Sorry!

Idag har vi haft en knasig dag. Kotten och jag skulle till BVC för att mäta, väga och ta spruta. Men sen gick jag vilse på väg dit och kom tio minuter för sent. Jag satt hos BVC-sköterskan röd, svettig och flämtande medan hon vägde och mätte vår stora prins. 1010 kg och 74 cm lång är han nu när han är 7½ månad. Sen fick han spruta men han grät ingenting. Kanske kände han inte att någon stack in en nål i hans knubbiga lår.

Efter det gick vi till affären och sen på hemvägen hyrde jag en film. När vi kom hem gav jag Kotten lunch samtidigt som jag bakade en limpa eftersom jag insåg att det inte fanns någon lunch till mig. Helt plötsligt inser jag att vår dvd är trasig och att det kommer bli väldigt svårt att titta på filmen jag hyrt. Tack och lov fick jag lämna tillbaka den.

Nu känner jag mig trött, och hungrig, och lite förvirrad över varför jag skrev det här. Det var ju helt ointressant. Sorry!

Bollfoten faller inte långt från falukorven

Kanske borde jag ha anat att det var såna här
 runda bollfötter som låg där inne och sparkade när jag fick vätskefyllda falukorvsfötter i slutet av graviditeten.

Du fattas mig!

Ännu ett år har gått. Nu är det tretton år. Om bara två år kommer jag ha levt lika länge med min mamma som utan henne. Det känns sorgligt.

Idag var jag i Barkaby med Bratwursten och Miniwursten och vi pratade om mamma. Bratwursten hade henne i skolan när hon var liten. "Visst brukade hon ha pumps?" frågade Bratwursten, och jag kom inte ihåg. Jag kom inte ihåg om det var pumps eller inte pumps. Jag kommer ihåg torra hälar i träskor. Jag kommer ihåg rött läppstift och stora halsband och örhängen. Jag kommer ihåg smutsiga tummar som grävt och planterat i trädgården. Men jag kommer inte ihåg några pumps. Fanns det pumps? Hade hon pumps, Barbasyster och King Lear? Har jag glömt bort pumpsen? Kommer jag glömma bort träskor, läppstift och alla tusen semlor vi bakade och åt varenda tisdag i februari?

Jag önskar att Kotten skulle ha fått träffa sin mormor. Jag önskar att alla syskonbarnen skulle ha fått träffa sin mormor. Och att hon skulle fått träffa dem. Hon hade älskat att vara mormor. Ett av syskonbarnen, jag tror kanske det var Benny, sa en gång till Barbasyster "En annan gång, när din mamma inte är död, då kan jag träffa henne!" Och så är det förhoppningsvis. En annan gång när du inte är död, mamma, då träffas vi igen!

I´m no longer a Willys-virgin

Idag har jag gjort något nytt, något banbrytande, lite läskigt nästan. Jag har gjort Willys!

Jag har tidigare varit en ICA-tjej, ibland har jag varit lite slampig och gått till Coop. Men nu tyckte Palten att vi skulle handla på Willys. Vilket var enkelt för honom att föreslå eftersom han inte var med. Men modig som jag är gjorde jag det. Jag satte min runda Kotte i en kundvagn (vilket också var första gången, tidigare har han legat i en sån där liten babystol, men nu är han ju superstor) och trampade in på Willys.

Det var som att komma till ett annat land. Nya dofter, smaker och etiketter. Och jag shoppade loss ordentligt. Köpte både en toabal, tre grapefrukts, Willys-te och spolarvätska, och massor av andra grejer förstås. Jag gjorde alltså inte bara Willys lite lamt sådär. Jag gjorde Willys stenhårt. Jag körde både 69:an (eller 6,90 eftersom Willys är så billigt), sjöstjärnan och skottkärran. Eller vad allt nu heter.

Så här i efterhand känns det bra. Jag ångrar ingenting. Jag kanske till och med gör om det. Men jag måste nog vänta lite först, för att få upp orken.

Tydligen inte särskilt mycket

Tydligen var (piratavsnittet moahaha, arrr matee, lite fel blev det allt...) pilotavsnittet  av SATS för mycket för vår dvd. Den la av. Mitt i skiva två på första säsongen så stannade allt och sen vägrade dvdn medge att den hade någon film i sig oavsett vad man stoppade in. Tydligen blev detta för mycket för vår gamla dvd. Den kunde inte visa ett enda avsnitt där någon talar direkt in i kameran.

Så nu börjar jag inse varför föräldralediga människor säger att de blir uttråkade. De har tydligen trasiga dvd-apparater. Vi måste självklart köpa en ny, helst med inspelningsmöjligheter. Och detta snarast!

Vad gör man inte för SATC?

Jag har kollat klart på Gilmore Girls så nu börjar jag om med Sex and the city. Men de är ju så fula första säsongen, speciellt Miranda. Och varför pratar de in i kameran hela tiden, det är så frustrerande. Och Skipper!! Hur ful är han!? Men man måste ju börja från början. Det blir ju så bra sen. Jag måste bara genomleva piratavsnittet.

Shoppingmatematik

Idag har vi gjort stan, big times. Vi köpte:
*Två set med påslakan och örngott
*Ett par jeans till Palten
*Två pocketböcker
*Sex bodys (bodies, bodysar?? Nocken, vad säger du?) till Kotten
*Ett par byxor till Kotten
*Ett stort fotoalbum till våra bröllopsbilder
*En kofta till mig
och alltihop kostade drygt 600 kronor! I lööööv sena mellandagsrean! Varför gå ut på annandagen och trängas med tusen andra människor när man kan gå ut i mitten av januari och köpa saker för halva reapriset? Det är ju kanon! Hade vi köpt sakerna för fullt pris hade det kostat runt 2600. Så i själva verket tjänade vi 2000 kronor bara genom att gå ut på stan. För det är ju så det funkar, eller hur?

Hur vuxen är jag då?

I går hämtade jag Palten i Sundbyberg, med Falcen. Jag! Körde bil i Stockholm! Det är ju bara för bra. Jag kände mig otroligt vuxen. Vigselringen på fingret och den fläskiga bebisen i baksätet gav inte alls samma vuxenkänsla. Nu får vi se om jag törs göra det igen. Om ett halvår eller så. Kanske.


Driving mr Daisy

I går tog jag och Kotten Millenium Falcen och körde ända till Uppsala. Där hälsade vi på min kompis Nocken och hennes lilla pojke. Vi åt gott, pratade mycket och tittade på våra fina bebisar som lekte med varandra. De garvade länge åt ett decilitermått och sen hängde de lite i hallen. Kotten i hoppgunga och Mini-Nocken i gåstol.
 
Efter besöket körde jag till Barbasyster och co, och då slog det mig att jag faktiskt tycker det är kul att köra bil. Det vill säga när jag inte är driving mr Daisy. För trots att jag älskar Palten så är han en riktig kärring ibland. Detta skriver jag bara för att han aldrig läser bloggen. Skulle han av någon outgrundlig anledning läsa just detta inlägg så vill jag bara skriva, for the record, att min man är manlig och en riktig karlakarl som kan både såga motorsåg, köra skoter över öppna vakar och byta däck på rymdfärjan.

Men trots detta är han ibland en riktig kärring. Några exempel:
*Han gillar tantporslin med blommor och guldkant och rysch och pysch.
*Han borstar tänderna med tanttandkräm, typ Vademecum, vilket omedelbart ger pensionärsdoft i munnen.
*Han tycker ofta att Kotten fryser och ville flera gånger i somras ta på honom bävernylonskostym. Eller nästan i alla fall.
*Slutligen gillar han inte att köra för fort. Eller rättare sagt, han gillar inte att åka bil med mig för då tycker han att jag kör för fort eller lite nära kanten eller lite väl kvickt i kurvorna. När han själv kör går det ibland i 130, men när jag kör börjar han se orolig ut vid 80. Då sitter han som en orolig liten dam i baksätet med Kotten, och varje gång jag tittar i backspegeln ser jag hans nervösa blick. Det enda som fattas är en liten påsig handväska i knäet och en rävboa kring halsen. Min alldeles egen mr Daisy.


Men for the record,  han är alldeles, alldeles underbar.


De härligaste av ljud

I väntan på Unga mödrar på TV lyssnar jag på Palten och Kotten som badar:
badkaret:
-plask, plask
Kotten:
-dattu!
Palten:
-en kulen natt natt natt...
badkaret:
-plask, plask
Kotten:
-deh!
Palten:
-aj!
badkaret:
-plask, plask
Kotten:
-he he he
Palten:
-Inte pappas näsa!
badkaret:
-plask, plask
Kotten:
-öjh!
Palten:
-Paa-paa!

De samtal man har med sin sjumånaders... de är fantastiska!


Hemmamys

En kardemummakaffe och tre chokladbollar. Finns det något bättre tilltugg en tisdagseftermiddag? Jag skulle inte tro det.
Dessutom har vi varit på öppna förskolan så vi är värda att sitta inne framför TVn. Jag datorar och Kotten kryptränar i soffan. Och med krypträna menar jag stå på alla fyra och svaja fram och tillbaks. Han gör det mycket bra, såklart.


Fläng och tokig

Man blir lätt lite fläng när man sitter inne för mycket. Egentligen är det bara en enda dag som jag suttit inne för igår var vi ute och åkte både hit och dit. Men idag har jag bara suttit inne. Jag har inte tvättat håret, bara haft myskläder på mig och ätit alldeles för många grejer. Kotten har varit vaken och glad, vaken och gnällig och sovit. Det är hans tre tillstånd. Jag har varit uttråkad, hungrig och rastlös. Det är mina tre tillstånd. I morgon får vi nog gå ut oavsett om han är förkyld eller inte. Annars blir jag nog tokig på riktigt.

Mitt arma barn

Kotten är förkyld. Jag läste någonstans att bebisar inte blir förkylda när de tuttar, men det måste vara riktig BS för det här är typ sjunde gången Kotten är förkyld. Han ville inte sova i natt, bara gråta och gnälla. Tillslut fick vi gå ut och sätta oss i fåtöljen och gunga och efter en stund somnade han. Och så vaknade han. Och så somnade han. Och så där höll det på. Efter några timmar la vi oss i soffan och sov, men den är lite för kort så mina fötter hängde ut över kanten. Vid halv sex gick Palten upp för att åka till jobbet och då la vi oss i sängen. Sen sov vi i två korta pass till klockan åtta och nu är vi vakna, men fortfarande gnälliga. Men who can blame him? Om man har blivit snyten (snuten, snytt??) så många gånger att man är röd och sårig under näsan, då är man riktigt förkyld. Att man dessutom är fem äpplen hög och måste bli snyten (??) av någon annan gör säkert inte saken bättre. Stackers, stackers Kotten!

Let´s dance

Palten och jag tittade på Let´s dance i fredags och flera saker slog mig:
*Att danska pardans verkar roligt.
*Men inte så rolig som jag skulle se ut om jag dansade pardans.
*De har verkligen grävt långt ner i kändistunnan i år. Blondinbella, Mojje och Morgan Allning? Är de verkligen så kända? Och hon som dansade med Morgan Allning sa att han var en av Sveriges största skådisar eller något liknande. Han är ju inte Sven Wolter precis.
*Är de lite sämre på att dansa i år eller är domarna lite väl hårda?
*Varför läser så otroligt många människor Blondinbellas blogg, är den bra?
*Vem hade hällt ut en gammal fruktskål över Kittys tuttar?
*När ska Elisabeth Höglund byta frisyr? Har hon ingen i sin omgivning som är ärlig och kan säga att hon borde skaffa en ny do?
*Varför väcker Let´s dance så många tankar inom mig. Bryr jag mig verkligen?

Skrämmande. Jag måste nog läsa lite på
Dagens industris hemsida eller något annat vuxet och skittrist. Det är väl sånt man borde bry sig om, eller?

Kotten hjärta tuttar = sant

Kotten gillar tuttar, det är ingen nyhet. Han var tuttegalen redan när han var ett litet knyte. Nu är han kinkig, antagligen för att tand nummer två är på väg, och då har han plötsligt blivit ännu mer tuttetokig. På nätterna ligger han fäst vid mitt bröst som en babyskär nattlampa. Men istället för att glöda i mörkret så snuttar han. Och snuttar och snuttar och snuttar. Så fort jag försöker dra ur tutten följer han efter med sin runda lilla skalle. Han vill inte ha napp, han vill ha tutte. Jag är hans napp.

Men nu eftersom han äter två mål mat om dagen och gröt så undrar jag hur mycket tutte han behöver. Han växer så det knakar och de där benen är ju inte av denna värld. Har ni sett den där reklamfilmen där en kille med jättestora ben cyklar i jordens mitt? Det kommer bli Kottens framtida yrke om det fortsätter i den här takten. Och jag vet inte om jag tycker det verkar vara något bra jobb för min lilla bebis. Tänk vad långa restider och han kommer säkert behöva jobba både nätter, helger och högtider. Inte bra. Men vad ska man göra? 

Najs!

Svinkallt ute och Veronica Mars på TV mellan tio och tre
eh, Kotten vi stannar inne idag, va?

Vår julhelg

I jul har vi:

Dessutom har vi fått massor av trevliga paket. Till exempel:

Pee and Poo är ju förstås till Kotten, även om jag kanske lånar dem ibland. De är ju så sköna att klämma på.
Skålen är modell mini och passar bra in i min samling.
Berlockerna är till mitt fina, fina armband, och alla stod på min önskelista. Jag är så
Rachel!
Gubben stickade Ålle-Bålle på syslöjden, "det tog hela terminen". Min duktiga systerson! Visst ser den ut som Cartman?

Nu är jag redo för det nya året. 2008 känns så last year!

hits