i strumplästen.

Därför har detta blivit min kompass in i vuxenvärlden. Inneskorna. Den dagen jag med glädje tar på mig ett par inneskor så fort jag blir bortbjuden, då vet jag att jag är vuxen på riktigt. Idagsläget vill jag dock hellre ha smågodis än finskor i handväskan, så då kan jag känna mig lugn.

Kommentarer:
Postat av: Evasleva

Haha, det är ju både och det där. Till viss del är det ju sjysst att vara vuxen. Typ att kunna äta godis när man vill och stanna uppe här länge som helst och så. och bäbisar så klart. Det brukar jag påminna mig om ibland :) Men portfölj. Nä!



ett av de säkraste bevisen på vuxenhet är när jag tittar på ungdomar och tänker att det måste vara så jobbigt att gå med skorna uppknutna med hängande skosnören, byxor som håller på att ramla ner osv. eller när man tittar på den hårt sminkade svartrockartjejen och tänker - vad ledsen jag skulle vara om jag var din mamma. Du är säket så söt egetnligen. ;)

Postat av: Nocken

Jag har aldrig riktigt fattat det där med inneskor. Jag skulle inte vilja att någon "klackade" omkring på vårt trägolv och gjorde avtryck för resten av livet i det. Om man har fest i en lokal så är det ju självklart att man behåller skorna på. Jag får flashbacks till 80-talet när föräldrarna hade ngn tillställning och det klapprade i hela huset från de kvinnliga gästerna! Jag får väl hoppas att du aldrig blir vuxen för då får du stå i den klinkersbeklädda hallen när vi har fest och vara panelhöna;-)

2009-03-31 @ 22:07:04
Postat av: mrs Pitepalt

Evasleva - visst finns det trevligheter med att vara vuxen också. Mest trevligheter egentligen. Fast det där om svartrockarna hålle jag nog inte riktigt med om. Men antagligen mest för att jag kan känna igen mig i hur de där tonårstjejerna eftersom jag också var en sån...



Nocken - Tur, då behöver jag aldrig ha med mig inneskor till er. För såna där klinkers vill man ju inte stå på alltför länge, speciellt inte när det är öppet till nock ovanför ;)

2009-04-01 @ 18:42:36
Postat av: Dr. Snuggles

Jaha, då är jag väl vuxen då – gillar ju inneskor. "This is an outfit!"

2009-04-03 @ 19:58:55
Postat av: King Lear

Klart man måste ha inneskor när man är på fest. Det är inte en åldersfråga. Det är en fråga om stil - finklänning + strumpfötter är inte snyggt. Sen får man väl vara snäll mot folks trägolv och inte välja stilettklackar. Har man uppnått min aktningsvärda ålder har man alla sorters klackar i garderoben och kan välja skor efter golv och strunta i modefaktorn. Och det är vuxet - eller närmast övermoget!

2009-04-05 @ 14:45:42

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits