Snurr snurr!

Idag har jag gjort av med pengar. Jag har haft största spenderar byxorna på och snurrat på mina tjocka guldringar. Snurr snurr! (Allså som ett bergatroll...) Jag har äntligen köpt vackra saker från Cult Design, Retro-serien. I löööv it! De är så mycket 50-tal, och som ni alla vet så rockar ju 50-talet!
När jag sen hoppade hoppsasteg hemåt med min lilla påse (eller i själva verket gick jag med försiktiga steg och ett fast grep om påsen så jag inte skulle tappa den och ha sönder mina vackra nyköpta saker för 345 kronor) kom jag på att jag skulle gå in och boka en tid hos en frisör i närheten av King Lerar. Det visade sig att de hade en tid just och helt plötsligt var jag nyklippt. Så skönt så skönt. Frisören lurade även på mig ett svindyrt shampo som tydligen ska hjälpa mot min kli-iga hårbotten. Vi får väl se om den funkar så bra som hon lovade...
Nu sitter jag i alla fall här och känner mig lite fattigare, lite korthårigare och tre snygga 50-tals ljuslyktor rikare. Najs!

Santas little helper

*39 julkort från mig och Palten - check!
*45 julkort från Barbasyster & co - check! (Är det tillräckligt många Barbasyster?)
*Lussebulledoft från Seven Eleven när jag gick hem -  check!
*Hämta julprytlar hos Paltens moster på fredag - check!
*Längar efter julen - check!


Nu ska jag titta på OC och hoppas att jag inte börjar gråta. I måndags grät jag till Cityakuten och igår grät jag till Greys Anatomy. Regeln kanske är att man bara gråter till sjukhusserier. Men men, om sex minuter får jag se...


mrspitepalt hjärta sushi

Sitter nu och njuter av en av de bästa sakerna (de andra är King Lear, hennes stolliga ungar, hennes mat och hennes hem som jag får bo och sprida ut mitt skräp i gratis) med att spendera veckorna i Stockholm. Sushi! Å alldeles runt knuten. Är man hos Palten i hans håla kan man vara glad om man får tag i en varmkorv på en fredagkväll.
Sushi är det smaskigaste som finns! Så det så!
Dessutom har jag varit på stan i dag. Å som vanligt när man har pengar och verkligen behöver en kläd så hittar man inget. Fast jag köpte en verktygslåda på Clas Ohlssons som jag ska pimpa och förvara allt mitt stämpel-pyssel i!
I lööv pyssel och I löööv små förvaringar!
Här ska organiseras och smaskas rå fisk.

Choklad-dilemma

King Lear och jag började diskutera Alladinchoklad och alla snuskiga bitar som alltid blir kvar. Självklart romrussin. Men King Lear började även svamla om en körsbär i choklad, å då undrar jag bara, finns den kvar fortfarande? Jag minns den då inte. Självklart har man väl aldrig frivilligt ätit nån av de där snuskbitarna, men i nåt svagt ögonblick eller nån gång när man var yngre kanske man ovetande stoppade en sån bit i munnen och fick sen springa till papperskorgen för att spota fjorton gånger medans man hade romrussin-sörja rinnand över hela hakan. Så detta är alltså ett rop på hjälp från en undrande mrspitepalt; finns snusk i choklad, eller nej förlåt jag menar ju körsbär i choklad, kvar i asken?

När jag var liten åt jag allt den som var som en virvel, noisette kanske den hette.  Å sjävklart trillingnöt. Nu gillar jag nog den nya med kaffesmak bäst, fast trillingnöten är ju en klassiker.

Så länge det inte är sprit i så är jag glad.


Jag är Nasse

Idag när jag slutat jobbet hämtade jag Blonda My från hennes skola. När vi efter mycket fingervirkande och skosnöreknytande väl kom hem var lägenheten mörk och tom. King Lear och hennes familj bor i en stor etagevåning. Den är väldigt fin, och VÄLDIGT stor! Speciellt om man kommer hem ensam med en mörkrädd sexåring. Speciellt inte om man själv är ännu mörkräddare. När vi sen står där och fumlar med tummvantar och täckjackar hör jag tydliga ljud från den kolsvarta övervåningen. Nånting låter på övervåningen. Jag känner hur hjärtat stannar i bröskorgen och magen smiter ner till tårna. Jag försöker dock se ut som vanligt så inte Blonda My ska bli jätterädd och börja gråta. Men halvskakig röst säger jag att det är ingenting, när hon undrar vad jag tittar på. Att jag i själva verket väntar på att en mördare ska kliva ner från övervåningen säger jag ingenting om. Tillslut knäpper det till i dörren och en massa reklam och grattistidningar trillar in i postfacket. Jag inser då, med viss lättnad, att det ju självklart var posten som trillade in även i dörren på övervåningen. Så skönt!
Eller....
Eftersom jag är harigare än Nasse i Nalle Puh, är jag fortfarande skiträdd och låtsas nu även för mig själv tro att det ju apselut inte är någon på övervåningen. Blonda My har inte märkt någonting och jag säger att jag bara ska gå upp och ta en smörgås. Hon törs inte vara själv på övervåningen och följer efter mig upp. Jag försöker dölja att jag har en superstor tygsax i ett fast grepp i högra handen. Jag går med skakiga knän upp för trappan samtidigt som jag byter grepp om saxen med min svettiga hand. I tystnad går jag runt på övervåningen och tänder varenda lampa och tittar bakom varje dörr, gardin och fåtölj. Även under soffan och i badrumstaket slänger jag ett extra öga. Men allt är tomt. Ingen farlig mördare eller aggressiv inbrotttjuv. Härligt!

Så frågan jag ställer mig är; varför sitter jag här och har fortfarande hjärtklappning, sticker ut huvudet i hallen för att kolla upp mot trappen en gång i minuten och längtar efter King Lear?


Runda bebisar och pysselkärlek

Idag har jag tagit hand om Paltens systers runda, rara dotter medans hennes föräldrar och Palten har städat och flyttat. Jag drog helt klart vinstlotten. Den lilla runda sov i vagnen medans jag gick till pysselbutik. Där inhandlade jag tre vackra papper, två embossingpulver (ett ljusrosa - i löööööv it!) och en julklapp till Benny. I lööv pyssel. Pyssel är min drog, det är min herre och jag är dess slav... eller nåt.
Därefter gick jag och den lilla runda hem. Palten hade tvättat fönster och hans syster hade rensat avlopp. Systerns karl hade burit lådor.
Jag drog ju helt klart vinstlotten! 

You go, Palten!

Palten är full.
När han blir full blir han väldigt mycket mer norrländsk än han är i nyktert tillstånd. Dialekten, som i vanliga fall nästan är obefintlig, blir bred och utpräglad och åsikterna blir även de förstärkta.
Just nu sitter han på övervåningen med King Lear, hennes man och fyra av deras innerstadsvänner och diskuterar rovdjur, järnmalm och olika viktiga orätter som norrland råkat ut för. Palten är väldigt engagerad, pratar med hög röst och gestikulerar ofta.
Jag har dragit mig tillbaka till nedervåningen och funderar nu på ifall jag kan smyga i säng, även fast innerstadsmänniskornas nioåriga barn är vakna. Jag är trött!

AAaaaaarrrrrggghhhhh!

Jag älskar min Palt.
Men ibland är han jävligt irriterande.
Faktiskt!

Dumma Sue-Ellen!

Lilla-orange kom precis rusande endast införd en prickig pyjamaströja och met ett litet svart marsvin i famnen. Hon var mycket arg. Hon dumpade över marsvinen i min famn och morrade: "Dumma Sue-Ellen (marsvinet alltså) jag är jättearg på dig nu!" Sue-Ellen hade tydligen varit lite kissnödig, och ja... ni förstår kanske.
Just nu ligger Lilla-oranges prickiga tröja kastad på golvet och Lilla-Orange står i garderoben och väljer nya kläder. Hon är fortfarande arg

Direkt från verkligheten

Hört vid Barbasysters köksbord:
Blonda My: "Lilla-orange, jag tycker du är en stor och duktig flicka. Om du inte vill följa med till parken i morgon... " (Lutar sig fram över bordet och ser bestämd ut) "Vill du följa med till parken i morgon?"
Lilla-orange nickar.
Blonda My, nickar förståndigt:  "tänkte väl det." Reser sig från bordet och tar ett steg bakåt, nickar: "ja, men då ses vi i morgon då." Tar några steg utifrån köket "Godnatt lilla Lilla-orange!"

Som vid ett arbetsmöte. Två kostymnissar som bokar ett lunchmöte, mycket roligt

Fredagsmys för mrspitepalt

Hur kan man bättre spendera en fredag än med Barbasyster, tusen barn och marsvin plus en drogad gammal labrador, julkortspyssel, snask och julmust.
I lööööv fredagar!

I hate arbetsförmedlningen

Sitter här och samlar ork för att gå iväg till arbetsförmedlingen och lämna in lite examensbevis och annat tjafs. Tyvär är alla som jobbar på arbetsförmedlingen sura kärringar, oavsett ålder eller kön, så jag ser inte fram emot besöket. Säkert får jag den där beninga med diadem igen. Det är min apseluta hat!

Bra regler!

Efter att mitt bästa program Veronica Mars slutade (mycket bra avsnitt!) slog jag över till Söderlund & Bie. Det är ganska sött och trevligt, men lite väl käckt ibland. Men hon var i alla fall på besök hos en familj där barnen hade vissa regler de skulle följa. De två stora barnen hade typ "plocka undan mitt playstation när jag spelat klart" och "ta på min mina kläder på morgonen". Den minsta tjejen som kanske var tre år hade två regler, "inte peta mig i rumpan och inte säga fula ord" Roligt!

Harry, I lööööööv you!

Åh, äntligen har jag kunnat titta på trailern, å jag älskar den.
Den verkar så spännande och bra!
Okej, frissen kanske inte är den coolaste, men när det gäller Harry är allt förlåtet. 
Å det var definitivt den häftigaste affischen nånsin!

Tomtarnas återkomst

They are back!11047-115Å de är sååååå smaskiga.


Darn it!

*Spoilervarning* För er som tittar på OC. Men jag antar att inga av mina elever läser denna blogg, så det kanske är lugnt... För jag måste ju vara den enda 25-åringen som följer serien, eller?

Nyss råkade jag snubblade in på the OCs hemsida. Av en slump (eh, ja... eller nåt) så bara råkade jag kolla vad som händer i serien nu, i USA och då bara liksom avslöjade sig hela alltihopa och jag vet precis vad som kommer hända, å de är ju inte bra.
Varför är man så dum, fortfarande? Det är som när man är liten och vet att det står oinslagna julklappar i garderoben mittemot toaletten på övervåningen (varför ställde hon dem där? Ville hon att jag skulle se dem?) men går en stund och funderar och sen tittar man och oh! En My little pony-drottning! WOW! Vilken vacker! Men... nu vet jag ju vad jag ska få, buhu buhu.
Sen när julafton kommer satt man där och klämde och sa "jag kanske börjar med det här paketet för det tror jag är en My little pony-drottning. Alltså, det känns som en sån..."
Precis så kommer det bli nu. Jag kommer sitta där om X antal onsdagar och låtsas inte veta. "Jag tror X kommer dö... det känns så"

Dagens checklista

Idag har jag hunnit med detta:
*
check inhandlad och sedd, åtminstone halva.
*check inhandlad och blädrad i
*check hackad och uppäten, dock med grekisk youghurt och inte grädde Självklart hade vi inte heller torkade fikon i vår, eftersom vi varken är pensionärer eller galna!
*check julkort klippta, men ej färdiga
*check pratade med i mobil, ett antal gånger

Suger fett!

Okej, tonåringar är ju odrägliga, det är inget nytt. Men man blir ändå ständigt förvånad och tänker tillbaka på sin egen tonår med förskräckelse "vad man verkligen så här hemsk" (självklart var man det men det tänker jag blunda för)
Hur kan alla tonåringar vara så självupptagna? De tror verkligen att jorden snurrar i en liten axel runt dem och deras viktiga, spännande liv. De tror att de upplever sånt som ingen upplevt innan dem, eller att de är före alla äldre människor i allt, både teknik och mode. De glömmer lägligt bort att deras dyra mp3-spelare och skitfulla Gåååååååsjackor är betalda av deras stackars hårt arbetande föräldrar som ju faktiskt är - ja just det, äldre än dem!
En  av mina odräglig elever (som alltid går med uppknäpt skjorta och har hår på bröstet - blä!) satt på lektionen i dag då plötsligt hans mobil lät. Vi har en policy på skolan att man inte får ha mobiler med sig på lektionera. När jag påpekade det kom han med en rad snurriga bortförklaringar varav den bästa var att han hade en så teknisk och modern mobil så den satte faktiskt på sig själv och lät så där när man tryckte in fel pinkod. Han sa teknisk och modern som om han trodde att jag ringde på en mobil i storlek portfölj med en tilhörande lur med sladd. Jag bet mig i tungan och lät bli att skrika att jag minsanna hade mobil när han visade snoppen för folk på lekis, och sa att jag inte tyckte mobilen lät speciellt modern och den bara satte på sig själv lite hipp som happ. Han grymtade lite och fällde upp sin luva (idag hade han faktiskt luvtröja med uppdraget ner till bröstkorgen och inget under, blä blä blä!)
Tonåringar suger!

Listdags igen

Jag har...
(x)
snott den här listan
(x) varit full
( ) fått sparken
( ) bott utomlands
( ) varit i knytnävsslagsmål
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
(x) blivit arresterad
(x) tatuerat mig
( ) försökt köra ifrån polisen
(x) hånglat med en främling
( ) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
( ) varit kär i en lärare
(x) skolkat
(x) piercat mig
(x) legat med en medarbetare
(x) haft one night stand
( ) avfyrat ett vapen
(x) sett någon dö
(x) flugit
(x) spytt i en bar (men faktiskt, faktiskt på grund av vinterkräksjuka)
(x) ätit sushi
(½x ) åkt snowboard (jag åkte en halv dag. Eller åkte och åkte... man ska väl landa på tuttarna, eller?)
(x) somnat i skolan eller på jobbet
( ) använt ett falskt id
(x) tittat på en solnedgång
( ) varit med om en jordbävning
(x) rört en orm (dock på Skansen. Jag är väl inte tokig heller)
( ) sovit under stjärnorna
( ) kört av vägen
(x) ifrågasatt mitt hjärta
( ) varit besatt av post-it lappar
(x) varit vilse
(x) simmat i havet
(x) sjungit karaoke
(x) betalat för mat med bara mynt
( ) fyllt på olja i bilen
(x) gjort upp eld på en strand
( ) förstört en fest
(x) åkt rullskridskor
(x) varit förlovad
( ) hoppat från en bro
(x) stannat uppe hela natten
( ) någon gång inte duschat på en vecka
( ) legat på sjukhus
( ) brutit ett ben
(x) skrattat så mycket att jag gråtit
(x) fuskat på ett prov
( ) haft en Britney Spears-skiva
( ) dansat på ett bord
( ) kört för fort
( ) varit alldeles för snäll
( ) fjällvandrat
(x) badat naken
( ) haft sex på en badstrand
( ) blivit utslängd från krogen ( inte ens blivit insläppt, check!)
( ) hoppat fallskärm

Pysselshopping

Jag och King Lear har varit på stan. Vi har shoppat små, små tomtar att stoppa i små, små paket. Dessutom var vi i en superfin pappersaffär i Gamla Stan. De småsura tonårsbrudarna som jobbade där förtjänade så lite att jobba där. De borde jobba på cafe´och bli utskällda av vresiga kärringar och snåla gubbar. Men det gjorde de inte, de jobbade på pappers å pysselbutik, de små uslingarna. King Lear köpte i alla fall ett embossingpulver "Japanese newyear" eller nåt.
Därefter gick vi till Panduro där jag köpte ett set med tre små tomtar för 29 kronor och en liten pensel. King Lear tog fram stora innerstadsplånboken och shoppade loss för 270 kronor. I och för sig mest julklappar, men ändå...

Nä, nu!

Okej, nu dör jag på riktigt!
Trailern till nya Harry Potter-filmen har kommit ut på nätet, men King Lears dator är ju så gammal och dålig så man nästan måste starta den med fjärrkontroll med kontakt. Därför kan jag inte se trailern. Jag gåter!
Barbasyster, om det inte går att se den på din dator på fredag, då vet jag inte vad jag tar mig till! 

Have he just meet me?!

I fredags när Palten hämtade upp mig på stationen regnade det. Jag satte mig i bilen och morrade över mitt vackra paraply som tyvär gått sönder. Jag köpte det själv för dyra pengar (200 är ganska mycket för ett paraply tycker jag) och jag har faktiskt använt det ganska mycket. Det är litet och praktiskt men inte sockersött, utan det har coola hundar med coola halsband och coola ben. Dessutom känner man sig väldigt vuxen när man plockar fram sitt lilla paraply ur handväskan.
Men nu har det i alla fall gått sönder, och det beklagade jag mig över inför min Palt hela vägen hem (ca två minuter). När vi sen klev ur bilen fällde Palten kommentaren som fick mig att ifrågasätta honom och hela vårt förhållande "jaha, då vet man ju vad du ska få i julklapp då!" "Vaddå?" undrade jag med hälften nyfikenhet och hälften skräck, då jag känner mig Palt ganska väl och vet att han ibland får lite hjärnsläpp. "Ett paraply!" sa han lyckligt!
Å då undrar jag bara - have he just meet me?
Hur i hela friden kan någon person som känner mig tro att jag vill ha en praktiskt present i julklapp, födelsedagspresent eller morgongåva? Va?
Paraply, pfh!

Varde ljus

I lööv hösten!11047-108 Lite regnbågsfärgade ljus piggar alltid upp en stökig lägenhet, (Ikea kan man lita på) Dessutom, perstorpsbordet vi fick av King Lear och hennes gäng. Plus nåt som jag tror är Paltens lillfinger och arm i bakgrunden.  

Måndag hela veckan

Hör upp gott folk, 24 skoldagar kvar, endast 24 skoldagar kvar! Hurra, hurra, hurra!
Varför känns alltid måndagar så långa och trista? Eller rättare sagt, varför känns alltid måndagmornar så hopplösa och deprimerande? Det känns som att det är ett helt år kvar till helgen, allt är mulenhet (om det nu finns ett sånt ord) och blöta löv och det känns som att man aldrig, aldrig ska vara glad igen.
Sen kommer tisdagen och man känner sig fortfarande lite lätt deppig. Man tänker "men guuuuud va långt det är till helgen, det är inte lätt att vara mig, tur i alla fall att det inte är måndag"
Efter det kommer onsdagen och man börjar gå med lite mer stuns i stegen. Tiden verkar gå lite snabbare och ännu fler tonåringar är sjuka från lektionerna.
Torsdag är ju nästan slutet av veckan, men början av dagen känns alltid lite tung. Man tänker "åh, vilken lång dag, kan det inte bli eftermiddag snart. Men i morgon är det fredag, härligt! Undra vad vi ska äta till middag?"
När fredagen kommer har all hjärnkapacitet stängts av "man tänker "Avouho!!!! Rödvin och en dålig dvd, I löööööv it!"
Lördagen spenderas förhoppningsvis inte bakfull, men känner att man har ork och glädje att ta sig för vad som helst. Kanske städar man ur en garderob eller går en sväng på stan. Det känns som att världen ler mot en.
Söndagen börjar bra, förhoppningsvis en lång frukost och inte allt för mycket jobb. Men sen, ju närmare kvällen det lider, desto värre blir det. Man känner att ångesten kommer krypande, och plötsligt slås man av insikten - i morgon är det måndag igen!

En upptagen mrspitepalt

Idag har jag haft en heldag. Först jobb, jobb, jobb med en massa elever av varierande trevlighets- och irritationsgrad. Sen tunelbana till söder, promenera långt till världens bästa pysselbutik. Full med stämplar, skimrande embossingpulver och jättestora Quick Kutz-apparater. Där gick jag runt och dreglade, pillade, vände och vred i en halvtimme, köpte ett rosa papper (testkort nr 20, bröllopsinbjudan) och en julstämpel med pepparkakshus och snögubbar. Därefter stressade jag runt lite omkring Mariatorget (inte mina områden direkt) innan jag träffade min kompis Shrill och tog en fika. Två timmas skvaller och snatter och en smaskig latte senare sitter jag nu här och känner mig nöjd över att äntligen ha fått se ett avsnitt av Veronica Mars. Nu ska jag gå upp på övervåningen och äta efterätt. Min enorma barbabak behöver gödas lite till....

Mrspitepalts ordlista

Min kära pyssel- och bloggvän i etern, eller ja, på nätet, undrade varför alla hade så knasiga namn. JAg kände mig då genast tvungen att skriva en liten förklaring. Så här ligger det till:
*Orsaken till Barbasysters namn är genetiskt, även om jag tycker det är lite orättvist att båda mina storesystrarna mer ser ut som barbabarn, medans jag ser ut som Barbamamma, eller på en dålig dag, Barbapappa.
*King Lear är ett taget namn. Hon har själv utnämnt sig till kung för 11 år sedan och det får hon nu leva med resten av livet.
*Palten, han är ju norrlänning och Pitebo, så det faller inte riktigt på mitt fat att förklara allt det där, det har ju du som äkta Pitebo mycket bättre koll på.
*Det lilla barnet, menade du lilla-orange (liten, ilsk och rödhårig) eller Blonda-My (lite större, ilsk och blond).
*Å vad gäller Propellerkepsen... tyvär har vi inte funnit någon egen keps åt honom, men han borde ha haft en den dagen han glad i hågen skuttade iväg på bio (Alien vs. Predator) och vi retades med honom för att han var så hjärtans glad. Han borde ha haft en stor regnbågsklubba och propellerkeps, så glad var han. Därav namnet.

När jag blir rik och berömd

Nu när jag vickar extra och jobbar till klockan tusen varje dag, försöker jag tänka på alla pengar jag kommer tjäna (jag brukar också förtränga Palten och hans önskan om att vi ska lägga undan pengar till än det ena än det andra). Med alla dessa pengar jag kommer tjäna har jag bestämt mig att jag ska köpa nåt fint. En life-size My little pony kanske, eller en bungalow...
Eller nja, realistiskt sätt så kanske den här 11047-118eller kanske till och med den här vackra11047-116eller näe, den här, det är nog min favorit 11047-117Fina, va?

Jag har stjäl-lånat bilderna från Megastore


Julbloggen

Å, titta vad jag hittade, en blogg helt ägnad julen! Härligt

Juleskum

Jag stötte på några gamla bekanta på ICA. 11047-115 Först blev jag glad över att se dem, men snart, alltför snart, hade min glädje bytts mot illamående. Hur kunde de? Vi som alltid varit så goda vänner, å så gör de så här. Jag tänker inte kännas vid dem något mer.
Eller alltså jag har ju en halv påse kvar i väskan, och så fort mitt illamående lagt sig tänker jag äta upp dem också.

Jag vill bo - i ett hem - annars får jag slem...

... i halsen alltså. Ja ja, det var inget kanon rim. Men det andra jag kom på var en lem. Å, det vill jag verkligen inte ha.
Jag är less på det här nu!
Barbasyster har satt upp julgardiner i sitt köksfönster. Sitt köksfönster i sitt hus. Julgardiner som hon själv sytt på sin syjunta som hon har med sina damer. Jag vill också ha julgardiner och eget hus med köksfönster och damer. Jag har en tältsäng hos King  Lear och en Palt i en etta på 38 kvadratmeter. Jag vill ha ett hem!
Ett hem med julpynt och glöggdoft och damer. Eller i alla fall ibland skulle det vara damer. När man hade syjunta eller fika eller kalas.

Föresten Barbasyster, VACKERT! Du är så duktig!

Men de där julkorten.... hur ser de ut egentligen? Har marsvinsbebisarna fått posera nakna med tomteluvor på ett fårskinn, eller?


Näe, det var inte trevligt

eller tlevligt, som lilla-orange skulle ha sagt.
Jag har suttit i trettio minuter och nördbloggat och länkat till både ditten och datten. Å vad händer?
King Lears dator bryter ihop.
Jag är nöjd, icke!
Gooo natt!

Hey raring...

Nyss skrev jag ett inlägg till min bloggbästis som outade sig själv i bloggen. (Alltså hon la upp en bild på sig själv, hon klev inte ur ur någon garderob.) Av någon anledning började jag inlägget med raring. Jag tror nog aldrig att jag skrivit raring förrut och blev själv lite ställd. Men sen kom jag att tänka på en jätterolig film med Tom Hanks, Splash. I den låtsas Tom Hanks och John Candy vid ett tillfälle vara svenska forskare, och John Candy säger den bästa repliken någonsin; "Hey raring, jag har en tolvtums penis"
Mycket roligt!
Jag tror definitivt att jag ska börja säga raring oftare.

I väntan på vaddå?

I morgon börjar veckan igen. Måndag. Fy!
30 skoldagar kvar.
Jag är ganska trött på att leva ett sånt här icke-liv. Jag lever inte dagarna, jag genomlever dem.
Jag vill ha ett jobb jag trivs med, ett hem jag trivs i och min Palt som jag trivs med.
Jag vill ha det, och jag vill ha det NU!

Dagen efter, för Palten

Gårdagen gick i alkoholens tecken. Först var jag bakis och skakis ända till klockan tre. Sen åkte vi på parmiddag i Förorten till Paltens kompis och hans trevliga flickvän. Det blev god mat och vin (för alla utom mig, jag drack mineralvatten) Palten drack mitt vin också, och wiskey och mer vin och lite mer vin. När vi skulle åka hem var han mycket nöjd och pratade väldigt högt. 
Väl inne i stan skulle vi leta reda på en öppen korvmojj, eftersom Palten helt plötsligt blev väldigt hungrig. Utanför mojjen tyckte Palten sedan att det var en bra idé att sjunga lite. "Finns det nån som kan, som en riktig man, dricka öl och åka hoj" Dessutom dansade han den speciella Kenneth and the Knutters-dansen; upp med ena benet och klappa under det. När jag gapskrattande förklarade att jag inte riktigt hade någon koll på varken musiken eller dansen berättade han för mig att jag hade fått fel kulturell-uppfostran av mina föräldrar. Det var "för mycket
Tage och eh.... Tage, och för lite Kenneth and the Knutters".
Som tur var filmade jag allt med min mobil. 
Moahaha! 


Dagen efter

Betongkeps och ångest.
Smärta, ditt namn är bakfylla

Finaste Palten!

Var på stan idag med resten av Stockholms befolkning. Ska på fest ikväll och eftersom jag helt plötsligt inte äger ett enda plagg var jag tvungen att gå ut och köpa nåt. Faktiskt tror jag dock att den svarta skjortan (puffärm, härligt!) jag köpte kommer användas igen till skillnad från många andra festplagg som inhandlats i sista minut. Dock upptäckte jag att jag glömt mitt pass hemma och eftersom mitt legg gick ut i våras och jag fortfarande är hoppfull omatt jag nån gång ska växa upp och ta det förbannade körkortet har jag inte skaffat nåt nytt legg. Sist jag var på systemet med det ogiltiga legget fick jag knappt handla. Så nu vågade jag inte ställa mig i tusen-meters-kön, ifall jag skulle få nobben där framme. Tänk om de andra i kön hade trott att jag var en fjårtis som försökte köpa ut med nån annans leg. Pinsamt!
Därför står nu Palten på ett system i centrala Stockholm och svettas och är antagligen skitförbannad. Min kära Palt gillar; vildmark och norrland och tanken på att den närmaste grannen är en lång skotertur bort.... Eller nästan i alla fall. Han gillar däremot inte; folksamlingar, mycket folk och många människor i en klunga. Därför tror jag inte han är så lycklig just nu.
Men som tur är, är han min bästaste Palt så han köper mig en flaska vin.
I löööööv you, Palten!

Vattenskalle, jättehjärna

Snubblade in på den här sidan, å fick se en bild på11047-114nämen det är ju jag! Eller åtminstone känns det så med min dunderförkylning. Allt rinner när det inte borde rinna, eller så blir det täppt, så man får gå omkring och enborres-andas tills man får huvudvärk. Dessutom har jag ont i örat. Hösten och dess förkylningar är här nu. I morgon är det jag som köper en mössa.
Om någon nu passar mitt jäkla Alfonshuvud.

Jag är så avundsjuk!

Jag har två apseluta drömjobb.
Det första drömjobbet önskar jag lite ska bli sant en dag så det vill jag inte riktigt berätta om. Men det andra... det andra är inte en verklig önskan utan en dröm, eller fantasi snarare.
Tänk att få vara
Joanne Rowling.
Tänk att få sitta åtta timmar om dagen och hitta på om Harry Potter. Tänk att vakna på morgonen. Skicka iväg barnen till skola och dagis, mannen till sitt jobb på sjukhuset (jag är inte fanatisk, det är inte så att jag ligger utanför hennes hus med en kikare och en kartong munkar, jag råkar bara veta litegrann om hennes liv) och sedan få sätta sig ner och skapa Harrys värld. Hitta på alla knasiga namn, vidriga skurkar och braiga kärleksaffärer och trick. Tänk att få göra allt det och sen bli en av världens rikaste människor på kuppen.
Jag är så avundsjuk!

Rara elever också.

Idag var en bra dag. Jag såg inte en enda av de dumma monstren, å mina elever var rara. Förutom de som alltid är pissråttor, men de är ganska harmlösa pissråttor. Blonda med tandställning. De flesta är dock rara. En pojkelev i nian som alltid stannar kvar efter lektionen erbjöd mig en kram om han fick sitta kvar och skriva i datasalen. Jag tackade artigt nej. Nu har jag tagit min snoriga näsa och mitt värkande öra (och det ovärkande också, såklart) och åkt hem. På vägen hämtade jag upp två stycken blonda syskonbarn och nu vankas det smörgås och Ice Age 2.
Härligt med torsdag!

Även fast det inte är Veronika Mars ikväll. Jävla hockey-jävel!

Apselut årets etta på önskelistan

Systerdotter näst yngst, även känd under namnet Blonda My på grund av sina ökända raseriutrbrott, fyller 6 år idag. Stor dag som började med sång och paket. Blonda My hade i och för sig redan hunnit gå på toa i fem minuter, men sen gick hon och la sig i igen och väntade på att bli väckt. Därefter öppnades det paket. Det bästa paketet enligt henne, storebroder och mig var ett sådant. Jag döööör! Jag kommer låna det varje dag. Tur att hon är barn som går och lägger sig innan mig.
Det kommer bli sena kvällar, bara jag och Mario framför en eldsprutande sköldpadda. Härligt!

Ljuset i tunneln

Ljusglimtar en deppig måndagskväll som ändå får en att känna sig lite småglad
*Kling Lear; som inte bara lovar att hon ska ge alla elaka tonåringar stryk, utan som också ha köpt mig en embossingfön i examenspresent!
*Min lilla systerdotter Blonda My som menar att mina elaka elever är skitkorvar.
*Min systerson som hittar en stor bit Dark Rasberries gömd i ett skåp och tycker att jag nog behöver den för att bli lite gladare.
*Min Palt. Alltid min Palt.
*Cityakuten
*Stämplar, embossingpulver, föner och vita kort. 11047-111I´m going to pyssel my sorrows away! 11047-112
*Tanken på att det bara är 34 skoldagar kvar (33 om man inte räknar avslutningen). Sen hoppas jag att jag aldrig behöver sätta min fot i den förbannade skolan igen!
*Å sist men inte minst, tanken på de få rara elever man har som faktiskt uppväger tio hemska. De rara elever som håller upp dörren för en, eller stannar kvar efter lektionen för att diskutera vilken av Jonas Gardells böcker om Juha och Jenny man tyckte var bäst eller som skriver mail för att fråga om uppgifter och avslutar mailet med ett " hoppas du har haft ett jättetrevligt lov, vi ses i morgon!" Rara,rara elever!


Tonåringmotvuxen-mobbing

Numera pratas det mycket om vuxenmobbing som förekommer på arbetsplatserna. Alla har väl sett Friends-reklamfilmer där vuxna människor spottar i varandras mat eller kletar snusk på dataskärmen. Men det här måste fanemej vara värre.Det här är tonårsmobbing-mot-vuxen.  Är man vuxen mot vuxen kan man slå tillbaka. Man kan göra atomic-weddgie och skicka avföring till dem på posten. Men inte nu. Nu ska jag vara den vuxna och förståndiga som inte gråter och skriker åt eleverna. Jag ska ta alla elaka kommentarer, fnissningar och viskningar och bara säga "nu barn, ska vi lära oss om August Strindberg. Det blir väl roligt!" Å sen när barnen, eller nej sa jag barnen jag menar djävulens avkomma, stönar "nää, vad tråkigt! Varför gör man alltid trista saker på svenskan!" då ska jag le mitt blidaste lende och förse alla elever med varsin förpackning ruttna ägg som de kan kasta på mig.
Det är faktiskt helt förjävligt ibland.
Sådana ibland är nästa alltid när man vickar. För är man vikarie, då är man inte en människa med känslor och tankar. Då är man bara en anonym sak som börjar existera när lektionen startar och efter lektionens slut går man in i ett skåp och stänger dörren och slutar fungera, tills nästa tillfälle av mobbing sätter igång.
Idag vickade jag för en av niorna på skolan. Inte för första gången, men apselut för sista. Förutom de vanliga små charmiga händelserna, som att elever låser en ute, att elever säger nej när de ser en, eller att de ignorerar en och tjafsar emot när man säger åt dem att arbeta istället för att prata högt över hela klassrummet om sin senaste basketmatch (tjejapor så klart), så fick jag den här lektionen även höra kommentarer om mitt utseende.
Jag vet att jag har stor rumpa. Det har jag alltid haft. När jag var sju och blev retad för att jag hade stor rumpa (ironiskt nog av en person med öknamnet ankstjärt och som faktiskt hade dubbelt så stor rumpa som mig, fast han var kille) så grät jag lite och sen ställde Barbasyster mobbaren mot väggen. Eftersom hon är nio år äldre än mig och åtta år äldre än ankstjärten var det mycket effektivt.
Men nu.... Nu är mobbarna tio år yngre och tio gånger fler än mig, och varken Barbasyster eller King Lear kan komma och rädda mig. Och jag kan dessutom inte heller mobba tillbaks. Jag är nämligen lärare, eller åtminstone vikarie, och då ska man vara vuxen och mogen och inte inte säga saker som "om jag också skulle växa upp och arbeta som städare på Connex skulle jag inte vara så lika nöjd med mig själv som du är!" 
Ska det vara så här? Är det så här på alla högstadieskolor, eller är mina elever extra hemska? Please fellow högstadielärare, är det så här hos er?


This is mrspitepalt...

...live from a hotell in Düssuldorf!
Ü det finns grattis internet pü hotellet. Men det finns inget ü pü datorn sü istället för ü für ni nöja er med ü. Hoppas det är okej?

Ett litet tips bara till er som ska üka till Tyskland i slutet av oktober, kolla upp eventuella högtider! När vi kom hit i tisdags kväll sa hotellsnubbe "ja och i morgon är det nationell högtidsdag sü allt är stängt, visste ni det?" Nej, det visste vi ju inte. Men som tur var sü hade museer och sünt öppet sü vi gick pü Paltens grejer, typ skepparmuseum, museum om förintelsen (helt pü tyska) och Düsseldorfs stadsmuseum (även här mycket pü tyska. Det var ganska jättetrist, men jag tyckte att jag skötte mig bra och klagade inget alls. Bara suckade tyst för mig själv när Palten var utom hörhüll.

Idag däremot har vi shoppat. först gick vi tusentals steg för att komma till en massa brudaffärer vi sett när vi kom hit. En var stängd och i den andra jobbade en kvinna som inte talade ett ord engelska. Vi var ändü där i typ fem minuter men sen blev det för jobbigt sü dü sa vi Danke och gick. Efter det köpte vi skor. Jag köpte bruna sköna höststövlar för 29 euro och Palten köpte tvü par höstskor för 40 euro. Mycket bra. Sen üt vi lunch pü Pizza Hut, smaskigt! Ü sen tittade vi pü julgranskulor (eller julgranspullor som Palten säger) tills Palten började se svimmfärdig ut. Dü köpte jag tvü vackra stjärnor och nu har vi gütt tillbaka till hotellet. Jag är lite sugen pü att shoppa med, men jag vet inte riktigt. Fast affärerna har typ öppet till 8 sü det är ju gott om tid...

hits