Palten tänker till

Ibland förundras jag över min Palt. Han är väldigt smart och kan tusen saker, i och för sig trista saker som jag inte vill veta (faksit!), typ vad olika politiker heter och var alla länder i hela universum ligger och vad de heter och vilken huvudstad de har. Men så ibland är han ganska fläng.

Jag beklagade mig över att det är så varmt nu och att jag har inte har någonting att ha på mig, så jag måste nog köpa några t-shirts. Palten deklarerade då nöjt att jag kan ju ha några av hans t-shirst. Han hade en jättestor som han hade på sig när han spelade basket på högstadiet...

Eh, Palten... tänk efter nu. Om man redan ser ut som Barbapapa, men kan knappt röra sig utan att bli anfådd och eftersom man inte når ner till sina egna fötter utan att storkna är de enda skor man får ha på sig några enorma utslitna gymnastikskor man hittat i en garderob, vill man då även ha på sig sin mans utslittna t-shirts från högstadiet. De får ju inte ens du ha på dig!

Kotten rockar loss!

Säga vad man vill om Kotten, men små hårda hälar har h*n i alla fall. Helt plötligt har min mage en helt annan form än vad den brukar ha, och sen förändras den igen. Något som får en att känna sig ännu mer som en i Barbafamiljen. Men det är härligt! Aldrig tidigare har jag blivit så sparkad, petad på och stångad, och aldrig tidigare har det varit så trevligt.

Javisst ja, P!

De har kläder från Fem myror på Lindex och Kotten var ju bara tvungen att få två små plagg. image269
Eller små och små, h*n kommer nog inte kunna ha dem på flera månader. Men de var ju så fina.

Sen idag när jag gick igenom lite termer på min religionslektion sa en av mina elever något i stil med halal är här och haram är inte här, alltså det är tillåtet att vara på lektionen och det är förbjudet att inte vara på lektionen. Det lät lite i stil med här är där man är, så jag sa att det lät som något hämtat ur Fem myror. Jag möttes dock inte riktigt av den förståelse och igenkänning jag hoppats på. Istället möttes jag av 20 fågelholkar. Tydligen tittade inte barn på Fem myror för cirka femton år sedan.


Hm...

Ikväll ska vi åka och titta på vår nya lägenhet. Första gånger för mig och tredje för Palten. Jag börjar dock bli lite orolig över hur liten hissen är. Palten är helt övertygad om att vagnen inte kommer rymmas i hissen, men jag som inte har sett den än är fortfarande hoppfull. Om inte annat får väl vagnen stå i cykelförrådet på gården och eller så får chassit stå där och jag får bära in Kotten i liggdel. Men det känns lite bökigt. Undra exakt hur irriterad jag kommer var där någonstans i mitten av oktober när jag bär upp Kotten och liggdel och fjorton kassar från ICA samtidigt som Kotten skriker och är varm och hungrig. Antagligen ganska irriterad.

Rara elever

Idag efter min sista lektion kom tre tjejer i klassen fram till mig. Jag satt vid katedern och fyllde i närvaro och de ställde sig framför katedern som en fnittrig mur. Hjälp, tänkte jag. Nu kommer de skälla på mig eller ifrågasätta nåt betyg eller så. De tittade lite generat på varandra och sen sa den ena "jo, vi tycker ju det är så roligt att du ska ha barn..... så vi bara undrar ....... om du vet vad det blir. Pojke eller flicka?

Rara söta gymnasieelever! Dessa gick i och för sig i trean, så det är ju grädden på moset så att säga, men ändå. Aldrig mer högstadiet! Aldrig mer! Bara gymnasiet. Jag skulle äta många sorters bajs för att slippa jobba på högstadiet.

Vroooom!

I går när Palten hämtade mig i skolan hade han köpt en present11047-268
Bilar såklart, smaskigt!

Millenium V70

Nu har jag kört tre gånger. Hem från skolan igår. Runt på små, smala vägar senare i går kväll och sen till ICA och skolan nu. Det är fortfarande ganska läskigt, och bilen känns fortfarande väldigt stor. Varför var vi tvungna att köpa universums största Volvo? Var inte the Millenium Falc till salu eller?

mrspitepalt - snart i en bil nära dig

Idag är jag mycket nöjd. För jag har nämligen tagit körkort!
11047-267
Jag vet inte om det är så mycket att skryta med när man är 27, men jag gör det i alla fall. Eller gläds åtminstone. Jag har tagit lektioner sen i slutet av januari och nu tio korta (eller ganska långa) lektioner senare har jag äntligen fått körkortet! Nu ska jag bara våga köra själv också. Jag kommer ju inte våga köra med Karotten i bilen, så jag får väl passa på att köra nu när den i och för sig är i bilen, men även i mig. Så jag blir som ett extra skydd.
Ikväll ska vi ut och åka. Vi får väl se hur nervös Palten är, och hur nervös jag är i vår automatstyrda enorma Volvo V70
Tut-tut!

Bara trevligheter

Helgens två kalas var väldigt trevliga, och innehöll väldigt mycket fika, vilket ju också är trevligt. Syskonbarnen verkade bli nöjda över sina presenter, även fast Ålle-bålle blev lite besvärad av att basketbollen blev så dammig när han och Palten gick till parken och provspelade med den. Lilla-orange fick ett pussel som hon la och en klänning där jag hade broderat hennes namn med korsstygn, och Paltens systerdotter fick också ett pussel och en korsstygnsbroderad body. Nu tittar jag på Top Modell och grämer mig över att det är måndag i morgon. Men sånt är ju livet.

Föresten sov jag väldigt bra i helgen. I tältsäng. Så det kanske får bli min sovplats de kommande åtta veckorna. Fast det vekar lite trist. Att inte dela säng med Palten. Jag får se hur det känns i natt.


Vad göra?

Veckans lektioner är avklarade och min buss mot Palten och sen Stockholm går om två timmar och tjugo minuter. Jag skulle kunna ta en tidigare buss och gå lite på stan och glutta. Men jag tror varken min kropp eller min plånbok tycker det är en bra idé. Så därför sitter jag här. Jag borde vara duktig och rätta. Men det vette sjutton om jag orkar. Okej, jag rättar fem arbeten och sen får jag äta lunch. Det är väl ganska duktigt med tanke på att jag är trött och tjock?

Ha-ha-ha den äran!

I helgen ska vi på barnkalas. Två stycken för tre stycken barn som sammanlagt fyller 16 år. Självklart har vi köpt paket, och självklart var jag tvungen att slå in dem. Palten varken vill, kan eller får slå in.
  11047-263 
Paketen med blå snören är till Paltens systerdotter som fyller ett år. Paketen med lila och gröna snören är till Lilla-Orange som fyller fyra. Och Ålle-bålle är stor, stor kille och fyller 11 år. Han ska få en
sån här11047-264 
Den är rund och hård och man studsar den och kastar den genom en metallring som sitter på en hög ställning. Vad tror ni, kommer han kunna gissa vad det är? 

Bra eller anus

Skolfröken har utmanat mig att visa det bästa och det värsta i min lägenhet. Eftersom vi bor i en ganska trist lägenhet och planerar att flytta inom en dryg månad känns det inte som om man orkar lägga ner så mycket tid eller ork på den. Det är bra när (eller kanske snarare om) man orkar städa.
Det bästa i lägenheten just nu är ena hörnet i arbetsrummet. Även kallat Kotte-
hörnet.11047-265
Här ligger kläder, filtar och spjälskydd till Karotten. Så fina! När det känns som om det är långt kvar, eller man är väldigt trött, kan man gå in och klappa lite på någon kläd, och då känns allt lättare. Eller så längtar man bara ännu mer.

Det värsta i lägenheten skulle kunna var resten av lägenheten, men jag väljer att visa det genom att bara visa resten av arbetsrummet.
11047-266 
Jag vet nästan inte vad alla påsar och kartonger innehåller. Men mycket skräp har vi.


 

Aj!

De senaste nätterna har jag vaknat och haft ont i höfterna. Efter att ha bytt sida och möblerat om min knäkudde brukar det dock gå över ganska snabbt och jag kan somna om. Men i natt hände det flera gånger. Jag vaknade, hade ont, bytte sida, möblerade, somnade, jag vaknade, hade ont, bytte sida, möblerade, somnade... Så där fortsatte det hela natten, och när jag vaknade i morse och gick upp hade jag fortfarande ont. Det är inte trevligt! Jag vill inte ha bäckenuppluckring och foglossning och allt vad det heter. Saker i min kropp som vanligtvis sitter fast och ihop, ska inte luckras upp eller lossna. Det verkar läskigt. Vi får väl se hur det går i natt. Om inte annat får jag använda Palten som knäkudde. Jag tror min är för liten.

Nytt hem

Palten och jag har skaffat ny lägenhet. Vi har alltså inte flyttat in i den än, men vi har hittat en som vi får hyra. Detta tyckte vi var ganska trevligt, eftersom vi sagt upp den vi bor i nu. Med utflyttningsdatum bara fem dagar innan Karotten beräknas ploppa ut, började det kännas lite svettigt. Men så hittade vi en tillslut. Den ligger centralt så jag har nära till affärer och fik och Palten har nära till tågstationen som ska föra honom till jobbet, och det bäst av allt är att den ligger betydligt närmare släkt och vänner. Vi ar enbart nöjda. Fram tills idag...

Idag blev jag o-nöjd och Palten blev supernöjd. Han upptäckte nämligen att stället vi ska bo på är omgivet av gamla slott, gårdar, runstenar och annat historiskt skit. Hans ögon lyste upp när han berättade om hur roligt vi skulle ha det alla tre; han, Karotten och jag i vår bil, åkandes runt mellan fornlämningar och gamla vikingagravar. Jag däremot började kallsvettas. Jag såg framför mig hur vi spenderar hela Karottens första levnadsår i bilen på väg till olika stenar som snubbar vid namn Ulvgrynvald och Bjornvargyr reste över sina fäder och bröder och möder och gud vet allt.

Karotten kommer gråta, jag kommer gråta och Palten... Palten kommer vara lycklig!

Hemmahelg

Palten och jag har hemmahelg. Det innebär att man måste syselsätta sig med saker för att inte bli tokig.

Detta har vi hunnit med:
*äta tacos
*titta på
Hairspray
*äta jordgubbar doppade i vit choklad
*snyta oss och tävla i vem som är mest förkyld
*titta på Talang 2008 (genom fingrarna och sedan springa ut ur rummet när det blir för pinsamt, dvs. varannan sekund)
*snyta oss lite till
*gå och lägga oss tidigt
*få sova hur länge som helst och vakna halv åtta
*åka till ett köpcentrum
*hämta ut en poänglös babybox från Babyproffsen
*köpa tre stycken födelsedagspresenter till tre stycken syskonbarn
*pusta och stånka över att vi är så förkylda (när jag skriver vi menar jag Palten. Hallå, han har ju faktiskt en man cold! De är inte att leka med!)
*Köpa en amningsbh som jag antagligen inte kommer kunna ha när Karotten väl är ute och mina tuttar har blivit enorma
*Köpa en superstor glass
*Bli mätt på glassen efter att bara halva är uppäten
*Äta upp glassen eftersom den ju inte var slut
*Bli otroligt mätt
*Bli lite godissugen när vi är på ICA tio minuter senare
*Handla mat för 700 kronor
*Pusta och stånka över att maten är så dyr
*Förundras över exakt hur mycket pensionär man är och sen köpa en påse bridgeblandning
*Komma hem och titta på 1408 på dvd (när jag skriver titta menar jag självklart titta på halva och blunda mig igenom resten)
*Brodera korsstygn på en födelsedagspresent och fundera över hur jobbigt Karotten kommer tycka det är att alltid få hemmapysslade pryttlar
*Sova i soffan eftersom vi (läs Palten) är så sjuka och trötta
*Bli uttråkad
*Sätta sig framför datorn

Allt det har vi hunnit med i helgen, och nu är klockan sju en lördag och det är massor av helg kvar. Fast i morgon är det söndag och den kommer försvinna till tvätt och ångest. Så egentligen är det inte så många timmar kvar. Snart är det måndag igen. Suck!

Nu måste Palten sitta vid datorn, så jag får väl göra något annat. Han har ju faktiskt en man cold, hallå!

Jag hoppas att ingen på fullaste allvar tror att jag köpte bridgeblandning. Jag skojade bara. Jag är ju inte galen!

Saker man hör en vårdag på väg hem från ICA

Idag när jag gick hem från affären var det varmt och soligt. På det lilla torget som finns utanför ICA sålde en farbror frukt och grönsaker. Alla man mötte såg glada ut och det kändes som vår. Jag hade jackan uppknäppt, dels för att det var varmt och skönt och dels för att den inte vill knäppas längre. När jag var nästan hemma mötte jag ett par. En man och en kvinna, hon var någonstans runt övre medelålder och han kan ha varit mellan 30 och 40, jag tittade inte så noga. När de gått förbi mig ungefär en meter hör jag hur mannen säger, ganska högt, "ho' va stor som än ballång"!

Jag tror/hoppas att mannen var förståndshandikappad.

Land vs. stad

Jag och fru Bratwurst pratade i telefon igår. Samtalet med varandra varvades med samtal med våra karlar som blev tillsagda att bre korvsmörgåsar och köpa godis till oss.

Dessutom hann vi jämföra erfaranheter vad gäller föräldragrupp. Vi gick här i vår lilla håla och Bratwurstarna gick i sin fina förort. Vi satt och skruvade på oss lite nervöst och "suga upp rumpan i stolen"-aktigt i en och en halv timme medan vi lyssnade på vår barnmorska som inte sa något vettigt/skrattade nervöst och Bratwurstarna var hur nöjda som helst medan de pratade om avslappning, amning och hur pappan kunde hjälpa till under förlossningen. Vi satt och tittade på min ledsna vattenflaska medan de andra fikade sin medhavda fika och Bratwurstarna fick knäckemackor med ost och gurka och i ett hörn stod en liten, liten vätte och gjorde cappucino och caffè latte till alla som var sugna.

Ännu en gång märker man skillnaden mellan land och stad. Ännu en gång inser jag varför jag inte vill bo på landet.

Karottens kärra

11047-262 
Så här ser den ut, vår vackra vagn.
Fin va?

Veckan som gått

Tillslut är jag tillbaka. Påsklovet har varit bloggfritt, eller bloggbrist eller hur man nu vill se det, och sen när jag väl var tillbaka funkade inte bloggen. Men så äntligen idag fungerar det.

Påsklovet var härligt. Lat och ledig är alltid bra. Vi hann dock med mycket, besökte tre stycken systrar, sju stycken syskonbarn och två stycken kompisar. Eller kanske två och en halv eftersom de också har kotte i magen. Vi har även varit på profylaxkurs och andats och nypts, suttit i ring och pratat om våra målbilder och nyckelord och ätit minkola. Jag åt mintkola och Palten nöp mig. Det kändes dock bra. Kanske inte just att bli nypt, men att gå kursen. Det känns som om man kan försöka förbereda sig inför förlossningen. Sen om det hjälper vet vi väl inte förrän efteråt, men det botar nog lite av oron de här dryga åtta veckorna som är kvar. Eller sex eller tio...

Vi har också hämtat vagnen och babyskyddet. Så fina! Nu står vagnen uppställd i vardagsrummet med skötväskan på, igår satt jag och höll i den genom hela Grey´s anatomy. Som en jättestor snuttefilt. Härligt! Bild på skönheten kommer inom kort. Eftersom Palten är så nojig över att någon ska läsa bloggen och mörda/anfalla/råna/känna igen oss kan jag inte visa bild på honom när han höll på att skruva ihop vagnen. Men om ni tänker er en femåring på julafton som fått en frän radiostyrd bil. Fast med skäggstubb. 


hits